Avcı, cemaat ve adalet

  • 14.05.2014 00:00

 Hanefi Avcı'nın dostları 13 Mayıs günü onun için herkesin bir kaç satır yazmasını, durumunu hatırlatmasını istiyorlardı.

Bir gün geç kaldım.

Yıllardır söylediğimi tekrar etmek isterim.

Avcı bu ülkede her anlamda ve herkes için ahlakın bam telidir.

Hayır, kendi kişiliğinden ve yaptıklarından dolayı değil, maruz kaldıklarından, bu çerçevede simgelediklerinden ötürü.

Avcı bugün siyasi iktidarın mücadele verdiği, Türkiye'nin önündeki en önemli demokrasi sorunu olarak tarif ettiği bir dokuyla, cemaatle ilgili ifşa edici açıklamalarda bulunduğu için hapishanede.

Şu satırları 1,5 yıl önce yazdım:

'Avcı kitabını 2010'un yazında yayınlamıştı...

'Emniyet teşkilatı içinde, özellikle istihbaratta 'cemaat' örgütlenmesi var, beni bile dinliyorlar' diyordu bu kitapta.

Avcı 'başıma bir iş gelirse bu örgütlenmenin farkında olduğum ve buna karşı durduğum için gelecek' diyordu.

Dediği oldu, başına iş geldi.

Kitapta yazdıkları, verdiği bilgiler onu bir anda solcu bir örgüte yönelik gizli bir soruşturmayı açığa çıkarma suçlamasıyla karşı karşıya bıraktı.

Sonra iş, daha da ileri gitti.

Bilerek bir sol örgüte yardım eden adam haline dönüştü.

Solcular bile 'Avcı'nın aramızda ne işi var' diyerek duruma tepki gösterirken, nasıl, neden sorusunun yanıtıyla keyfilik sahne almaya başlayacaktı.

Bu sol örgütü Ergenekon'la bağlantılandırmaya çalışmıştı, soruşturmacı polisler ve savcılar. Böylece Avcı'nın kitabını bir Ergenekon faaliyeti olarak tanımladılar.

Ve vahimi şu: Ortada tek bir kanıt yoktu. Polis ve savcıların kurduğu zorlama mantıktan başka...

Mesele sadece Avcı meselesi değildir...

Avcı'nın başına gelenler, 'vesayet ve çete düzenine yönelik adli temizlik süreci'nin başka hesapları ve hukuksuzlukları içermesinin açığa çıktığı kritik aşama oldu...'

Ne demeli?

Avcı'nın hala hapishanede olması kimilerinin umursamaz yüzünü, Avcı'yla ilgili yazı ve taleplere 'ama o işkenceciydi' çığlıklarıyla tepki verenlerin 'az akıllı, cemaatçi ve faydacı sol zihniyet'in sefaletini ortaya koymakta....

Evet ahlakın bam teli ve böyle olmayı sürdürüyor.

Bugün ilk yapılması gereken işlerden birisi cemaatin açtığı bu tür yaraların kapanması ve bu açıdan simgesel, fiili, politik bir meydan okuma değil midir?

Avcı bu yarayı her anlamda simgeliyor.

Avcı'nın serbest kalmasına sağlayacak adımların atılması, gerekli düzenlemelerin yapılması ya da kanun lehine bozma gibi girişimlerde bulunulması beklenmez mi?

Olmuyor...

Ama olmalı...

Adalet çağrı yapıyor...

İlk hamle, geri dönüş, telafi ve hukuk yoluyla meydan okumanın ilk adımı Avcı olmalı...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums