Valilere bir hal oldu…

  • 8.01.2015 00:00

 Farkında mısınız, son dönemde bu ülkenin valilerine bir hal oldu. 

Yok. Bu cümle iyi olmadı. Düzeltiyorum. Son dönemde “Anladık bu zat vali. Peki ama neden vali” diye sordurtan valilerin sayısı hızla artmakta. 
İlkin Edirne’ye gidelim. 
Biliyorum haber bayat. Günlerdir TV’ler ve sosyal medya tadını çıkarıyor. Olsun, iki satır da olsa yazmazsam çatlarım… 
Anlaşılmıştır. Edirne Valisi’nden söz ediyorum. Hani bir yıl önce, yağıp gürleyip İsrail’in Mescid-i Aksa’da yediği haltlara kızıp “Burası sinagog olmayacak müzeolacak” diye boyunu, haddini ve yetkisini aşan demeçler veren, sonra da tükürdüğünü yalamak zorunda kalan Edirne Valisi Dursun Şahin’den… 
Adam bu defa da tuttu Tarım Bakanlığı’nın köylerde hayvanların su içmesi için yaptırdığı yalakların (sıvat da deniyor) törenle açılışını yaptı. 
Çimento ve demir bulan herkesin yapabileceği basitlikteki su yalaklarının açılış törenine çoğu kravatlı, hepsi takım elbiseli Edirne yüksek bürokrasisi tam takım katıldı, kurdele kesildi ve vali konuştu. 
Ne mi dedi? 
Buyrun: “Aslında bunun için buraya gelinmez. 13 tane sıvat için bir vali gitmez ama bu hayvanlara verilen değerin bir göstergesidir. Çünkü bir hayvanın kılı bile faydalı, sütü faydalı, dışkısından bile faydalanılıyor. Allah o kadar güzel yaratmış ki Hindular ne yapıyor, buna tapıyor, bu kadar yararlı olduğu için. Tapmak doğru değildir ama onların inancı öyle.” 
İnanmadınız? 
Valla billa aynen böyle konuştu…

***

Gelelim bir başka ve ünlü valiye…
Herhalde Hüseyin Avni Coş’u unutmadınız? 
Hani şimdi Sakarya valisi olan, daha önceleri Adana valiliği sırasında MİT TIR’larında yargının görevini üstleniveren; kendisini protesto eden yurttaşa “Gavat” deyip sonra eleştiri yağmuru altında sırılsıklam olunca “gavat”a kafiye arayıp, “kavak, kanat, kayak, halat, balat, salat, savak” gibi kelimelerden -şimdi hatırlayamadığım- birini seçen; bu açıklamayı kimse yemeyince, bu kez de “Gavat kötü bir laf değil ki” gibi bir cümle ile bizleri zekâ testine sokan ve “gavat”ın Adana ağzında pezevenk anlamına geldiğini bilemeyebileceğimizi uman Hüseyin Avni Coş’u… 
Peki bugünün Hatay, dünün Kocaeli Valisi Ercan Topaca unutulabilir mi? 
Hani Kocaeli Valiliği hizmet binasının klozetlerini, tuvalet kâğıdı askılarını ve çöp sepetlerini altın kaplama yaptırdı diye tiye alınan, tiye alanları mahkemeye veren ve mahkemenin atadığı bilirkişi raporu ile “Altın kaplama değil altın sarısı renginde krom malzeme” olduğunu kanıtlayan vali unutulabilir mi? 
O valiye “Yav vali bey, anladık altın kaplama değilmiş. Zaten öyle olsa rezillik dizboyu olurdu. Ama kıç konulacak klozetlerin altın rengine bulanmasındaki iflah olmazgörgüsüzlük, yürekler acısı zevksizliğe ne diyeceğiz” diye soran oldu mu? 
Olduysa bile ben duymadım. Bari o ödevi ben yerine getirivereyim de şu pazar günündeki bence keyifli “valiler gezintimiz” noktalansın…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums