Ama Hitler otobanlar yaptı…

  • 4.02.2016 00:00

 Bir yaygara bir yaygara… 

Benim “Üniter devlet başkanlık sistemine mani değildir”i anlattığım konuşmamda geçen Hitler’e ilişkin sözlerim üstüne kopan yaygaradan bahsediyorum. 
Nedir olan? 
Gazeteci soru sordu, ben de cevap verdim. Tabii orada irticalen konuştum. (Bak şimdi, bu “irticalen” lafını bilmeyen cahiller hemen “Bak yine irtica için konuştu”diyecekler. Desinler. İrtica için irticalen de konuşurum ama şimdi mevzu bu değil. Geçiyorum ve mevzuya geliyorum). 
O irticali konuşmanın bandını getirttim. Olacak şey değil, benden öyle bir şey sadır olmaz ama hani dilim sürçmüştür, yanlış bir şey söylemişimdir filan diye bir daha seyredip dinledim. Aynen şöyle demişim: 
Üniter devlette başkanlık sistemi yoktur diye bir şey yok. Şu anda bunun zaten dünyada örneği var. Hem de geçmişten bu yana da var. Yani Hitler Almanyasına baktığınızda orda da bunu görürsünüz…” 
Ne var bunda? 
Buradan benim Hitler’i övdüğüm, ona özendiğim sonucu çıkaranlar var. Gerçi benim bu sözlerime kılıf bulmak için danışmanlarım ve medyam (benim medyam) canını dişine taktı. Ama doğrusu pek başarılı olduklarını söyleyemem. 
Yani iş yine başa düştü. 
Bir kere Hitler’e özenmem. Kendim dururken niye bir başkasına özeneyim ki ? Benim o “başkaları”ndan fazlam var, eksiğim yok. 
Her sabah aynaya bakıp “Ayna ayna, söyle bana, benden güçlü kim var” diye soruyorum. O bilge ayna da bana “Kimse yok. Hiç kimse yok. Kimin haddineymiş senden güçlü olmak” diye cevap veriyor… 
Hitler’in kötü yanları çok konuşuldu. Ama iyi yanları, memleketine yaptığı hizmetler çoğu zaman dikkatlerden bilinçli olarak kaçırılıyor. 
Mesela bugün Almanya’nın medar-ı iftiharı otobanları kim yaptı? O otobanlar olmasaydı Alman mucizesi olur muydu? Çimento fabrikaları, demir çelik fabrikaları tam kapasite çalıştı; mühendislere, işçilere istihdam imkânları yaratıldı; otobanlar bitince otomobil fabrikalarının müşterisi arttı ve Almanya kalkındı. 
“Üst akıl” önünü kesmeseydi, İkinci Harb-i Umumiyi başlatmasaydı Almanya bugün nasıl olurdu, gözünüzün önüne getirebiliyor, tahayyül edebiliyor musunuz? 
Benim TOKİ’ye bu kadar ehemmiyet vermemin bir sebebi de bu değil mi? TOKİ sayesinde her yeri dikine binalarla donattık. Çimento fabrikaları, demir fabrikaları, AVM’ler filan yani… 
Sonra Hitler döneminde Yahudilere yapılanlar… Hak etmişlerdi. Tefecilik filan yapıp havadan para kazanıyorlardı. Almanya’nın dost görünen düşmanlarıydılar. Ben boş yere mi “Van minut” diye kükredim sanıyorsunuz? 
Hitler’in memleketinin selameti için cezalandırdıkları sadece Yahudiler miydi? Hayır. Solcular, eşcinseller, ateistler, devlete karşı çıkanlar da cezalandırılmadı mı? 
Kürtlerin yanı sıra bu memleketin solcularını, eşcinsellerini, İslamın nurundan kendini bilerek mahrum kılanları ve bilhassa devletin sır kalması gereken haltlarını faş edenleri de punduna getirip cezalandırmıyor muyuz? Halkımın yüzde 49.5’i bu gibilerin cezalandırılması için bana oy vermedi mi? 
O zaman bu yaygara niye?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums