AK Parti içerisinde ’50+1′ bölünmesi: Tayyar ve Uçum tartıştı

AK Parti Merkez Karar ve İdare Heyeti (MKYY) üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Siyasetleri Şurası Başkanvekili Mehmet Uçum …

AK Parti içerisinde ’50+1′ bölünmesi: Tayyar ve Uçum tartıştı
18.11.2021 - 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
2830

 AK Parti Merkez Karar ve İdare Heyeti (MKYY) üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Siyasetleri Şurası Başkanvekili Mehmet Uçum ortasında ‘yüzde 50+1’ tartışması yaşandı.

AK Partili Tayyar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan yüzde 50+1 sisteminin Cumhurbaşkanına ve sisteme kurulan “tuzak” olduğunu sav etti. Tayyar bu niyette olan isimleri “Soros ve grubunun AK Parti içindeki uzantıları” sözleriyle niteledi ve sosyal medya paylaşımlarında “50+1 cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi vakti geçti” dedi.

Tayyar’ın bu kelamları üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Tayyar’a karşılık niteliğinde paylaşım yaptı ve şu tabirleri kaydetti:
“Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke zıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki sefer halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının teminatı 50+1 kuralından halk vazgeçmez.”


TAYYAR’DAN UÇUM’A: HADSİZ

Mehmet Uçum’un bu açıklamasından saatler sonra sosyal medya hesabından isim vererek açıklama yapan Şamil Tayyar, Uçum’un devlet memuru olduğunu belirterek, “Bir devlet memuru, siyasete racon kesemez. Siyaset yapacaksa, verir istifasını, çıkar er meydanına. Hodri meydan” dedi.

Tayyar’ın paylaşımı şu tabirlerle sürdü:

“‘Soros’ dedik, ses Uçum’dan geldi. Hak etmediği koltuktan, koltuk sahibi olmayanları ‘kendini düşünmekle’ suçluyor. Cüretkâra bak. ‘Asla değişmez’ diyerek Cumhurbaşkanımızı da tehdit ediyor. Hadsiz, kimsin sen!” (DUVAR)

Kaynak: Gazeteduvar


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums