Roboski çocuklarının kanıyla el yıkanmaz

  • 23.09.2015 00:00

 Yeni kapı yoldaşım Kemal Göktaş, patron ve yöneticiler katından “O haber şunu üzer, bu haber ötekini kızdırır” diye fetvalar verilip habercinin eli kolu bağlanmazsa neler yapılabileceğini Cumhuriyet’teki ilk gününden kanıtladı. Roboski (Türkleştirilmiş adıyla Uluderecankırımında suçu Genelkurmay’ın üstüne yıkıp kendini aklamayı tercih eden MİT’in katkısını, kanlı payını belgesiyle ortaya koydu. 

Bu arada MİT’in, özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Roboski ile ilgili herhangi bir rapor vermedim” diyerek “yalan söylediği” de ortaya çıktı. Nitekim Özel Yetkili Diyarbakır Başsavcılığı 9 Mart 2012’de MİT’e yazılı olarak “Gerçeğe aykırı bilgi verilmesinin sebebi nedir? Gerçeğe aykırı bilgi veren görevliler kimdir? Gerçeğe aykırı bilgi verilmesi yönünde kim tarafından talimat verilmiştir” diye sormuş. MİT’in bu sert ve açıkça suçlayıcı yazıya verdiği cevap “Biz öyle dedik, ama o öyle demek değil, şöyle demek. Ayrıca bizim yazımızdaki o kelime öyle değil, şöyle anlaşılmalı” gibisinden bir eveleme geveleme yazısından ibaret. 
Cumhuriyet’in önceki gün ve dün yayımladığı haber ve ona eşlik eden belgeler ne gösteriyor, ne anlatıyor? 
Çok şey anlatıyor. 
Az şey anlatıyor.

***

Çok şey anlatıyor. 
MİT gibi adı bile ürpertici, astığı astık kestiği kestik diye bilinen, Erdoğan döneminde yetkileri daha da artırılıp denetlenme olanakları daha da kısıtlanan bir devlet kurumu, yargı erkinin Roboski cankırımı ile ilgili sorusuna bilerek yalan söylemiş, yanıltıcı bilgi vermiştir. 
Eğer bu suç değilse, bir hukuk devletinde suç nedir diye sormak gerekir. Şu ana kadar yalan bilgi verme suçu ile ilgili açılmış bir soruşturma duymadık. Yani yargı erkine yalan bilgi vermek ülkemizde bir suç oluşturmamaktadır.

***

Az şey anlatıyor. 
Hatırlayın 28 Aralık 2011 gece yarısına doğru kaçakçılıktan dönen -çoğu çocuk- Roboskili 34 Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Türkiye Cumhuriyeti ordusunun uçakları tarafından bombalanarak öldürüldü… 
Kaçakçılık, yasalarımıza göre suçtur, ama cezası gökten bomba yağdırıp onları yargılamadan öldürmek değildir. Bu ağır suçu kimin işlediği o gün bugün açıklığa kovuşturulmadı; tersine üstünün örtülmesi ve unutturulması için devlet gücü seferber edildi ve kimse yargıç karşısına dikilmedi. 
Hatırlayın, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Diyarbakır Başsavcılığı, görevsizlik kararı verip dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderdi. Genelkurmay Askeri Savcılığı ise takipsizlik kararı verdi. Avukatların itirazı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görüldü ve… 
Ve tahmin ettiğiniz gibi itiraz reddedildi. Dosya şimdi Anayasa Mahkemesi’nin raflarında bekliyor. 
Türkiye Cumhuriyeti, 34 yurttaşını bombalayarak öldürenleri cezalandırmadı. Dördüncü yıl bitmek üzere ve bu hâlâ böyle. 
Cumhuriyet’in haberi Roboski cankırımı sanıkları listesine bugüne kadar listede yer verilmeyen MİT’i de ekledi o kadar. Yani ellerini Roboskili çocukların kanıyla yıkayıp bu suçtan sıyrılma çabasında olanlara bir de MİT eklendi…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums