Ethem Sancak İstifası: Erdoğan'ın Yeni Bir Hamle Öncesi mi Geldi

Ethem Sancak İstifası:  Erdoğan'ın Yeni Bir Hamle Öncesi mi Geldi
1.04.2022 - 23:34
Güncelleme 1.04.2022 - 23:34
Kaynak: Haber Merkezi
1917

Sabah saatlerinde Ethem Sancak hakkında AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiği duyurulmuştu. Akşam saatlerinde de Ethem Sancak, Sarıyer İlçe Başkanlığı’na istifa dilekçesi sundu.

Sancak hakkında önce ihraç istemi, ardından istifası Ankara siyasetinde yeni pozisyonlar mı, alınıyor tartışması yaratı.

Türkiye’nin Ukrayna sürecine müdahalesindeki tutum değişikliği, özellikle Zelenskiy'nin Türkiye'den 'garantörlük' talebine Erdoğan'ın olumlu yanıtının bir sonucu olarak okunmasına neden oldu. 'Garantörlük' meselesi aslında Antakya 'üçlü formatından' beri konuşulan bir durumdu.

İktidarın gayri resmi ittifak kliğinin sözcü Perinçek geçen hafta katıldığı bir televizyon kanalında, Rusya-Ukrayna savaşında iktidarın Putin'i desteklememesinin Türkiye’nin bir kaybı olarak görmesi ve Türkiye’nin rolünün kapandığını ifade etmesi iktidar cephesinde uzun süre kapalı kapılar ardında yoğun bir tartışmanın yapıldığını sezinletiyor.

Perinçek’in bu itiraf niteliğindeki açıklaması Avrasyacıların, iktidardan bir kopuşun sonucu mu yoksa Erdoğan'ın bu süreçte yeni bir hamleye hazırlanmasına karşılık önalma mı tartışmasını ortaya döktü.

Sancak'ın istifası ve Perinçek'in tutumu iktidar cephesinde ve güvenlik bürokrasinde kaçınılmaz sonuçlar doğuracaktır. 'Tek adam rejimi' veya 'Yarı Başkanlık Hükümet Sistemi'n kazın ayağının öyle olmadığını kanıtlıyor. Ulusalcı ve nasyonal milliyetçi klikler önümüzdeki dönemde alacağı tutum ve bunun siyasi sonuçları Ankara kulislerinde şimdiden merak konusu oldu.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums