Böyle bir mugalata, görülmemiştir...

  • 12.12.2013 00:00

 Şöyle diyorlar...

Mademki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 25 Ağustos 2004’te, başta Gülen Cemaati olmak üzere “irticaya karşı sert ve tavizsiz bir mücadele” kararı almıştır, bu durumda, o tarihten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) “irtica”ya karşı hazırlanmış bütün “mücadele planları”, bu MGK kararının gereğini yerine getirmeye âmirdir... Yani tümü yasaldır, dolayısıyla da ortada bir suç yoktur.

Bazıları, muhteşem bir anakronizmle, MGK kararının, ondan 1.5 yıl önce 1. Ordu’daki darbe girişimiyle bağlantılı Balyoz davasını da hükümsüzleştirdiğini öne sürüyor ve o MGK kararının altında imzası bulunanlara sesleniyor: “Yargılamalar sırasında biriniz çıkıp belgenin varlığından söz etseydi, o subaylar ceza almayacaktı...”

Kiminin hedefinde sivil, kiminin hedefinde de asker imzacılar var...

Mesela Ertuğrul Özkök asker imzacıları tercih etmiş ama hepsini değil... Hedefi küçültüp Hilmi Özkök ile Aytaç Yalman’a sormuş sorularını:

“Diyemez miydiniz, o olağanüstü yetkili ön yargının önüne çıkıp: ‘Arkadaşlarımızın omzuna suç diye yüklediğiniz o ıslak imzaların dik âlâsını, bu hükümetin başta Başbakan’ı olmak üzere bütün üyeleriyle birlikte biz de attık...'

Hiç mi aklınıza gelmedi?.. Yoksa işinize mi?..”

Aytaç Yalman, Özkök’e gönderdiği cevabi yazısında soruyor ona: O belgede imzası olan üç komutan hüküm giydi... Madem o belge onları kurtaracaktı, neden acaba mahkemede hatırlatmadılar?

Bu soru, Ertuğrul Özkök’ün yaptığı vahim tarih hatasını imâ ediyor: O üç komutan mahkemede belgeyi hatırlatmadılar, çünkü onların hüküm giymesine gerekçe olarak gösterilen olaylar o MGK kararından 1.5 yıl önce yaşanmıştı ve olayların konusu hükümeti darbeyle devirme girişimiydi!!! (Mart, 2003).

***

Tabii herkes Ertuğrul Özkök kadar heyecanlı değil... Dolayısıyla onlar iddialarını “Balyoz davası” için değil, 25 Ağustos 2004’ten sonraki “irticayla mücadele” ile ilgili olarak öne sürüyorlar... Mesela Dursun Çiçek için, mesela İlker Başbuğ için...

Ne var ki onların iddiaları da Özkök’ünkinden hallice... Herhangi bir anakronizm içermedikleri için “hallice” diyorum... Yoksa onların da iler tutar bir tarafı yok.

Bakalım...

Bu iddia sahipleri şu düz mantıktan hareket ediyorlar: 2004’teki MGK kararında Gülen cemaatine ve “irtica”ya karşı sert ve kararlı tedbirler alınması isteniyor... Demek ki benzer içeriğe sahip olan Dursun Çiçek’in hazırladığı “İrticayla Mücadele Eylem Planı” da, İlker Başbuğ’un mahkûmiyetine neden olan internet siteleri de bir kararın gereğini yerine getirmekten ibarettir, dolayısıyla ortada suç yoktur.

Bu düz mantığın, sözü edilen planların ve sitelerin her şeyden önce iktidar partisini hedef aldığı ve onu devirmeye matuf olduğu gerçeği karşısında ayakta durabilme şansı yok.

Ayrıca MGK kararının, yargılanan planlardaki yasa dışı eylem ve operasyonlara cevaz verdiği de herhalde öne sürülemez.

Yarın öbür gün, diyelim 1990 tarihli, “Güneydoğu’da devletin gücünü en sert biçimde hissettirecek tedbirler alınmalıdır” gibi bir karar deşifre edilse, 90’lar boyunca şahit olduğumuz bütün o toplu katliamların, cinayetlerin, kayıpların failleri bir anda “masum” mu olacaklar?

Ertuğrul Özkök mesela, o zaman da çıkıp JİTEM’cileri savunacak mı?

Sanmıyorum...

Ve bu da bizi bir kez daha, birilerinin darbeciliği bir türlü bir tür cinayet (topluma karşı cinayet) olarak göremediği noktasına taşıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums