Kamuoyuna

  • 5.11.2013 00:00

 

AK Parti’ye üye olmamla birlikte, bir süredir kamuoyunda bilgi kirliliğine neden olabilecek dedikodular üretilerek, benim CHP’den istifa etmediğim partiden ihraç edildiğim ileri sürülüyor.

Bu nedenle CHP’den istifa etmeme neden olan süreci okurlarımla paylaşmak, 2007 Nisan e-Muhtırası’nın tartışıldığı günlerde, 13 Ağustos 2007 günü Noter aracılığı ile CHP Akçakoca İlçe Başkanlığına, CHP Düzce İl Başkanlığına ve CHP Genel Merkezine gönderdiğim istifa dilekçemi, okurlarımla bir kez daha paylaşmayı uygun buluyorum:

 

***

CHP AKÇAKOCA İLÇE BAŞKANLIĞI’NA

Akçakoca İlçe Başkanlığı’nın beni Disiplin Kurulu’na verdiğini İl Disiplin Kurulu’ndan gelen yazıdan öğrenmiş bulunuyorum.

1973 yılından günümüze kadar, demokrasinin rafa kaldırıldığı yıllar hariç CHP İlçe Yöneticiliği ve Gençlik Kolları Yönetin Kurulu üyeliği dâhil olmak üzere 12 Eylül Darbesi’ne kadar aktif görev aldım. 12 Eylül sonrası oluşan kısmi demokratik ortamda da SHP ve CHP saflarında her türlü özverinin içinde yer aldım. Her iki partide de yöneticilik yaptım.

Halen Orhangazi Mahallesi’ndeki  CHP delegeliğim devam etmektedir. Bugüne kadar inandığım yolda yılmadan ve usanmadan çalıştığımı düşünüyorum.

Militarizmi değil, parlamenter sistemi savundum. Demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini, evrensel hukuku, bireyin hak ve özgürlüklerini savundum. Milliyetçiliği değil, halkların özgürlüğünü savundum.Emeği savundum. Dünya halklarının kardeşliğini, savaşa karşı barışı savundum... Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılmasından yana oldum. İnsanları inançlarından dolayı hor görmedim. Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmedim. 27 Nisan muhtırasına karşı oldum. Ülke sorunlarına parlamenter sistem içinde çözümler üretilmesini savundum. Meşru olmayan sistem dışı çeteleşme faaliyetleri ile parlamenter sistemin zaafa uğratılmasının ülkemize zarar verdiğini söyledim.

Üyesi bulunduğum CHP’nin, ülkemizde parlamenter demokrasiyi kuran CHP’nin, bu süreçte, parlamenter sistemi tıkayanların tarafında yer aldığını gördüm.

61 yıllık ömrümün bilinçli geçen tümünü demokratik bir Türkiye için adadım. En güzel yıllarımı, çocuklarımdan sevdiklerimden koparılarak, 12 Eylül zindanlarında ve işkence tezgâhlarında geçirdim. Bedeller ödedim... Gelecek nesillerin de bir sabah tank sesleri ile uyanmaması için 27 Nisan bildirisine ve bunun savunucularına karşı durdum ve duracağım.

Sayın Baylar,

Bugünkü CHP’nin, politikası ve tutumu itibarıyla, Atatürk’ün kurduğu CHP ile bir ilgisinin kalmadığını düşünüyorum.

Bugünkü CHP’nin, politikası ve tutumu itibarıyla, Cumhuriyeti ve parlamenter demokrasiyi kuran CHP ile bir ilgisinin kalmadığını düşünüyorum.

Bugünkü CHP’nin, politikası ve tutumu itibarıyla, 12 Mart Rejimi’nin tasfiyesinde etkili olan CHP ile bir ilgisinin kalmadığını düşünüyorum.

Ve düşünüyorum ki, bugünkü CHP, artık benim üye olduğum CHP olmaktan çıkmıştır. İl Disiplin Kurulu’nun yazısı, CHP’den son umutlarımı da yok etti.

Bu nedenlerle, CHP Delegeliği’nden ve CHP üyeliğinden istifa ediyorum.

Saygılarımla.

13.08.2007                                                                                                               

Ali Kiremitçi

 

Orhangazi Mah.                                                                      DAĞITIM:

Rıfat Ilgaz Cad. No.31                                                            CHP Akçakoca İlçe Başkanlığı

Akçakoca-Düzce                                                                      CHP Düzce İl Başkanlığı                                                                                                                              CHP Genel Merkezi 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums