Aşağı Tükür Darbe, Yukarı Tükür Dar be!

  • 25.12.2014 00:00

 Bizim Ankara temsilcisi Erdem Gül ile çalışkan karıncalarımızdan Emine Kaplan AKP kulislerini didiklediler ve dört bakanın Yüce Divan’a gidip gitmeyeceği üstüne AKP’li yiğitlerin “ikilemini, açmazını, çıkmazını” pek güzel sergilediler. Dünkü Cumhuriyet’te bu “kulis haberi” uzun uzun yer aldı.

Sahiden, AKP’nin tepelerindekiler ne yapacak?

Diyelim onlar bir karara vardı; o zaman AKP’nin Meclis’teki yiğitleri ne halt edecek? Bu iş torba yasa önlerine geldiğinde, torbanın içine bile bakmadan “Parmak indir – parmak kaldır” oynamaya benzemez ki.

Sonuçta soru tek, cevap çift: Dört bakan Yüce Divan’a gidecekler mi, gitmeyecekler mi?

Cevabın birinci ayağı 5 Ocak’ta Meclis Soruşturma Komisyonu’ndaki oylamada belli olacak.

Diyelim bakanlardan tümünü ya da birini Yüce Divan’a yollama kararı çıktı.

Ya da...

Diyelim bakanların tümünü akladılar; Yüce Divan’a filan yollamamaya karar verdiler.

Sıra bu keyifli oyunun ikinci ayağına gelecek.

Bakanlara (birine bile olsa) Yüce Divan yolu göründüyse Meclis Genel Kurulu toplanacak ve komisyonun raporunu tartışacak (tartışacak?), oylama yapacak, ya Yüce Divan’a gitsin ya da gitmesin kararı verilecek.

“Gitsin” derlerse Yüce Divan’daki duruşmalarda ortalığa saçılacak kirli çamaşırları herhalde benim kadar siz de tahmin edebiliyorsunuz.

Peki, diyelim Meclis oylamasında AKP, çoğunluğuna yaslandı ve bakanları akladı.

Bitti mi?

Biter mi? Bildiğim kadarıyla CHP’nin komisyondaki üyeleri, komisyondaki maskaralık sınırındaki uygulamalara itiraz edip üyesini çeken HDP’liler pusuya yatmış durumdalar. AKP’nin tepesine önerge yağmuru yağacak. Yani yine “kirli çamaşır sergisi” açılacak...

 

***

 

Yani AKP tepelerinin de, AKP milletvekillerinin de işi zor.

Bakanlarını Yüce Divan’a yollasalar bir yıldır günde beş rekat sürdürdükleri “Darbe, darbe... Bize darbe yapmaya kalktılar. Darbeyi önlemek için bütün gücümüzle savaşıyoruz, savaşacağız. Darbeciler... Darbe... Darbe...” balonu fısss diye delinecek, güm diye patlayacak. “Hani darbeydi.... A-ha işte bakanlarınızı kendi ellerinizle Yüce Divan’a yolladınız. Demek hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük palavra değilmiş” denecek.

Bu yalın gerçeğe Tayyip Erdoğan’ın pek övülen “hitabet yeteneği” bile çare olamaz, inandırıcı bir açıklama bulamaz...

Yok “Aman darbe iddiamızdan vazgeçmeyelim” seçeneğinde karar kılarlar, bakanları aklarlarsa...

E, elin oğlunun ağzı torba değil ki büzesin. Soracaklar:

“Yav hani siz iktidara gelirken kostaklana kostaklana ilan ettiydiniz; üç Y dediydiniz, ‘Yoksulluğa, yasaklara, yolsuzluğa son vereceğiz’ demiştiniz. 12 yıl sonra geldiğiniz yere bakın. Adamınız büyük müteahhitin ‘Şeyini şey etme’ye kararlı olduğunu itiraf ettiği millet yoksulluktan perişan. Yasaklar ülkeyi OHAL bölgesine dönüştürdü. Sonunda yolsuzluğun da üstüne kalın bir örtü çektiniz, ‘yargıdan bakan kaçırma’ operasını sahnelediniz. Meğer siz üç Y derken, harbiden ‘Ye, üç defa ye, yiyebildiğin kadar ye’ demişsiniz. Ne iş?”

***

Onlar adına düşündüm, vallahi billahi benim 10 yaşındaki torunumu bile ikna edecek bir cevap bulamadım.

Besbelli AKP’nin işi zor. Kendi kendilerini yağlı güreşin kurt kapanı gibi bir oyunu getirdiler.

Aşağı tükürseler darbe, aşağı tükürseler dar be!..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums