Görmez Hoca’dan İslam dünyasına barış çağrısı

  • 28.12.2015 00:00

 İran tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen Uluslararası Vahdet Konferansı’na katılmak üzere Tahran’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e refakat ediyoruz. 

İran ile ilişkilerin gerilimli olduğu bir zamanda böyle bir konferansa katılmak ve orada bir konuşma yapmak... Bu önemli bir olay. Davete icabet edip, Başbakanlığın tahsis ettiği özel bir uçakla yapılacak bu yolculuğa katılıyoruz.

İran Cumhurbaşkanı’nın da katıldığı ve ilk konuşmayı yaptığı toplantıda Diyanet İşleri Başkanımız 25 dakika süren çok vurgulu bir konuşma yaptı. “Hiçbir strateji, Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir...” diyen Diyanet İşleri Başkanı’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:  

“Kendilerinden olmayan herkesi tekfir ederek ötekileştiren anlayış, İslam dünyasının kalbine bir hançer gibi saplanmış durumdadır...”

“Müslümanların izzet ve onuru tarihte hiç olmadığı kadar bugün bizzat birbirlerinin eliyle yok edilmektedir...”

“Bugün iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekelerinin, Peygamberimizin mübarek ismini sözde bayraklarına nakşederek İslam’a verdikleri zarar, düşmanların verdiği zararı geçti...”

“İslam topraklarını kan gölüne çeviren çatışmaların dinin aslından ya da mezhep farklılıklarından kaynaklandığı söylenemez...”

“Müslümanların vahdetini, uhuvvetini ve maslahatını ön planda tutmak ve bu uğurda her türlü riski alarak hakkı, hakikati, adaleti ve ahlakı savunmak âlimin tavrı olmalıdır...”

“Akan kanın Sünnisi Şiisi olmaz, akan kan kardeş kanıdır...”

“Birbirimizi suçlamakla bölgemizdeki ateşi söndüremeyiz...”

“Tarihte Endülüs ve Maveraünnehir medeniyetlerini kaybettik, şimdi de Şam, Bağdat ve Yemen medeniyetlerini kaybediyoruz...”

“Mezhep mensubiyetini, İslam aidiyetinin üstünde görmek asla kabul edilemez...”

“Şii de olsun Sünni de olsun ama hepsi bir arada tek ümmet olsun...”

“Hiç kimse bir başkasını, İslam’ı kendisinin anladığı gibi algılayıp yaşamadığından ötürü tekfir edemez...”

“Şiiler ve Sünniler tek bir ümmettir...”

“Cihat, terörün, vahşetin ve öldürmenin değil, diriltici bir gayretin hayat veren bir mücadelenin adıdır...”

“Allah’ın dini iki kelime üzerine kurulmuştur. Allah’ın tekliği ve ümmetin birliği...”

“Her türlü kimyasal savaş silahı ve zehirli gazları kendi halklarına karşı kullanmayı uygun görenlerin bulunmasını anlamamız mümkün değildir...”

“Geliniz, topraklarımıza ekilen fitne tohumlarının daha fazla filizlenmesine izin vermeyelim...”

“Bir zalime zulmünde destek olanı Allah onu ateşte kendisi ile birlikte hasreder...”

“Dinimizin bize emrettiği, Peygamberimizin teşvik ettiği kardeşliğe muhtacız...”

“Geliniz, Mısır’da kardeşlerimize bu kapıdan el uzatalım, Suriye’de binlerce insanı evsiz bırakan siyasetlere bu kapıdan karşı çıkalım, Filistin’e bu birlik kapısından gidelim...”

“Ey İslâm Uleması, geliniz bu ihtilaftan çatışma üretmek yerine farklılıklarımızı olduğu gibi kabul edelim, bunu kanlı çatışmalara bahane kılmayalım...”

“Geliniz, küfrün karşısında tek ses, hainin karşısında tek yürek, zalimin karşısında tek bilek olalım...”

“Mezhep ve meşrep farkını öne sürerek Müslüman öldürmek cihad değil, terördür...”

“Şehitlerin kanı sarık ve cübbelerimize sıçramışken zulme sessiz kalırsak, şiddete, teröre ‘dur’ diyemezsek bu en büyük vebal olarak defter-i a’malimize işlenecektir...”

“Ya Rabbi, sen kalplerimizi birleştir, saflarımızı sıkılaştır, mazlum ümmetleri necata erdir, Ümmeti İslam’ı tevhit üzere sabit kıl...”

Başkan Görmez, toplantının açılış programının ardından İrain Hac Bakanı Gazi Asker’i ziyaret etti ve Hac’da yaşanan Mina ve vinç facasını görüştü, üç gün boyunca temaslarına devam edecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums