Emanetim sende saklı

  • 18.06.2018 00:00

 Siz bu satırları okurken, seçime tam bir hafta kalmış olacak. 

Eminim sizler de benim gibi “Keşke seçim bugün, buracıkta olsaydı”diyorsunuz. 
Bir hafta daha bu gerilimle yaşamak, hiç kolay değil. Memleket, bayram sürecinde bile rahatlamadı. Yüksek gerilim hattı tüm ülkeyi etkilemiş durumda. Suruç’ta kan döküldü. Ekranlarda yalan rüzgârları devam etti. 
Memleketin ruh hali, küçük kara köpeciğe yapılan zulümle kahredici bir üzüntüye dönüştü.
Yine de son düzlüğe girerken, bazı meseleler netleşiyor. İktidar bloğu, seçim sürecinde gündemi belirleyemiyor. Propaganda makinesi, kendi kitlesi üzerinde etkili. Ancak artık Türkiye’nin “özgül ağırlığı yüksek” sayılabilecek eğitimli ve şehirli orta-sınıf açısından “ahlaki üstünlüğü” kalmamış durumda. Bu, bir düşüş trendine işaret ediyor. 
Hal böyle olsa da, sosyal medyada kurulan “akis odası” sizi yanıltmasın. Çoğumuzun, “kendimiz gibi düşünen” insanları takip ettiğimiz Twitter ya da Facebook üzerinden seçim tahlilleri yanıltıcı oluyor. Türkiye’de hâlâ şu ya da bu şekilde ‘devlet yardımı’ alan 21 milyon insan var. 21 milyon! Bunların tümü, AKP seçmeni değil. Aralarında HDP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi de var. İçlerinde ziraat yardımı alan çiftçi de var, engelli çocuğuna aylık alan anne de. 
Ancak bu insanların hatırı sayılır bir bölümü, iktidarın açıklarını görse de, zor koşullar altında hayatını idame ettirebilmek için iktidarın devam etmesi gerektiğini düşünüyor. Kaçının böyle düşündüğü, sosyal medyadan ölçemeyeceğiniz bir olgu. Ancak 24 Nisan sonuçları açısından önemli olacak. 
Tabii başka dinamikler de var.
Muharrem İnce, iyi çıktı. Beklenilenin üstünde bir performans sergiliyor. İçerik de sağlam. Geçen seçimin yıldızı, Selahattin Demirtaş’tı. Bu defa gündemi İnce belirliyor. İnce’ye CHP ötesi bir ilgi var. Haliyle 24 Haziran akşamı İnce’nin oyları CHP’ninkinden daha yukarıda çıkacak. Farklı partilerden oy alacak. 
Geçen yazımda da belirttiğim gibi, muhalefet cephesinde kimsenin yönlendirmesiyle değil kendiliğinden gelişen, doğal ve organik bir demokrasi bloğu var. Hiç ummadığınız insanlar, kime oy verecekleri sorulduğunda ‘HDP ve İnce’ diyor. HDP, barajı geçsin, İnce de başkanlığı alsın diye. 
HDP’nin bunu iyi anlaması lazım; ki anladığını düşünüyorum. Lamı cimi yok. Bunlar, emanet oy. Demokrasi oyu. 
Geçenlerde Diyarbakırlı bir esnaf, İstanbullu müşterisine “Siz bize 1 milyonödünç verin, biz size ikinci turda 6 milyon geri ödeyelim” diyor. Tabanda,partiler-üstü bir stratejik zekâ var. Kimse yönlendirmeden hesap-kitap yapıyor seçmen... 
Sadece HDP ve Muharrem İnce değil, bu seçimde herkesin cebinde birkaç puanlık emanet oy var. Farklı saiklerle Saadet ve İYİ Parti’ye yönelen, ‘Hadi bir de onları deneyelim’ diyen seçmenler var. 
Aman ha! HDP’ye, Muharrem İnce’ye, Saadet Partisi’ne ve İYİ Parti’ye şimdiden rica ediyorum. Bu geçişkenlik güzel; ancak size doğrudan bir mesaj içeriyor. Bakın bu oylar, halkın demokrasi bloğundan geliyor. Size, seçim sonrası Meclis’te demokrasiye geçiş sağlamanız için verilen bir emanettir bu.
Lütfen gözünüz gibi bakın, itinayla saklayın...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums