Milli Eğitim Bakanlığını savunmak tetikçi müfterilerin işi değildir!

  • 13.04.2016 00:00

 Geçen hafta, 5 ay öncesinde bizzat Sayın Bakan ve Bakanlık yetkililerince düzeltilen bir yanlışa atıf yaparak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Ankara Yenimahalle İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan bir mağduriyeti dile getirmiştim. Akabinde Milat Gazetesi'nin değerli yazarı Ufuk Coşkun da yaşanan mağduriyete duyarlılık göstererek söz konusu mağduriyeti köşesine taşımıştı. Öte yandan Özgür Eğitim-Sen ise başından itibaren konun gündeme taşınması ve takibi noktasında kamuoyunu bilgilendirmişti.

“Asım Gözükara (!)”

İsmin tırnak içinde verilmesi böyle bir kişinin gerçek bir kişi olup olmadığının muamma olması ile ilgili. Ancak mezkûr isim, 12.04.2016 tarihinde ajanskamu, kamudanhaber, kamuajans gibi internet sitelerinde eş zamanlı olarak hem de sürmanşetten şahsımı ve Milat Gazetesi'ndeki yazar arkadaşım Ufuk Coşkun'u doğrudan hedef almıştır. Gerçekte kimliği, pozisyonu belirsiz olan bu şahıs beni ve yazar arkadaşımı Ankara Yenimahalle İlçe Müdürlüğü'nde yaşanan bir mağduriyeti dile getirdiğimiz için “tetikçilik” yapmakla itham etmiştir.

Gerek şahsım gerek Ufuk Coşkun kamunun önünde, isimleri açık gerçek kişilerdir. Dolayısıyla kişi olarak da ortadayız yazdıklarımız ve dile getirdiklerimiz ile de. Bizim hem yazar kimliğimiz ile hem de sendikacı kimliğimiz ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde vuku bulan bir mağduriyeti dile getirmemizden, yetkililerden bilgi istememizden daha doğal bir durum olamaz. Dolayısıyla bizin yaptığımızın ne olduğu çok açık!

Lakin ismi, kimliği, pozisyonu belirsiz olan bu kişi ortaya çıkıp mağduriyeti dile getirenlere saldırarak ve yazısında onların ikamet yerlerini vermek suretiyle hedef göstererek kimlerin tetikçiliğini yapmaktadır?

Bay tetikçi! Tetikçiliğin çok acemice! Tetikçilik, mağduriyeti dile getiren yazarların ikamet ve görev yerlerini açık ederek onları hedef göstermeye yeltenen bunu da çok acemice yaparak adeta ‘Ben bir tetikçiyim!' diye bir anda ortaya çıkan senin gibilerin işidir!

Bay tetikçi! Hem benim hem de Ufuk Coşkun'un yazılarımızda Sayın Bakanımıza olan güvenimizi ve inancımızı dile getirmemiz seni niye bu kadar rahatsız etti! Bizzat kendin“iki yazıda da Sayın Bakan'ın mükemmel olduğu söyleniyor” dediğin halde yazılarımızın konusu Ankara Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iken yazının başlığına “Milli Eğitim Bakanına ayar çekmek!” yazarak sınır tanımayan bir tetikçi olduğunu gösterdin!

Bay tetikçi! Yoksa sen Ankara Yenimahalle İlçe Mili Eğitim Müdürünü Mili Eğitim Bakanı mı sandın? Ama senin vazifen manipüle etmek gerçekte ne söylendiği değil!

Bay tetikçi! O kadar acemi bir tetikçisin ki “dikkatli okuduğum” dediğin yazıların kime ait olduğunu bile doğru yazamamışsın. Özgür Eğitim-Sen'in gündeme taşıdığı konuyu vicdanın bir gereği olarak yazısına konu eden Ufuk Coşkun'u da hedefe koymak suretiyle panikle ve suçluluk psikolojisi ile sipariş üzerine nasıl tetikçilik yapılacağını göstermişsin.

Bay tetikçi! Kanun tanımazlığınızı bir kez daha ortaya koyarak konu ile hiç ilgisi olmamasına rağmen mağdur edilen Şube Müdürü Numan Cengiz'in devletin bir kurumunda dosya içinde muhafazalı halde olması gereken sicil bilgilerini ‘bel altı' vurmanın aracı kılmak suretiyle basın yoluyla paylaşmışsınız.

Şimdi Şube Müdürü Numan Cengiz bir de işin bu yönüyle mağdur ediliyor.

Belgelerin çıktığı yer Ankara Yenimahalle İlçe Mile Eğitim Müdürlüğü… Dolayısıyla kişisel verilerin korunması, mahremiyetin ihlali ve daha bir dizi suçtan hakkınızda yasal işlemin başlatılacağını müjdelemek isterim. Muhtemelen Bakanlığın teftiş birimleri de personel ait bilgilerin “paralel” taktikleri anımsatırcasına teşhir edilmesinin gereğini yapacaktır. Şahsen ben sorumlular hakkında bu köşeden suç duyurusunda bulunuyorum.

Bay tetikçi! Numan Cengiz'in geçmiş yılarda soruşturma geçirmiş birisi olması, çoğu iddianın ve isnadın sübuta ermediğinin ortaya çıkması, mahkemeden aldığı beraat ve şimdi devam eden mahkemeye intikal etmiş olan hak mücadelesi…

Ne zaman oluyor bütün bunlar? Yıllar önce. Peki, şimdi bir soruşturmanın konusu mu kendisi? Hakkında Ankara'daki görevini yaparken bir soruşturma mı başlatılmış? Hayır!

Bay tetikçi! Bak biz çok açık söylüyoruz: Eğer bu şahıs Şube Müdürlüğünü yapabilme salahiyetini taşımıyorsa görevden alınsın o zaman! Yok, bu kişi ataması Bakanlıkça yapılıp, özür gerekçesi Bakanlıkça kabul edilen ve tüm bu süreçte yasal hakları bulunan bir kişi ise o zaman mesele ne?

Kaldı ki Numan Cengiz'in atamasına konu olan özür gerekçesi, çocuğu küçük Efe'nin‘Otizm' rahatsızlığı'… Bunu bildiğiniz halde‘ajitasyon' diyecek kadar da insaftan ve vicdandan yoksun olduğunuzu gösterdiniz! Allah'tan korkmak kuldan utanmak anlaşılan sizin için bir şey ifade etmiyor!

Bay tetikçi soruyor: “Numan Cengiz neden bu kadar önemli ?”

Bay tetikçi biz de soruyoruz: Bir İlçe Şube Müdürlüğü niye bu kadar önemli? Tüm Bakanlığa mesai yaptıracak kadar ne türden bir önemi var? Bir tetikçiye işi ihale edip mağduriyeti dile getirenleri hedef gösterecek kadar ne türden bir gizemi var?

Mesele bir mağduriyeti dile getirmiş olmamız, usulü ve esası hatırlatmamız, vicdana ve adalete davet etmemiz. Kamu nezdinde sorumluluğumuzu yerine getirerek yaşanan durumdan yetkilileri haberdar etmemiz. Kısaca işimizi yapmamız!

Tüm bu yaşananlar haklılığımızı açık bir biçimde ortaya koyarken, suçluluk ve telaşla kendilerini ortaya atanlar eliyle bu işin sorumluları açığa düşmüşler adeta kendilerini ihbar etmişlerdir. Bunda sonra yapılması gereken yetkililerin konuyu behemehâl ciddiyetle soruşturmalarıdır.

Kıbrısçık'ta görev yaparken engel teşkil etmeyen soruşturma ve
içerikleri Ankara Yenimahalle'de nasıl engel teşkil ediyor? Ankara Yenimahalle İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü özerk bir yapılanma mı? Ayrı bir mevzuata göre mi
işliyor?

O yüzden özrü kabahatinden büyük olmak, şecaat arz ederken sirkatin söylemek lüzumsuz.
Yanlışta ısrarcı olmaya gerek yok. Vakıa ortada. Yanlış ortada.
Yanlış yapanlar ortada. Yanlışta ısrar edeceğim efelenmesine gerek!

“Yok masa başında hazırlamak”, “Yok bilmem bürokratları bakan ve müsteşara
şikayet etmek” ithamlarının arkasına sığınan çocuksuluğa gerek yok.
Mesele ayan beyan ortada be kardeşim! Bakan bir şey dese de ortada,
Müsteşar bir şey dese de ortada, siz ne derseniz deyin yine ortada!
Cevap yetiştirmek yerine önce mevzuata bakın. Ardından bir nefes alın
vicdanlarınızın sesine kulak verin. Başka şeye gerek yok!

Mesele bir kişi meselesi değil, onun yaşadığı mağduriyettir. İslami terbiyemiz ve inancımız mağdur olanın yanında durmayı söylüyor. Müslüman vicdanımızı incittiniz, yazıklar olsun!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums