Anket ortalamalarına göre AKP hızla eriyor

Farklı şirketlerin yaptığı araştırma sonuçlarının ortalamasına göre, AKP oylarında düşüş var.

Anket ortalamalarına göre AKP hızla eriyor
30.08.2021 - 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
3585

Metropoll’ün Ağustos ayında yaptığı araştırma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev performansını onaylayanlarda yüzde 10 gibi ciddi bir düşme olduğunu ortaya koydu.

Orman yangınları ve selde devletin gösterdiği acziyetin 1999 depremini hatırlatması, işsizlik ve yoksulluk, Covid aşısı bulmadaki başarısızlık, bakanların adının karıştığı yolsuzluk iddiaları, halk yoksullukla mücadele ederken AKP elitinin lüks ve şatafatlı bir yaşam sürdürmesi, göçmen krizi bu hızlı erimede etkili faktörler.

AKP’den hep daha yüksek destek alan Erdoğan’a güvendeki bu düşüş partinin oylarına da yansıyor. Türkiye’deki araştırma şirketlerinin sonuçlarının ortalamasını yayınlayan JamesInTurkey.com’un Ağustos ayı için yayınladığı sonuçlar da bu gerçeği ortaya koydu.

JamesInTurkey.com’un verdiği sonuçlara göre, AKP’nin oy oranı yüzde 33’e gerilemiş durumda. Bu 2018 seçim sonuçlarına göre yüzde 9’luk bir kayba işaret ediyor.

Ortalamaya göre, CHP’nin oy oranında yüzde 3’lük bir artış var.

HDP oyları ise yüzde 11 civarındaki konumunu koruyor.

 


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums