AKP, diğer seçimlerden farklı olarak bu kez “parti değil, aday kimliğini” ön planda tutacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partili kurmaylarıyla beraber seçim stratejisi belirledi. Buna göre AKP'nin çöken imajı için "aday kimliği" devreye girecek.

AKP, diğer seçimlerden farklı olarak bu kez “parti değil, aday kimliğini” ön planda tutacak
9.09.2022 - 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
2132

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı AKP’li kurmaylarla “olağanüstü” toplantıda seçim stratejisi belirledi. Buna göre AKP, “aday kimliğini” ön planda tutacak, “eş, dost, akraba ilişkisi” gözetmeyecek. Meclis’teki vekillerin performansı Erdoğan’a rapor edilecek.

Erdoğan, geçen haftalarda 2023 seçimleri için bazı AKP’li kurmaylarla “olağanüstü” toplandı ve başta seçim beyannamesi olmak üzere partinin seçimlerde uygulayacağı stratejiler üzerinde duruldu. AKP genel merkezinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmak üzere komisyon kuruldu. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, komisyon, 2023 adayları için bazı kriterler belirliyor. AKP, diğer seçimlerden farklı olarak bu kez “parti değil, aday kimliğini” ön planda tutacak. Geçmiş seçimlerde “aday isimlerden çok parti kimliğinin öne çıktığı, adayların da parti kimliğine güvendiği” ifade edilirken bu kez AKP’nin “adaylar üzerinden ilerleyen bir strateji kurmak istediği” kaydediliyor. Bu nedenle parti yönetimi, “illerde ön plana çıkan, yurttaşın sevdiği, güven duyabileceği, halkla bire bir temas edebilecek, diyaloğa açık, halkın sorunlarını yerinde tespit edip, çözüm üretebilecek” isimleri aday göstermeyi hedefliyor. Ayrıca bu seçimlerde “eş, dost, akraba ilişkisi” de gözetilmeyecek.

AKP’nin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarını belirlerken “aday stratejisi” izlediği, 2023 genel seçimlerinin de “aynı strateji üzerinden yürütüleceğine” dikkat çekiliyor.

 


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums