Bir dönem Erdoğan’ın basın danışmanlığını yapan ve hayat hikayesini “Bir Liderin Doğuşu” kitabında yazan eski AK Parti milletvekili Hüseyin Besli, Akşam’daki köşesinde Kılıçdaroğlu’nun 'yalan söylemesi'ni Alevi ve Kürt olmasına bağladı: "Alevi Kürt bir aile çocuklarına Alevi kimliğini gizlemeyi öğrettiği/öğütlediği kadar Kürt kimliğini de saklamayı öğretmek mecburiyetinde kalmaktadır. Yani söz konusu çocuklar 'çifte kavrulmuş yalancı' olmak durumundadırlar. Ve ne kadar maharetle yalan söyleyebi

15.11.2021 - 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
2769

Akşam gazetesi yazarı ve eski AK Parti milletvekili Hüseyin Besli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği yazısında Alevi ailelerinin çocuklarını yalancı yetiştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Besli, Erdoğan’ın basın danışmanlığı yapmış ve Erdoğan’ın hayatını anlatan “Bir liderin doğuşu” kitabını Ömer Özbay ile birlikte yazmıştı.

Besli, Alevilerin yakın zamana kadar kimliklerini açıkça söyleyemediklerini, aksi takdirde devlette birtakım yerlere gelemediklerini belirterek, “Alevi bir anne baba daha doğumdan itibaren çocuklarına kimliklerini gizlemeyi yani yalan söylemeyi öğretmek durumundaydı” dedi.

Besli’nin yazısının ilgili bölümü:

“Hâlâ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanları karşısında şaşkınlık yaşayanlar için hatırlatalım istedik…

“Malum, daha düne kadar, Türkiye’de alevi vatandaşlar kimliklerini açıkça ifade edemiyorlardı. (Ne yaman çelişkidir ki bunun da kökeni CHP zihniyetine dayanır.)

“Aksi takdirde bilhassa devlette birtakım yerlere gelemezlerdi.

“Bu nedenle, alevi bir anne baba daha doğumdan itibaren çocuklarına kimliklerini gizlemeyi yani yalan söylemeyi öğretmek durumundaydı… Bu bir.

“İkincisi; yine malumdur ki Alevilik Türkmenlere mahsus bir şeydir. Türkmen haricindeki, mesela Kürt aleviler ana kitle tarafından makbul sayılmazlar, hatta Alevilik kimliğinin başka bir kimliği örtmek için kullanıldığını bile düşünürler.

“Böyle olunca; alevi Kürt bir aile çocuklarına alevi kimliğini gizlemeyi öğrettiği/öğütlediği kadar Kürt kimliğini de saklamayı öğretmek mecburiyetinde kalmaktadır.

“Yani söz konusu çocuklar ‘çifte kavrulmuş yalancı’ olmak durumundadırlar. Ve ne kadar maharetle yalan söyleyebiliyorlarsa o kadar aferin alarak yetişmişlerdir.

“Şimdi tam burada İbn-i Haldun’un ‘adetler zamanla karaktere dönüşür’ deyişini hatırlayabiliriz.

“Yani, Kemal Kılıçdaroğlu gibiler bir bakıma toplumda bir yer elde etmek için, bir bakış açısına göre masum ve mecburi yalan söyleye söyleye, zamanla yalan söylemeyi ve yalancılığı karakter ittihaz etmiş oluyorlar. Şaşılacak bir şey yok.”


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums