Sanatçıların Reyhanlı’ya gidişi ne güzel bir gidiştir

  • 16.02.2018 00:00

 Tamer Karadağlı’dan Yavuz Bingöl’e, Erhan Yazıcıoğlu’ndan Mustafa Ceceli’ye tek tek sayamadığım birbirinden değerli bir grup sanatçı, dün moral motivasyon desteği için Reyhanlı’daydı.

Takip ettim, çok yerinde mesajlar verdiler, halkla buluştular, esnafı dolaştılar, askeri ziyaret ettiler, çok da iyi ettiler...

Afrin harekatına katılan Mehmetçik’e sanatçı desteği, anlamlı bir destektir.

Afrin sınırında, ateş hattında, terör saldırılarıyla burun buruna yaşayan, kayıplar veren vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek, dayanışmaya gitmek sanatçıya yakışan bir duyarlılıktır.

Dün haberler arasında gördüm, ünlü şarkıcılar Ebru Gündeş’le Burak Kut da birer konserlerinin gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışladıklarını duyurmuş. Takdire şayan değil mi?

Fakat şunu da takdir edelim ki vatan, millet sevgisini göstermenin yolu tek değil.

Askere desteğin, Reyhanlı halkıyla dayanışmanın yolu da tek değil.

Milli ve yerli sanatçı olmanın kıstası, şehitlere vefanın ölçütü, gazileri sahiplenmenin yöntemi, vatan müdafaasına sadakatin kriteri, bayrağa bağlılığın göstergesi de tek değil.

“Mehmetçik’le el ele” etkinliğine katılan bazı sanatçılar, sırada başka grupların olduğunu, sınıra sanatçı akınının devam edeceğini söylediler. Şahane haber...

Aralarında, herkesi etkinliğe katılmaya davet etmekle yetinen de, yetinmeyip etkinliğe katılmayı vatan borcu, milli görev gibi tanımlayan da vardı.

Fakat sözcüklerini seçerken dikkatliydiler, vatanperverliği tek tipte görünürlüğe indirgemediler.

Maalesef, diğer sanatçı arkadaşlarını kendileri gibi ortaya çıkmaya, ellerini taşın altına sokmaya çağıranlar, her zaman bu kadar dikkatli dil kullanmayabiliyor.

Diğer şarkıcı ve oyuncular üzerinde baskı kuran tavır, bu gibi etkinlikleri çığırından çıkarmaz mı!...

“Sanatçılar Mehmetçik’le el ele” gibi kampanyaların bir mecburiyete, bir dayatmaya dönüşmesi, işin rengini değiştirmez mi!...

Bir bakarsınız ki iyi niyetli çabanız kontrolden çıkmış, etkinliği bir içtima havasına sokmuş. Bir ‘biz vatansever, yerli ve milli sanatçılar kaç kişiyiz’ sayımı haline gelip amacından sapmış...

Ardından, sayımda şu ya da bu nedenle fiziken yok yazılanların kara listelere alınmasını, ‘gayri milli ve hain’ sanatçı çetelelerinin tululmasını önleyemezsiniz.

Bir etkinlikte boy göstermeyenlerin, bir oyun ya da konser hasılatını bağışladığı duyulmayanların terör sevici diye taşlanmasına kadar varır ucu.

Duyguların ajite olduğu, provokasyona açık bu hassas ve nazik ortamda yanlış anlaşılmaların, iletişim kazalarının bile artık nerede duracağı kestirilemez.

Sevmediğini kasten hedef gösterenlerin kötü niyetli karalamalarını da koyun üstüne.

Samimi duygularla başlatılan bir kampanyanın ikiyüzlü öne geçme fırsatçılıklarıyla, şov amaçlı kullanmalarla, çıkarına alet etme riyakarlıklarıyla istismar edilip kirletilmesini kim ister?

Eminim başı çeken sanatçıların hiçbiri istemez.

Hasılı; dün güzel bir başlangıç yapıldı. Ayrıştırıcı nefret söylemleriyle bu birlik, beraberlik atmosferini kaçırmaya yeltenecek hiçbir korsanlığa izin vermeyelim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums