Binali Bey’den ‘özür’ açılımı

  • 20.06.2019 00:00

  “Özür diliyorum" sözüyle, Milli Gazete'nin dün manşetindeydi. Gazeteyi ziyaret eden Binali Yıldırım, siyasi tercihleri sebebiyle iktidardan suçlayıcı, düşmanlaştırıcı, ayrıştırıcı ve hakaretvari karalamalara maruz kalıp incinmiş Saadet Partililerden özür diledi. Bunun bir seçim yatırımı gibi görülmemesini de özellikle rica etti.

Oy değil gönül almak, helalleşmek için dilenmiş bir özür daha samimi, kıymetli ve makbul olsa gerek.

Muhalefetin üstüne boca edilen 'ezan, cami ve din düşmanı, hain ve terörist, onun bunun maşası' gibi suçlamalardan Saadet camiası da hatırı sayılır miktarda nasibini almıştı. Şimdi, bu gibi agresiflikleri siyasetin cilvelerine ve seçim gerginliklerine verip mazur görmelerini istiyor, 'oldu' dediği kutuplaştırma 'yanlışları'ndan kucaklayıcı dile dönüyor Binali Bey.

Saadetliler için özlenen, iktidar içinse önemli bir adım. Bilhassa ķötü söz ve saldırıların sona ereceğine işaretse çok daha anlamlı.

Binali Bey, bu toparlama açılımıyla 'özür' sezonunu resmen başlattı madem... Arkası neden gelmesin!

Dün sabah, Saadet lideri Karamollaoğlu'yla İstanbul adayları Gökçınar'ın basın toplantısına katıldım.

Karamollaoğlu, geçen sene pasaport başvurusu sırasında 'terörist' diye fişlendiğini fark etmişti. Hesabını nasıl soracağı sorulunca, "Kimi kime şikayet edeceksin" serzenişiyle İçişleri Bakanı Soylu'dan bir özür beklediğini açıkladı.

Zaten seçim yatırımı ya da rüşveti amacıyla dilenmediği için, ne Binali Bey lehine yarıştan çekilmek niyetindeler ne de oylarını ona doğru yönlendirmeyi düşünüyorlar. Eleştirilerinden vazgeçecek, hızlarını kesecek gibi de görünmüyorlar. Ama onca birikmiş kırgınlıklarına rağmen Binali Bey'in özrünü kabul etme eğilimindeler. Bu da sıradaki özürler için umut verici, ilgilenenlere duyurulur.

Saadet oylarını kazandırmasa bile Binali Bey'e sempatilerini geri kazandırdı ya bu özür...

Bakarsınız, TRT Haber de bir adım atar ve şimdiye dek yok saydıkları için Necdet Gökçınar'dan mütevazı bir özür diler.

Malum, İmamoğlu nihayet çıkarıldığı TRT Haber yayınında sitemlerini bildirince "Talep edenleri çıkarıyoruz, kendimiz kimseyi çağırmıyoruz, Yıldırım istediği için çok çıktı" cevabı almıştı.

Saadet adayı Gökçınar da bunun üzerine yazılı başvurdu. Talebine cevap bekliyor. Sabırsızlandığını ama sayılı gün kaldığını hatırlatarak TRT'nin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

İş buralara gelmişken oldu olacak bir özür de benden...

1994 İstanbul seçimlerinde, İlhan Kesici ile Zülfü Livaneli o ekran senin bu ekran benim dolaştırılırken Refah adayı Tayyip Erdoğan görmezden gelinmişti epey zaman. Milli Görüş siyasetinden hiç hazzetmediğini saklamayan rahmetli Duygu Asena bile  köşesinden yadırgamıştı bu ayrımcılığı. Sonra Erdoğan da TRT dahil popüler adaylarla aynı ekranlarda kendini anlatma fırsatları bulabildi.

İşte bu seçimde favori adaylara odaklanırken dışlanan Gökçınar'la diğerlerine şans eşitliği sunamadığımız ve Duygu Asena kadar bunu yadırgamadığımız için kendi adıma özür dilerim.

İçişleri Bakanlığı soruşturacak mı?

İsmail Küçükkaya açıkladı, İmamoğlu’yla görüşmeye gittiği otele yüklüce bir tazminat davası açacaklarmış. Güvenlik kamerası görüntüleri yasadışı olarak sızdırılıp yayınlatıldığı için...

İçişleri Bakanlığı da 6 ay önce 81 ilin valilliklerine genelge göndermişti. Bu tür görüntüleri veren, elde eden ve kullananlar hakkında hem adli hem idari soruşturma başlatılacaktı.

“Bakanlık duyurdu! Güvenlik kamerası görüntüsü paylaşanlara soruşturma” başlığıyla büyük haber olmuştu.

Buyurun Sabah’tan okuyalım:

“İçişleri Bakanlığı, kişisel veri niteliğindeki güvenlik kamerası görüntülerinin basın ve sosyal medyada paylaşılmasının önüne geçmek amacıyla genelge yayımladı. Elde edilen görüntülerin paylaşılması, yetkisiz kişiler tarafından elde edilmesi, kullanılması ve ifşasının önlenmesi amacıyla bina, apartman, kamu ve özel sektör yöneticileri ile şoför esnafı bilgilendirilecek ve uyarılacak. Güvenlik kamerası görüntülerini paylaşanlar hakkında adli ve idari soruşturma başlatılacak...”

Görelim bakalım!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums