CHP yandaşı boykotta ne kadar samimi?..

  • 9.02.2020 00:00

  Ana muhalefet CHP, iktidar yandaşı CNNTürk’ü boykot kararı aldı…

Doğru mu yaptı?.. Bir gazeteci olarak bu soruya cevap verme zorunda kalmak adamın canını yakıyor. Gazeteci ne yandaş olur ne de muhalif… Tek bir dayanağı vardır; kamu vicdanı. Gazeteci işini kamu vicdanının sesi olarak yürütür. Haberini, yazısını yazarken, televizyonda programını yaparken iktidarmış, muhalefetmiş, o siyasetçi üzülecekmiş, şu siyasetçi sevinecekmiş, falanca güç odağının buna tepkisi çok sert olurmuş, olmazmış diye aklının ucundan dahi geçiremez. Bundan 20 yıl önce böyle bir boykot kararına yayın kuruluşunun adı ne olursa olsun hiç bakmaz şiddetle karşı çıkardım. Ama Tanrı’nın bildiğini kuldan neden saklayayım!.. Evet… Bugün içinde bulunduğumuz şartlarda, CHP, CNNTürk’ü boykot kararı ile çok doğru yaptı. Birilerinin çıkıp bu rezil, vıcık ortama esaslı bir tepki koyması gerekiyordu. Ancaak, her zamanki gibi çok geç kalarak doğru bir işe imza attı. Kendime göre nedenlerimi izah etmeye çalışayım;

1-Her şeyden önce CHP, tek başına CNNTürk için bu kararı alarak diğer yandaşlara haksızlık etmiş!..

2- CHP’lilere çıkıp halkın arasında biraz dolaşmalarını tavsiye ederim. Uzun zamandır kimse haber kanallarındaki tartışma programlarını izlemiyor. Haber kanallarının izlenme oranları da ortada. “Prime time” denilen izleme aralığında hepsi yerlerde sürünüyor. İzlenme oranları sıfır virgül bilmem kaçlarla ifade ediliyor. 1’i şu ana kadar yakalayabilen yok. Milletin boykotu CHP’den önce başladı. Bazı gazeteci arkadaşların kendi imkanları ile kurduğu YouTube kanalları Fener’in maçları kadar izlenme rekorları kırıyor.

3- Merak ediyorum… Acaba, bu boykot kararında, CHP’nin mart ayında yapacağı kongrenin etkisi de var mı?.. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk’ün CHP’ye karşı boykota neden olan yaklaşımının yerel seçim sürecinde başladığını ve bunu anlayışla karşıladıklarını belirterek, “Ama tartışma programlarında CHP’lilere nasıl tuzak kurabiliriz diye özel bir yayın politikası izlendiğine tanık olduk” dedi. 31 Mart mahalli seçimlerinde büyük başarı elde eden CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu eskiye göre bu kongrede oldukça rahat görünüyor. Fakat, yerel seçimlerde alınan sonuçların da etkisiyle il kongreleri daha hararetli ve çekişmeli geçiyor. Özellikle Büyükşehirlerde… Bir de Genel Merkez’in Part Meclisi listesine girme şansı olmadığını düşünen “muhalif” olarak adlandırılan isimler var. Genel Merkez yönetimin bu isimlerden duyduğu sıkıntı CHP koridorlarında hep konuşulur. Bu isimler, “CNNTürk tarafından CHP’nin içini karıştırmakta kullanılma“ ile suçlanır.

Bakalım, CHP’li “muhalifler” ne yapacaklar?.. CHP Genel Merkezi’nin aldığı boykot kararına uyacaklar mı?.. Uysalar bir dert uymasalar başka bir dert… CNNTürk’e çıkacak herhangi bir CHP’li ismin alacağı tepkileri kestirmek güç değil.

4- Burada, Muharrem İnce ismine ayrı bir parantez açmak gerekiyor. CHP’de Muharrem İnce’nin, CNNTürk’de Tarafsız Bölge adlı programın yapımcısı Ahmet Hakan ile dostluğu hep dillerdedir. Muharrem İnce sık sık o programa konuk olur. Ama haksızlık da etmeyelim; Muharrem İnce reytingi yüksek bir siyasetçi olduğundan diğer kanallarında konuk listesinde hep yer alır. Bakalım, Muharrem İnce, Genel Merkezin boykot kararına uyacak mı?..

5- Siyasi kulislerde boykotun ne kadar süreceği de tartışma konusu oldu. “Kongre bittikten sonra nisan ayında boykot da sona erer” diyenler var. Kurultay sonrasında, iktidar da, CNNTürk’de değişmeyeceğine göre CHP’nin kararının ne kadar samimi olduğunu bekleyip göreceğiz.

6- Bu son soru; CHP, bizlerin ödediği vergilerle hayatını sürdüren AA ve TRT hakkında acaba ne düşünüyor. Bu boykottan onları neden mahrum bıraktı?.. AA ve TRT, CNNTürk’ten daha az mı iktidar yandaşı?.. Veya bu iki kurum CHP’lilere daha az mı tuzak kuruyor?..

Esasında lafı çok uzatmaya hiç gerek yok. Temel problem ne biliyor musunuz?..

MEDYANIN SERMAYE YAPISI…

Evet… Bütün problem MEDYANIN SERMAYE YAPISINDAN kaynaklanıyor. Bir medya kuruluşunun patronunun bankası veya bankları varsa… Enerji şirketleri varsa… Büyük kazançlar getiren bahis kuruluşları, milli piyangosu vs. varsa, devlet ihalelerinden nemalanıyorsa bu tartışmalar kayıkçı kavgası olmaktan öteye geçmez. Bu yapılar, yarın, CHP iktidar olsun hemen onun yanına geçiverirler, o gün muhalefete düşene tuzaklar kurmaya başlarlar. CHP’de hiçbir şey olmamış gibi yapar!.. Dünü hatırlayacaklarını da sanmam…

Eğer, CHP veya bir başka muhalefet partisi samimi ise, kamu vicdanını rahatlatacak şekilde medyanın sermaye yapısını düzenleyen bir kanun teklifini gündeme getirsinler de görelim. Ha!.. Meclis’ten geçmez mi?.. AKP ve küçük ortağı reddeder mi?.. Siz getirin de günah onların boynunda kalsın!..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums