Erdoğan Toprak, servet aflarını hatırlattı…

  • 8.06.2021 06:26

Haydi biz unutmuşuz!..

Bay Sedat Peker, 9 video yayınladı… Kimsenin de aklına gelip gündeme getirdiğini ben göremedim…

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Bir organize suç örgütü liderinin öne sürdüğü milyarlarca dolarlık uyuşturucu, silah kaçakçılığı, kumarhane işletmeciliği, sanal bahis, arsa-arazi rantı, yurt dışı off shore cennetlerinde tutulan kayıt dışı finansal varlıklar, kara paralar çok ciddi siyaset-mafya işbirliği organizasyonlarını işaret ediyor. Bu durumda iktidarın neden ‘19 yılda 10 kez Varlık Barışı-Servet Affı’ yasası çıkartarak, kaynağı belirsiz yurt dışı servetleri sorgusuz, kayıtsız, vergisiz aklama güvencesi verdiği sorusunun yanıtlanması gerekiyor” diyor…

Erdoğan Toprak yanlış bir yere mi işaret ediyor?..

Kesinlikle hayır!..

???

“Af” denilince içinin yağı eriyen bir toplum olduk!.. Tecavüzcüler, hırsızlar, katiller, gaspçılar, torbacılar, aklınıza gelen ne kadar melanetten hüküm giymişler varsa affedilince davul zurna eşliğinde göbek atarız!..

Hele o üstüne yatılan vergi borçları yok mu!.. Faizine af gelse yeter. Geriye kalan da taksitlendirildi mi keyiften dört köşe oluruz…

Hiiç kızmayın!.. Kızmaya da zaten hakkınız yok…

Namusuyla yaşamaya çalışanların, çıkarılan aflarla cezalandırıldığı, suçluların, üç kağıtçıların sürekli bağışlanıp korunup kollandığı ülke; Türkiye’den bahsediyorum…Şu iktidar bu iktidar… Kimin döneminde çıkartıldığının hiç önemi yok. Yalama haline getirilen af yasalarına ne zaman şiddetli bir toplumsal itiraz gördük?..

Bay Sedat  Peker’i izlerken bir daha düşünün derim!.. İçinizde açığa çıkaramadığınız, bastırıp da gizlediğiniz bir Sedat Peker olabilir mi?.. Adamın söyledikleri neden çok hoşunuza gidiyor?.. Neden izlenme rekorları kırıyor?.. Adamın söylediklerine eğer denilen kadar hak veriliyorsa –ki raytingleri onu gösteriyor- neden o zaman demokratik tepkiler çığ gibi yağmıyor?.. Bay Sedat Peker’in anlatıp durduğu şeyler sadece kahve geyiklerinin malzemesi olacak türden mi?..

Şöyle bir aynaya bakın!.. Sedat Peker’in neden bu kadar çok hayranı ve seveni var acaba?.. Bu soruda adı geçen Sedat Peker’in yanına bir virgül koyup suç ortaklarını da ilave edebilirsiniz!..

???

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, iktidarın ilki 2008’de olmak üzere 13 yıldan bu yana 10 kez benzer yasalar çıkartarak servet aflarına olanak sağladığını hatırlatıyor. Ve devam ediyor;
“Bu güncel gelişmeler ve iddialarla birlikte iktidarın 10’uncu kez yasalaştırdığı yurt dışındaki servetlerin, kayıt dışı varlıkların affına yönelik ısrarın gerekçesinin araştırılmasını, sorgulanmasını gerektiriyor.

2008’de ilki çıkartılan Servet Affı ya da iktidarın tercih ettiği Varlık Barışı nitelemesiyle yürürlüğe konulan uygulama sonrası, Türkiye’ye getirilerek beyan edilen, vergisi ödenerek aklanan yurt dışı servetin tutarı açıklanıyordu. Ancak son düzenlemelerin hiç birisinde bu yasadan yararlanarak aklanan, legalleştirilen servetlerin, ülkeye getirilen döviz, altın, mücevher vb. varlıkları tutarı artık açıklanmıyor.

Son olarak, 2016 ve 2018’de çıkartılan servet aflarının süresi sürekli şekilde 6’şar aylık dönemler halinde uzatıldı. En son geçen yıl 17 Kasım 2020’de yeni bir servet affı daha çıkartıldı. Bu düzenleme ile yurt dışı varlıkları bavullarla, kargoyla ülkeye getirmek, hiçbir beyanda bulunmaksızın ve hesap vermeksizin gümrükten yurda sokmak olanaklı hale getirildi. OECD bünyesindeki Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi ve Terörizmle Mücadeleye İlişkin Mali Çalışma Grubu (FATF), Kara Para, Rüşvet ve Kayıt Dışı Servetlerin Aklanmasıyla mücadele grubu (GRECO) Türkiye’yi bu konuda sürekli uyarıyor, kara listeye almakla tehdit ediyor. Türkiye’nin kara para, rüşvet, yolsuzluk, kayıt dışı varlıklarla mücadelede taahhütlerini yerine getirmediğini, bundan kaçındığını raporlarında bildiriyor. İktidar tüm bunlara rağmen ısrarla her yıl yeni bir servet affı, yurt dışı kayıt dışı varlıkları aklama yasası çıkartıyor, neden? Kayıt dışı varlığını getirene asla dokunulmayacağı, vergi alınmayacağı güvencesi veriliyor, neden?”

???

Evet!.. Neden?.. Neden?.. Neden?..

Erdoğan Toprak, “Mafya elebaşının ortaya attığı iddialara karşı iktidar en azından süresi 30 Haziran’da dolacak son servet affıyla ülkeye ne kadar kayıt dışı servet getirilerek aklandığını, bu servetlerin sahiplerinin kimler olduğunu kamuoyuna açıklayarak, şeffaflığın gereğini yerine getirmelidir. Aksi halde kara paracılara, kayıt dışı varlıklara sürekli şekilde yasal kılıf hazırlayan bir iktidar olmanın gölgesini üzerinde taşıyacaktır” diyor.

Bu vebalin tümünü iktidara yüklemek ne kadar gerçekçi?..

Her çıkan affı sürekli şak şaklayanların hiç mi günahı yok?..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums