Aynı tas aynı hamam devam etmemeli

  • 27.07.2014 00:00

 Fikret Başkan’ı bu halk neden yeniden seçmedi? “Ben bilirim, ben yaparım” mantığıyla, bodoslama gitti. Duvara tosladı. Akçakoca tarihinde ilk defa CHP, Fikret Başkan ve ekibinin politikası sayesinde, MHP’nin de gerisinde kalarak, üçüncü parti konumuna düşürüldü.

“Başkan Cüneyt Yemenici’nin yerinde olsaydım” diyerek söze devam etmek istiyorum.

Yeni bir ekiple hizmete girişirdim.

Her icraatımı, Akçakoca Halkına danışarak gerçekleştirirdim. Belediye Meclisi’nin karar süreçlerine Akçakoca Halkının en etkin katılımını gerçekleştirmek için; gereken araçları, organları, kurulları oluştururdum.

Cüneyt Başkan, görevde daha yeni... Henüz üç ay oldu... Elinde sihirli değnek olmadığının farkındayım... Bununla birlikte, şehrimizin ivedilikle çözüm bekleyen sorunları var. Ve bunların çözümüne hızlı ve radikal kararlar alarak başlanması gerektiğini düşünüyorum.

Örneğin, temizlik sorunu... Ses, görüntü, gürültü kirliliklerinden bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Bu söylediklerim, olmazsa olmazlarımızdandır.

Demokrasilerde birini memnun ederken, başkalarını memnuniyetsizlik içine sokma hakkını kimse kimseye vermez. Avrupa’da; yük getiren TIR’lar cuma günü mesai paydos saatine kadar yükünü ulaştıramazsa, pazartesi mesai saatine kadar şehre girmesi kesinlikle yasakmış. Hafta tatilinde hiç kimse kimseyi rahatsız etmezmiş, kurallara uymayanları şikâyeti, ispiyon değil, vatandaşlık görevi sayarlarmış. Bence de doğrusu budur.

Okullar tatil oldu, sünnetler başladı... Sünnet konvoyları “tamam” da “klakson çalmak” ne oluyor? Düğün konvoyları da aynı şekilde...

Trafik polisi, her gün aynı saatlerde çarşı meydanında megafonla ikazlarda bulunmakta... Buna bir çözüm getirilemez mi?

Simitçiler, hijyenik koşullardan uzak, bisikletle satış yapmaktalar. Türkiye’nin hiç bir yerinde böyle bir satış görmedim. Bunlara birer nokta verilerek, Düzce’de olduğu gibi uygulama yapılamaz mı?

Eski Belediye Oteli’nin olduğu Park Alanı, bir düzene sokulamaz mı?

Sokaklar, sigara izmaritinden kurtulamaz mı?

Yaz sezonu başladı... Bir hayırseverin yardımıyla jet skiler göreve başladı... Kadınlar Plajı’nda sorun yaşanmaya başladı... İvedilikle bu sorunun, Bayrama kadar, kimseyi kırmadan ve bir an önce çözüme ulaşması mümkün değil mi?

Turizm; yalnızca deniz, kum, güneş demek değildir. Turist; bir şehrin tarihini, gelenek ve göreneklerini tanımak, yöresel yemeklerini tatmak, huzur bularak dinlenmek ve eğlenmek için gelir. Izdırap çekmek için değil... Sabahın köründe pat pat ve kesim motoru sesleriyle rahatsız edilmek için değil... Akçakoca’da turizmin 1950’li dönemlerinde, Kültür ve Turizm Derneği’nden anonslar yapılırdı, “Saat oniki... Şu anda turistlerimiz istirahat etmekteler... Saat onbeşe kadar gürültü yapılmaması önemle rica olunur... Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederiz.” diye. Hakikaten ben, o günleri çok çok özlüyorum.

* SİT Alanı içine giren 135 tescilli ve koruma altına alınmış evlerin, bir an önce restorasyon çalışmalarının tamamlanıp turizme açılması...

* Elektrik şebekesinin yer altına alınması...

* SİT Alanı içinde sonradan yapılan beton binaların SİT Alanı’ndan arındırılıp eski konuma getirilmesi,

* Kilit parkelerin sökülüp altındaki Arnavut kaldırımının ortaya çıkarılması...

* Kale Mevkii’ndeki Kilise tabanının, Kepenç Köyü sınırları içindeki tarihi Vaftiz Pınarı’nın onarılarak turizme açılması...

* Yukarı Mahalle ve Kepenç Köyü’ndeki Zincirli Kuyuların faaliyete geçirilmesi…

Bütün bunlar, yapılamayacak işler değil... Gelecek kuşaklarımıza, tarihiyle iç içe yaşayan güzel bir kent bırakmak bizlerin elinde... Henüz geç değil, tam zamanı... Yeni Başkan’ımız Cüneyt Yemenici Hükümet’ten de alabileceği destekle bunu başarır kanısındayım. Kolay gelsin, Sayın Başkan...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Sahin Lim
    Sahin Lim
    1.12.2012 20:34

    Ebussuud efendinin fetvasi butun Aleviler icin degil, kendilerini musluman olarak tanitip Islam dinin naslari olan Ramazan Orucunu, 5 vakit namazi, hacci inkar eden, Kuran emrine muhalif alkollu ickiyi helal eden kafirler icin yine Islam fikhi uzerine verilmistir. Ya hayatinda hicbir suc islememis 1 milyon Afganistan ve Irak vatandasi sii ve sunni musluman, Irakli hristiyanlarin Bush ve Blair tarafindan katledilmesine ne demeli? Biraz bundan bahsetsene?

  • tarafsız
    tarafsız
    1.12.2012 19:13

    TÜRK MİLLETİNİ SİZ TANIRSINIZ :oya baydar, ben o diziyi hiç izlemedim . Ancak ecdadımızı küçülten , milli değerlerimize hakaret edenleri Hiç bir yazarın gösteremediğini gösteren yine bu ülkenin başbakanı oldu .GÖZLERİNİZ VAR GÖRMEZSİNİZ, KULAKLARINIZ VAR DUYMAZSINIZ....

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums