Emeklinin gözü Bilim Kurulu’nda!..

  • 20.07.2020 00:00

 Büyük bir heyecanla beklediğimiz müjdeli haberi aldık!..

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesi dün bankalara yatırılmaya başlandı. Hem de bin lira!.. İktidarın, koronavirüse rağmen çizdiği pembe tablolarda emekli ikramiyelerine bir güzellik olmadı. TÜİK verilerine göre hareket ettiler herhalde. Enflasyon tepe taklak giderken, işsizlik rakamları düşerken emekli ikramiyelerine artış yapmaya gerek görmediler!..

Gariban emekli bin lira ile ne yapar?..

A)Bozdurur bozdurur harcar

B)Bankaya vadeli yatırır. Afiyetle faizini yer

C)Altın veya döviz alır. Yastık altına atar

D)Torunlara dağıtır

E) Kurbanlığa girer

F) Hepsi

G) Hiçbiri

Yukarıdaki şıklardan hangisi size uygunsa onu işaretleyin. Ben, mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle ‘E’ şıkkında karar kıldım. Kurban satış alanlarına gitmeden küçük bir piyasa araştırması yaptım. Önce, sürekli alışveriş yaptığım 30 yıllık kasap dostumu aradım. Küçük baş kurbanlıkların ortalama fiyatını sordum; “Abi, küçük başın canlı kilo fiyatı 24 ile 28 lira arası değişiyor. Ortalama bir şey almak istersen sana bin 500 liraya buluruz. Rakamlar 2 bin 500 liraya kadar çıkıyor” dedi.

Bankaya yatacak bin lira emekli ikramiyesi, pazarda ortalama ağırlıkta bir kurban bin 500 lira… Ee, nasıl olacak bu iş?.. Hatun, kendi kendime söylendiğimi duyunca, “Bak 2’nci salgın geliyor diye habire uyarıp duruyorlar. Bu riskli ortamda kurban kesim yerleri tehlikeli olabilir. Ne kadar önlem alınmaya çalışılsa da baş edilemeyebilir. İstersen bir de bağış seçeneklerine bak” dedi.

Hanım der de ben yapmaz mıyım!.. Hemen internete daldım. Bazı kurum ve derneklerin bağış rakamlarına kendi resmi sitelerinden göz attım. Bakın şimdi;

Kızılay, vekaleten kurban kesimi için fiyatı yurt içi bin 50, yurt dışı 850 Lira.

Türkiye Diyanet Vakfı, vekaleten kurban kesimi için fiyatı yurt içi 975, yurt dışı 825 Lira.

Mehmetçik Vakfı, vekaleten kurban kesimi için fiyatı bin 260 lira, 185 ABD doları, 165 Euro.

LÖSEV, vekaleten kurban kesimi fiyatı için bin 250 lira.

Darrüşşafaka, (vekaleten kurban kesmiyor. Sadece Kurban Bayramı bağışı kabul ediyor) 900 lira.

İktidara çok yakın derneklerin Kurban Bayramı dolayısıyla vekaleten kurban kesimi için açıkladıkları bağış miktarları ise şöyle;

TÜRGEV; bin 200 Lira.

Deniz Feneri Derneği; yurt içi bin 400 (bir hisse bedeli), yurt dışı 770 lira (bir hisse bedeli).

İHH; 900 Lira.

Özel bazı derneklerin de bağış kampanyalarına baktım. Rakamlar, bin 250 lira civarında seyrediyor. Kurbanlıklarda ve bağışlarda piyasa şartları böyle. İktidarın, emekliler için uygun gördüğü ve bin lira olan bayram ikramiyesi kurbanlık almak için ya kıtı kıtına yetiyor ya da üstüne para koymanız gerekiyor. Elinize geçen emekli maaşı ile neyi nereye harcayacaksınız?.. Bir aylık maaş evin harcamalarına yetmezken hangi artan parayı nereye aktaracaksınız?.. Diyelim, öyle ettiniz böyle ettiniz ikramiyeyi kurbanlığa yatırdınız, eve bayramlaşmaya gelen çocuklara, torunlara küçük de olsa bir hediyeniz olmayacak mı?.. Bayramların olmazsa olmazı, bir tepsi baklava ile kahve, şeker, lokum, meşrubat masraflarına hiç girmiyorum!..

Bilim Kurulu’ndan rica etsem;

Bu bayram da bizi evlere kapatsalar. Bize de bahanesi olur. Çocuklara, torunlara, eşe dosta karşı kapı gibi gerekçemiz olur. ”Ne yapalım nasip değilmiş”, “Bu korona yüzünden bu yıl kurban kesemedik. Toruna bir çeyrek altın bile takamadık” deriz. Dümenden ağlarız!.. Ha bu arada merak ettim, dün çeyrek altın fiyatına da baktım; 670 lira imiş!..

Kıymetli Bilim Kurulu’nun çok değerli sayın üyeleri, üstüne üstlük Kurban Bayramı yasağını “Cumhurbaşkanı’nın talimatı doğrultusuna” bağlarsanız sevinmeyi bırak göbek atarım. Kimse beni korkudan eleştiremez. Böylece hem aile fertleri hem de mahalleli “Acaba bu adam dinden mi çıktı?” diye benden şüphe duyamaz!..

Bu kıyağı bizden esirgemez, ileriki tarihlerde bir de siyasi parti kurarsanız… Emin olun!.. İlk seçimde sizi tek başınıza iktidara getiririz.

Söylemesi ayıptır… Bizim de Bizim de “Z” kuşağı kadar oyumuz ve ağırlığımız var!…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums