Vatandaşa çuval aşısı yapılıyor!..

  • 15.04.2021 10:06

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, net ve kararlı bir şekilde talimat verdi:

Üreticilerin elinde kalmış, çürümeye yüz tutan binlerce ton soğan ve patates Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi kanalıyla (TMO) üreticilerden alındı, kamyonlara yüklenip yurdumun dört köşesine gönderiliyor…

Çöken tanzim satış çadırlarının ardından bu dev hizmetle (!) pazar yerlerinden akşam saatlerinde çürük meyve sebze toplayan garip gurebanın makus talihine son mu verilecek?.. Medyaya yansıyan çuval kamyonlarını karşılama ve dağıtım törenlerine bakarsanız; canım ülkemde adeta bir bayram havası yaşanıyor!..

İstanbul Valiliği üst düzey bir protokol uygulayarak çuval kamyonlarını karşılamış. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Gevrek Bozkurt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nihal Tehnova, Niğde ve Nevşehir’den İstanbul’a ulaşan TIR’ların önünde (ihtiyaç sahiplerine dağıtımdan önce) geniş katılımlı basın toplantısı da düzenlemişler… İyi de yapmışlar doğrusu.  Yönetimde şeffaflık dediğin aha böyle olur!.. Boru değil!.. Patates–soğan çuvalı bu… Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarının nereye kaybolduğunun bilinmesinin o kadar önemi yok!.. Nasıl olsa bir gün bir yerlerden çıkar gelir, yeniden ait olduğu kasaya girer. Ama o patates ve soğan çuvalları var ya!. Bir çuvalı kaybolsa, buhar olsa… Hem bu hem de öteki dünyada hesabı nasıl verilir?..

???

Adalet dediğin de böyle olur!.. Sadece büyükşehirler nasiplenmiyor bu dev yardımdan…

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtım sırasında ilçe Kaymakamı Coşkun Doğan, vatandaşlara patates çuvallarını verirken fotoğraflar çektirip paylaşmış. Kaymakam beyin kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum. Herhalde, vatandaşın iktidara güven duygusu zedelenmesin, patates ve soğanların yerli yerine ulaştırıldığı somut olarak görülsün diye gerçekleştirmiştir bu renkli töreni!..

???

Medyaya yansıyan, patates-soğan çuvallarını törenle karşılama ve dağıtma fotoğraflarına olumsuz tepkiler de gösterenler oldu. Kafa bulanlar, ti’ye alanlar da…

Ancaak!.. Başta muhalefet partileri olmak üzere herkese önemli bir hatırlatmada bulunmak isterim:

AKP’nin seçim başarılarının ardındaki en temel faktör neydi?

Fukaralık ekonomisi… Fukaralaştır, yardıma muhtaç et… Kendine bağımlı hale getir…

Yıllarca, ellerindeki belediyelerle vatandaşa bedava makarana, kömür dağıtmadılar mı?…

Yıllarca, devletin sosyal fonlarından, işsiz güçsüz bıraktıkları insanları maaşa bağlamadılar mı?.. Bu insanları, maaşlar kesilecek korkusu ile AKP’nin kayıtlı neferleri olmak zorunda bırakmadılar mı?.. Her seçim öncesinde utanmadan sıkılmadan “iktidar giderse gelenler bu yardımı kesecekler” diye acımasızca insanları kandırmadılar mı?.. Bu saldıkları korku ile garip gurebanın oylarına ipotek koymadılar mı?..

Seçim kampanyalarında ev ziyaretleri sırasında Kur’an-ı Kerim içine konulan çeyrek altınlar ile, vatandaşın esnafta olan borçlarının silinmesi gibi fasıllara girmiyorum!..

Muhalefete naçizane tavsiyem; ülke gerçeklerinden kopmayın!..

Vatandaş, Merkez Bankası’nın kaybolan 128 milyar dolar bulunsa da kendine fayda getirmeyeceğini çok iyi biliyor. Vatandaşın günlük önceliğinde evinde tenceresine koyacağı patates ve soğandan daha önemli bir şey yok… Buldu mu bir çuval patates bir çuval da soğan… Kaptı mı kaymakamlıktan ayda bin lira fakirlik maaşı… Kurulur tivi’sinin karşısına, kamyondan fırlatılırken kaptığı çayı da hanıma ocakta demletir… Açar, a haber kanalını… Var mı dünyadan ondan daha keyiflisi!.. Mübarek Ramazan “Allah bunlardan razı olsun” diye esirgemez de hayır dualarını… Sen de yırtınır durursun; vay efendim nereye gitmiş 128 milyar dolar, aşılamada neden geriye kalmışız, neredeymiş söz verilen aşılar… Tıngır, mıngır!..

Kömür, makarna dağıtımı güncellendi… Eh dolayısıyla, AKP icadı fukaralık ekonomisi de güncellendi…

Uyanın… Uyanın…  Saray iktidarı aşıyı buldu!.. Vatandaşı çuvalla aşılıyor!.. Yeni tedavinin adı; pandemiye çuval tedavisi!..

Ne Çin ne de Özlem Türeci ve Uğur Şahin hocalar bulabildi bu aşıları…

Öyle saatlerce uğraşıp e-nabızdan randevu beklemeye de gerek yok… Kamyonun önünde sakince sıraya girin yeter!..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums