“Devletin bilgisi” ne demek?..

  • 15.05.2021 06:53

İnsaf yahu!.. İdrak yolları iltihaplanması yüzünden inin inim inleyen bir ahalinin üzerine bu kadarda gidilmez ki…

Sedat Peker’in düğmesine basılmasının ardından beyin damarlarımızı çatlatan tartışmalara tanık oluyoruz. Peker konuşuyor, Mehmet Ağar cevap veriyor… Peker konuşuyor, Süleyman Soylu cevap veriyor… Mehmet Ağar, Peker’e cevap verirken Süleyman Soylu’yu üzüyor… Ağar, incittiği Süleyman Soylu’dan özür diliyor… Tecrübeli, siyaset insanı ve çok deneyimli bir emniyetçi olan Mehmet Ağar, devirdiği çamı doğrultmak isterken ne diyor; “Pensilvanya’ya devletin bilgisi dahilinde gittim”.

Haydaa!.. Buyurun şimdi bir de buradan yakın…

Terör örgütü elebaşısı ile görüşeceksin, sonra da devletin koruma zırhının altına saklanmaya çalışacaksın. “Yeni Türkiye” modası!.. FETÖ’nün bankasına para yatırdın diye, maklubeye kaşık salladın diye insanları kodese tıkacaksın, beri taraftan ayrıcalıklı ve imtiyazlı bir kesime de “devletin bilgisi” zırhı uyduracaksın. “Yeni Türkiye” modası!.. Kimse kusura bakmasın. Herkes korkudan dilini yutsa da ben bu işe isyan ederim!.. “Devletin bilgisinin” ne olduğunu ortaya çıkarabilmek için işin altını üstünü kurcalarım… Devleti temsil edenlerin açılış kurdelasını kestiği bir bankaya sadece para yatırdı diye insanlar kodeste yatarken, birilerinin devlet zırhı altına saklanmasına göz yumanları da Allah çarpar!..

???

Gazeteci-yazar kılıklı Fehmi Koru’nun 17/25 Aralık olayları patladığında, o dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın izni ve bilgisi dahilinde Pensilvanya- Ankara hattında getirip götürdüğü mektupları, özel elçilik yaptığını biliyorduk…

Hafızam yanıltmıyorsa, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olduğu 2015 yılında, Pensilvanya’ya gittiği  (2013) tartışılıyordu. Ahmet Davutoğlu, bir uçak sohbetinde gazetecilerin, “Sizin de Pensilvanya’ya gittiğiniz haberleri yapılıyor” sorusu üzerine şunları söylüyordu:

“Bakın ben hayatta yalan söylemedim, hiçbir şeyi gizli yapmadım, devletin gizli işleri hariç. 2013 yılında Eylül ayında BM Genel Kurulu’na gittiğimizde, Başbakanımızın (2013’te Başbakan olan Erdoğan), Cumhurbaşkanımızın (2013’te Cumhurbaşkanı olan Gül) bilgisi dahilinde gittim, doğrudur.

Elimizde istihbarat raporları var, neyi hedeflemekte olduklarını görüyorduk. Dışarıda ne çevirmekte olduğunu biliyorduk. Son bir hamle, çağrı yapmak istedik. Fırtına gelir ya, hissedersiniz… Meşruiyet çizgisi içinde kalınması ve Türkiye’ye dönmesini istedik.”

???

Aynı tarihte, Almanya ve Belçika’da gurbetçilerle buluşma dönüşü uçakta kabin ekibi gazetecilerine açıklamalar yapan Tayyip Erdoğan ise tartışmalara şöyle ışık tutuyordu:

Ahmet Bey’in Pensilvanya’ya gitmesinden benim bilgim var. Benden bu konuda izin almıştır ve oraya gitmiştir. Fakat Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüştüler mi doğrusu bilmiyorum. Kaldı ki zaten oraya gitmesi konusunda izin alması gereken makam benim. Hem genel başkanı olduğum partinin bir mensubu olması, aynı zamanda da o dönemde başbakan olmam hasebiyle. O aralar zaman zaman bizim milletvekillerimizi Pensilvanya’ya götürme adeti başlamıştı. Bazen bakan da götürüyorlardı. Tezgâh derin, hedefler farklı, bunlar muhtemelen daha sonraki günlere yönelik adımlardı. Tabii bir dönemden sonra ben arkadaşlara ‘Pensilvanya’ya gitmeyeceksiniz’ demeye başlamıştım. Çünkü rahatsız olmuştum. Fakat Ahmet Bey’in gidişi hatta hatta Zafer (Çağlayan) Bey de gitmiştir. Bunlar benim bilgim dahilindeydi. Tabii bu iyi niyetlerimizin hiçbiri karşılık bulmamıştır. Ahmet Bey döndükten sonra görüşmenin içeriğini bana anlatmıştı. Görüşmenin içeriğini söylemem doğru olmaz. Abdullah Bey’le aralarında ne geçmiştir bilmiyorum.”

???

Tayyip Erdoğan’ın 2015 yılında yaptığı bu açıklamadaki satırlarda işaret ettiği “derin tezgah”ı hâlâ tam manasıyla anlayabilmiş değiliz. Bu “derin tezgah”ın artık iyice ete kemiğe büründürülüp ortaya dökülmesinin vakti zamanı geldi de geçmiyor mu?..

Şimdi, Mehmet Ağar’a şu sorulara  samimiyetle açıklık getirme görevi düşmüyor mu?..

-“Devletin bilgisi vardı” ne demek?..

-“Devlet” diye kim veya kimleri kast ediyor?..

-Ziyaretin nedeni ve içeriği neydi?..

-Kim/kimler, sizi niye yolladı, niye gittiniz, kimlerle neler konuştunuz?..

-Pensilavanya’ya gidiş gelişlerde devletin izni mekanizması nasıl bir şey, nasıl işliyor?..

Devletin en önemli organlarından birini de Adalet Bakanlığı diye bilirim. Adalet Bakanlığı, FETÖ elebaşısını Türkiye’ye getirebilmek için Amerika’ya çuvallar dolusu belge gönderdi. Yine bilebildiğim kadarıyla devletin resmi tavrı, resmi faaliyeti bu…

“Derin devlet”… “Devletin bilgisi”…

Devlet de devlet!..

Olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin saygınlığına oluyor!..

Ancak şunu çok net biliyorum; devlet çok sabırlıdır. O sabır bittiğinde ise kimseye kaçacak, sığınacak delik bırakmaz!..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums