AKP'nin anayasa taslağının detayları belli oldu: Yerli ve milli

AKP'nin anayasa taslağının detayları belli oldu: Yerli ve milli
10.05.2021 - 16:59
1031

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yeni anayasa önerisini kamuoyu ile paylaşmasının ardından, AKP'ye yakın isimlerden de AKP'nin üzerinde çalıştığı anayasa taslağına dair detaylar sızmaya başladı.

Hürriyet gazetesinin AKP'li yazarı Abdülkadir Selvi, yeni anayasa taslağının 'yerli ve milli' formda olacağını ima eden bir yazı kaleme aldı.

Selvi, "AK Parti'nin yeni anayasa çalışmasında ne var" başlıklı yazısında, "Evrensel değerleri kendi yerel değerleri olarak kabul edip, evrensele katkı yapacak bir anayasa olacak. Bizim yerelimizden bağımsız bir evrensel kabulümüz zaten yok" ifadelerini kullandı.

Bayramdan sonra yeni anayasa taslağı hazırlanması çabalarında yeni bir aşamaya gelineceğini kaydeden Selvi, Meclis'teki aritmetik nedeniyle bu işin kolay olmadığını ise, "Bayramdan sonra anayasa konusunda yeni bir aşamaya geçilecek. Uzlaşmaya zarar veren siyasetteki kutuplaşma ortamına ve Meclis’teki sandalye sayısına bakınca yeni anayasa işi zor görünüyor. Ama önemli olan zoru başarmak" satırlarıyla hatırlattı.

Selvi, AKP'nin anayasa taslağının temel hatlarıyla ilgili şunları belirtti:

"Anayasada devletin şeklini ve niteliklerini belirleyen ilk dört maddedeki esaslar korunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi korunuyor. Çünkü bu sistemin referanduma sunulduğunun ve millet tarafından kabul edildiğinin altı çiziliyor.

Yeni anayasa çalışmalarından bazı önemli noktaları paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi esas alınıyor. Bu sistemi milletin kabul ettiği gerekçesine yukarıda yer vermiştim.

Cumhurbaşkanının iki dönem seçilme kuralı korunuyor.

Cumhurbaşkanının ilk turda seçilmesi için gerekli olan 50+1 şartı korunuyor.

Cumhurbaşkanının asli düzenleme yetkisi olan kararname çıkarma yetkisi değiştirilmiyor."

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums