Kanla sulanan tarla ha!

  • 3.02.2016 00:00

 Kendi mi buldu her biri “harika çocuk” olan danışmanlarından biri mi akıl verdi, konuşmalarını yazan bir akıldane mi söyletti bilmiyorum. Ama o ayıplı lafı pek sevdi. Benim hatırladığım birkaç hafta arayla üç kez tekrarladı. Sonuncusu Atatürk Havalimanı’nda IŞİD’e kurban verilen 45 kişinin yasını tutmak üzere düzenledikleri Osmangazi Köprüsü’nün açılışında keyifle göbek atan taraftarlarına seslenirken dile getirdi: 

- Kanla sulanmayan toprak tarladır, tarla!.. 
Toprağı kanla sulayınca tarladan vatan’a terfi ettiren o kafaya sormak isterim:
23 yıl önce bugün Sivas’ta Madımak Oteli’nde 35 yurttaşımız yakılarak öldürüldü. Yakanlar salyalı tükürükler eşliğinde tekbir getirdiler. (Herhalde Allah’ın çok gücüne gitmiştir, böyle kulları olduğu için utanmıştır.) 
Bu durumda Sivas’taki toprak vatan mı oldu? 
Yoksa soru yanlış mı? Öyle ya orada kan dökülmedi, toprak kanla ıslanmadı, insanlar yakıldı. 
Öyleyse, o kafaya göre Madımak sayılmaz!.. 
Peki, 1978 yılının son günlerinde Kahramanmaraş’ta 111 Alevi yurttaşımız öldürüldü. Bıçakla, mermiyle, satırla...
Yani kan döküldü. Maraş toprağı kanla sulandı ve böylece bir kere daha vatan’a mı terfi etti? 
Yoksa o da mı sayılmaz. 
Öyle ya Kahramanmaraş’ın Bağlarbaşı Camii imamı Mustafa Yıldız cankırımından bir gün önce, cuma vaazında, “Oruç tutmak namaz kılmakla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır” buyurmuştu. 
Evet, evet, o kafaya göre Kahramanmaraş’ta akan kan da toprağı vatan’a terfi ettirmez... 
Taa 1969’a gitsem. 16 Şubat günü Taksim’de emperyalizmi protesto eden sosyalistlere, yurtseverlere Gezi’de cihat namazı kılıp bıçak, sopa ve satırlarla ve “Ya Allah bismillah Allahuekber” naralarıyla saldıranlar da can almış, kan akıtmışlardı. 
Taksim toprağı (Asfaltın altındaki topraktan söz ediyorum) böylece vatan mı oldu? 
Galiba yine yanıldım. Orada kanı akıtılan; canı alınanlar Allah’sız komünistler, sosyalistler, yurtseverlerdi. Onlara saldıranların bir tekinin bile burnu kanamadı ki! 
Demek ki Kanlı Pazar da sayılmaz. 
1977’nin 1 Mayıs’ı desem?.. 
34 yurttaşı yitirmiştik ama onların pek kanı akmadı, ezildiler, çiğnendiler filan yani... 
Vazgeçtim. O da sayılmaz.

***

Görüyorsunuz, büyük Türk büyüğü, Türk düşünürü, Türk filozofu Recep Tayyip Erdoğan’ın dilimize kazandırdığı, tarihimize armağan ettiği bu özlü söz kafamı karıştırıyor. 
Kanla sulanan toprak vatan olur, sulanmazsa tarla kalır” deniyor. 
Bir sürü ülke var ama hepsini sıralayamam. Bir örnek olarak İzlanda’yı alalım. İzlanda’nın üstünde kurulduğu adanın toprakları hiç kanla sulanmamış. Keşfedildiğinden bu yana epey değişiklikler yaşanmış ama kan akmamış. 
Bu hesapça İzlanda bir topraktan ibaret. 
Zavallı İzlandalıların vatan’ı yok! 
Yoksa yine mi yanıldım?

***

En iyisi ben bu çapraşık ve Recep Tayyip Erdoğan kadar derin konuda kalem oynatmaktan vazgeçeyim. Gücüm de, aklım da, bilgim de, fikrim de yetmiyor işte... 
Ama izin verin, bir soru daha sorayım; yazıyı sonra noktalayayım. 
Kanla sulanmayıp iktidar gücüyle parsellenen yeşil alanlardaki, ormanlardaki, kıyılardaki topraklar vatan mı sayılıyor yoksa... 
Yoksa Erdoğan vatan değil de arsa mı demek istiyor? 
Bilemedim gitti...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums