Son dakika! AA duyurdu: Musab Turan'ın görevine son verildi

Son dakika haberi... AA, Bakan Varank ile Pakdemirli'ye yöneltilen "AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?" sorusunun ardından muhabirin iş akdinin feshedildiğini duyurdu. Açıklamada, “Terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunuldu. 'Gri Pasaport' ve 'Basın Kartı'nın iptali için başvuru yapıldı” denildi.

Son dakika! AA duyurdu: Musab Turan'ın görevine son verildi
22.05.2021 - 07:49
1683

Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye "AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?" sorusunu yöneltti.

Sosyal medyada gündem olan sorunun ardından İçişleri Bakanı Soylu'nun Danışmanı Mazhar Yıldırımhan Anadolu Ajansı’na tepki göstererek "Süleyman Soylu’ya ve hükümete suikast düzenlenmiştir” dedi.

Ajanstan yapılan açıklamada ise muhabirin görevine son verildiği ifade edilerek, "Terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunuldu. 'Gri Pasaport' ve 'Basın Kartı'nın iptali için başvuru yapıldı" denildi.

“İŞ AKDİ FESHEDİLMİŞTİR, SAVCILIĞA İHBARDA BULUNULMUŞTUR”

Muhabir Musab Turan’ın iş akdinin feshedildiğinin duyurulduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın iş akdi fesh edilmiştir.

Basın toplantısını kendi sosyal medya hesabından canlı yayınlayarak, “Haber temelli her türlü bilgi veya istihbarat, kaynağı ne olursa olsun, ajansla paylaşmadan ve yayınlanmadan, kişisel hesaplarından duyurmazlar” ilkesini çiğnemiştir.

Adı geçen şahıs, bu eylemiyle, Anadolu Ajansı’nın iş sözleşmesindeki “Çalışanlarımız tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar” maddesini de ihlal etmiştir.

Şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunulmuştur. Ayrıca ‘Gri Pasaport’ ve ‘Basın Kartı’nın iptali konusunda ilgili kurumlara Turan hakkında bildirim yapılmıştır.

TURAN'DAN AÇIKLAMA: SORU SORDUĞUM İÇİN ÖZÜR DİLEMEM

Yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Turan, şu ifadeleri kullandı:

Benim Babam Ali Seydi Turan, Sultanbeyli AK Parti teşkilat kurucusu. Bugün gündemi takip eden bir gazeteci olarak oradaydım. Tarım bakanının açıklaması, bunları nasıl haberleştirebilirim falan.

Sayın Bakanın danışmanı Rıdvan Tezel pişkin bir şekilde kulağıma geldi, dedi 'Soru sormuyoruz'. Burada bende kayış attı. Şimdi zaten orada Demirören Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, TRT Haber var. Zaten bu adamlar size ne sorabiliyor ki?

Baktım ki bu özgüven hayra alamet bir şey değil. Kendi içimde düşündüğüm şey şu AK Parti’nin artık fabrika ayarlarına dönmesi lazım. Siyaset kurumu hayatımızın öyle içinde ki hiçbir şey yapamıyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz sadece siyaseti düşünüyoruz.

Siyaset kurumunun adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım. Hatamı kabul ediyorum. Sorularını sordun, niye çocuğunu karıştırıyorsun?.. Onu söylemem şık olmadı.

Gururla onurla çalıştığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Anadolu Ajansına halel getirdiğini düşünüyorum. Oradakileri zor durumda bıraktım… Sorumda duygusallaştığım için özür dilerim ama soru sorduğum için özür dilemem. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen içinizdeki merhameti uyandırın, Allah bizimledir."

BABASINDAN AÇIKLAMA: SORUDAN BEN DE RAHATSIZ OLDUM

AA muhabirinin işine son verdiği Musab Turan’ın babası Ali Seydi Turan, AK Parti’nin bir neferi olduğunu vurgulayarak, oğlunun sorduğu sorudan dolayı rahatsız olduğunu söyledi.

Duruşunda bir milim sapma olmadığını belirten Turan, şu ifadeleri kullandı:

21.05.2021 tarihli ulusal basında haber programlarında adı geçen Musab Turan'ın babası olarak sorulan soruyu ve soru şeklini tasvip etmediğimi kamuoyuna deklare ediyorum.

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne gururla bu davanın neferi oldum.

Parti teşkilatımın her kademesinde bulundum. Duruşumda bir milim sapma olmamıştır.

Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsız olduğumu beyan eder, saygılarımı sunarım.

seyir.jpg

KALIN: GEREKLİ HUKUKİ ADIMLAR ATILMAKTADIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaşananlara şu ifadelerle tepki gösterdi:

Anadolu Ajansı’nın kurumsal ilkelerini ve çalışma kurallarını ihlal eden kişi hakkında gerekli hukuki adımlar atılmaktadır. Kaos, kargaşa ve tahrik amaçlı girişimlere karşı elbirliğiyle mücadele edeceği

ÇELİK: BU DİLİN HANGİ TERÖR ŞEBEKELERİNİN DİLİ OLDUĞUNU İYİ BİLİRİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabı üzerinden provokasyon vurgusu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

AK Partimiz ve İçişleri Bakanımızla ilgili terör ve suç örgütlerinin ağzıyla konuşan AA muhabiri kılığındaki provokatöre gereği yapılıyor. Bütün provokatörler yaptıklarının bedelini mutlaka öder.

Bu dilin hangi terör şebekelerinin dili olduğunu iyi biliriz. Bunlarla mücadele etme konusunda kararlılığımız tamdır.

ALTUN: DEVLETE HALEL GETİRMEYİ AMAÇLAYAN BEDELİNİ ÖDER

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz" dedi.

PEKER DE DAHİL OLDU

AA muhabiri Turan'ın Süleyman Soylu sorusu gündemine Sedat Peker de attığı tweetle dahil oldu.

Peker, “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler” diyerek, Turan'ın sosyal medya hesabında paylaşıp daha sonra sildiği videoyu paylaştı.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums