CHP’nin çıkışları İYİ Parti’yi geriyor…

  • 18.05.2021 06:20

Bayramdan da nur topu gibi yeni bir tartışma başlığı ile çıktık!.. Aslında pek yeni sayılmaz, format atılmış şekli demek daha doğru olur…

CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek,  katıldığı canlı yayında, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın kazanması için ikinci turda HDP’ye bir iki bakanlık vadedilebilir” dedi. Sonra, CHP’nin en tanınmış simalarından İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de bir tartışma programında iktidar olmaları halinde HDP’ye bakanlık verilip verilmeyeceğine dair soruya şu sözlerle yanıt verdi:

“TBMM yasama organı, burada başkan vekilliği yapan bir insan, neden bakanlık yapmasın.”

Sedat Peker videoları karşısında dut yemiş bülbül kesilen yandaş medya ve yalaka kalemleri mal bulmuş mağribiye döndüler. Başladılar savurmaya… Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme pozisyonunda anahtarı elinde tutan İYİ Parti ve lideri Meral Akşener’i, partinin tabanını kaşımak için bundan daha iyi bir fırsat olamazdı herhalde!..

? ? ?

Sütten çıkmış ak kaşık rolünü oynamakta çok becerikli ve mahir olan yalakalar, milletin aklı ile alay etmede de hiçbir sınır tanımıyorlar. Dünün Dolmabahçe mutabakatı ve “çözüm süreci” destekçisi yanaşma yandaşları, çok değil 2015 yılına götüreceğim;

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında koalisyon kurulamaması veya kurdurulmaması nedeniyle seçim hükümetini kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu listesini Tayyip Erdoğan’a sunmuştu. Onayı aldıktan sonra  Ahmet Davutoğlu’nun Çankaya Köşkü’nde açıkladığı 26 sandalyeli Türkiye Cumhuriyeti’nin 63. Hükümet’inde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte 12 AKP’li, 2 HDP’li, 1 MHP’li, 11 de bağımsız üye yer aldı.

Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetine kurarken, kabine de görev vermeyi düşündüğü muhalefet partilerindeki milletvekillerine özel kurye ile mektup göndererek teklifte bulunmuştu. Ahmet Davutoğlu’nun mektupla bakanlık teklif ettiği 3 MHP’li isimden sadece Tuğrul Türkeş’ten olumlu cevap almıştı. Davutoğlu’nun, HDP’lilerle yan yana  bakanlık teklifini reddeden MHP’lilerden biri Ahmet Kenan Tanrıkulu diğer ise şu anda İYİ Parti’nin Genel Başkanlık koltuğunda oturan Meral Akşener’di.

Ahmet Davutoğlu özel kurye ile bakanlık teklifinde bulunduğu HDP’lilerden ise olumlu yanıt almıştı. HDP’den İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca da Avrupa Birliği Bakanı olmuştu.

AKP’nin kara sicilinden sadece bir sayfa bu!.. Şimdi çıkmışlar, Millet İttifakı’nı yumuşak karnından vurmaya, Sedat Peker’in ortaya döktüğü kirli çamaşırların üstüne kapatmaya çalışıyorlar.

? ? ?

En baştan söyleyeyim;

CHP’den gelen, Millet İttifakı’nda HDP’li isimlere bakanlık verilebilir açıklamalarını doğru bulmayanlardanım. Bu sefer cumhurbaşkanlığı adaylığında çok istekli görünen Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumunu pekiştirmek içinde bu hamleler yapılıyor olabilir. Ancak, İYİ  Parti’yi ve HDP konusunda çok hassas olan tabanını kaşımanın ve oradan üst düzeyde gelebilecek tepki mesajlarının kâr zarar bilançosunun iyi düşünülmesi lazım. Daha ortada fol yok yumurta yok. Tabanları birbirlerine düşmanlaştıracak çıkışların ne gereği var!.. Ha!.. Buradan şu manada da çıkarılmasın; HDP’ye bakanlık verilmesine sıcak bakanlardan değilim. Böyle bir mutabakata en başta karşı çıkacaklardan biriyim. Hatta sandığa gidip oy bile vermem. Ancak, böylesine kritik bir süreçte AKP değirmenine su taşımanın da gereği yok!..

CHP sözcülerinin, HDP’li bakanlar olabilir açıklamalarından sonra İYİ Parti kulislerindeki havaya gelince;

“10 Aralıkçılar kafası”, “Demokrasi ittifakından vazgeçmiyorlar”, “Kendileri bilirler, Bizim umurumuzda olmaz. Kendi başımıza yolumuza devam ederiz”, “İYİ  Parti’nin oy yükselişi ve CHP tabanından da bize kaymalar devam ediyor, bunu engellemek için yapıyorlar” diyenler var…

Meral Akşener’in, “Saplantım yok. Tıkaç olmam” açık beyanlarına rağmen CHP’den peş peşe gelen hamleler, İYİ Parti koridorlarında sıkıntı yaratıyor. Durumu, “Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığının önüne geçilmesi ve Cumhur İttifakı’nın MHP’si gibi İYİ Partiyi de Millet İttifakı’nın stepnesi yapma gayretleri“ olarak görenler var.

Lafı çok uzatmadan İYİ Parti de hakim olan havayı şöyle özetleyebilirim;

-Böyle bir anlaşma veya uzlaşmanın olması asla mümkün değil.

-Eğer genel başkanlar cumhurbaşkanı adayı olursa Meral Akşener’de çıkar aday olur. Düğüm ilk turda çözülmez ise 2’nci turda en çok oy alan muhalefet adayında birleşme olur.

-Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adaylığında zorlama yaparsa herkes kendi yolunda devam eder. İYİ Parti kendi hikayesini yazar.

– AKP-MHP ittifakı yüzde 35’inde altına düşüyor. HDP’ye ihtiyacımız kalmaz. Seçimi alırız.

Bence ortada konuşulmayan, konuşulacak olsa bile pek de mümkün görünmeyen bir durum var;

Ya, AKP’den güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş teklifi gelirse?..

“Olmaz”, “Nasla olamaz”, “Nayır, mümkün değil” demeyin… Siyasette 24 saat bile çok uzun bir zamandır. Üstelik burası Türkiye!..

? ? ?

Kambersiz düğünün olamayacağı gibi bugünlerde Sedat Pekersiz de  yazı olamıyor!..

Peker konuşacak yargıda kıpırdamamaya devam edecek gibi görünüyor. Aklıma gelen deli sorulardan biri daha;

AKP’nin en ünlü isimlerinden Cumhurbaşkanı başdanışmanlığı da yapan ve Kovid yüzünden aniden aramızdan ayrılan Burhan Kuzu, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’nin serbest bırakılmasını sağlamak için hakimler üzerinde baskı yapmakla suçlanıyordu. Burhan Kuzu rahmetli olmadan önce Zindaşti’nin kaçmasıyla ilgili olarak verdiği demeçte, “Kaçırmasalardı. Kaçıran ben miyim? Çıkmasına ben sebep olmadım ki pişmanlığım olsun. Netice itibariyle devletin polisi var” demişti.

Ya, Peker’in videolarına, Zindaşti ve de Zarrab filmleri eklenirse…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums