Karlov’un şahsında Türkiye’yi vurma eylemi

  • 21.12.2016 00:00

 Beşiktaş’ta terör: 44 can. Kayseri’de terör: 14 can. Ve Ankara’da terör: Bir Büyükelçi’nin katli. Hepsi 10 güne sığan bir cinayetler silsilesi. Hepsi Türkiye’de. Bu, sadece terör boyutu ile Türkiye’yi güvensiz ülke görüntüsüne itmek gibi bir hesabı içeriyor. Bu hesap, başlı başına karşı karşıya bulunduğumuz saldırılar silsilesinin uzantısı. 

- Türkiye - Rusya ilişkilerinin uzun bir gerilimin ardından iyileşmeye başladığı bir dönemde Rus Büyükelçisinin öldürülmesi... İlk sadmede Türkiye - Rusya ilişkileri yeniden gerilime mi giriyor, sorusuna yol açacak bir karambol gibi görülüyor.

- Bununla birlikte bu eylemin Türkiye - Rusya ilişkilerini olumsuz etkilemeyeceği, aksine daha ilk planda gelişmekte olan ilişkileri sabote etme amacını taşıdığı yolunda yorumlanacağı çok açıktır.

- Ancak bu eylem, Türkiye’nin güvenli ülke olmadığı, yabancı büyükelçilerin bile korunamadığı gibi bir propagandaya malzeme teşkil edeceği de açıktır. Düşmanı bulmak için bundan sonra bu propagandayı işletenlere bakmak doğru olacaktır.

- Olaya Türkiye – Rusya ilişkileri açısından verilecek bir anlam, Suriye’deki silahlı gruplar konusunda iki ülkenin bir ölçüde farklı bakışlara sahip olmalarıyla ilgili olabilir. Malum, Türkiye’nin muhalifler arasında kabul ettiği bazı silahlı gruplar, Rusya tarafından terör grubu olarak görülüyor ve mücadele edilmesi isteniyor, üstelik Rusya, Esed’in bu gruplara yönelik saldırılarını meşru kabul ediyor. Halep’in bombalanması da Esed tarafından bu gruplara yönelik gösterilerek savunuluyor.

- Buradan bakıldığında ve Büyükelçi’yi öldüren teröristin İslami sloganlar attığına dikkat edildiğinde, Türkiye’nin uluslararası alanda İslami oluşumlara yaklaşımlarının daha bir bloke edilmesi gibi bir sonucun doğması söz konusudur. Suriye’de de herhalde Türkiye’nin muhalefete sahip çıkma tavrı kısıtlanmış olacaktır.

- Ankara’da bir Rus büyükelçisini öldürüp, o esnada Halep’in intikamı alınıyor gibi sloganlar atmanın hiçbir inandırıcılığının bulunmayacağı, küçük bir zihin çabasıyla anlaşılabilir. Neden? Çünkü Halep konusunda en duyarlı olan ülke Türkiye’dir, Türkiye Rusya nezdindeki girişimlerle vahşeti önlemeye ve bir kurtuluş yolu açmaya çalışmaktadır, Rusya da en azından Türkiye’nin çabasına duyarsız kalmamaktadır, bu durumda Rus Büyükelçisini dini sloganlar atarak öldürmek, aslında Halep’i vurmak anlamına gelmektedir. Halep sloganı, çok çarpık bir aldatmacadır. O zaman ne amaçlanmıştır?

- Evet, Türkiye’nin güvenli ülke olmadığı propagandası açılan savaşın bir parçasıdır. Bu yönüyle olay, Batı’da işleyen propaganda ile buluşmaktadır. Cinayet sırasında atılan, hadi “sözde” diyeyim, “islami sloganlar” Türkiye’yi yönetmekte olan “Dindar kadro”nun İslam coğrafyasıyla kurmaya çalıştığı iletişim dilini sabote etmek gibi bir hedefi güdebilir.

- Ölmeyi göze alarak cinayeti gerçekleştiren kişinin, Çevik Kuvvet bünyesinde bir polis olduğu açıklanmıştır. 7 Şubat 2012’den bu yana paralel eylem gücünü kademe kademe devreye sokan, poliste, askeriyede, yargıda, hatta bürokrasinin tamamında etkinliği olan bir yapının, 15 Temmuz’da nasıl bir kamikaze eylemine kalkışabileceği ortaya çıkmıştır. Acaba Mert Altıntaş isimli suikastçi bu yapının içinde midir? İddia edildiği gibi soruların çalınması olayında şüpheli olarak ifadesi alınan birisi midir? Eğer böyle bir şüphelilik durumu varsa ve bu olayda güvenlik sağlaması için görevlendirilmişse ortada ciddi bir zaaf var demektir. Böyle bir şüphelilik yoksa, o da Paralel Yapı’nın halen devlet içinde kripto olarak tehlikeli bir varlık taşıdığını ortaya koyacaktır.

- Ancak atılan sloganlar o yapının dili değildir. O yapının dili olmamasına rağmen o yapıdan birisi bu sloganları atmışsa, bu başlı başına bir ihanet projesini ortaya koyar.

- Türkiye... Büyük bir hesaplaşmanın odağında, hedefinde mücadele ediyor. Allah devlete- millete zeval vermesin!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums