SUMÜB (Suriyeli Mülteci Borsası)

  • 22.11.2019 00:00

 İktidarın hava  attığı şeye bak!..

Ülkemizde, açlık sınırında yaşayan milyonlarca yoksulumuzu doyuramıyoruz, kendi topraklarımızda 4 milyon Suriyeliye, 3 milyon Suriyeliye de Suriye tarafında bakıyormuşuz… 7 sülalemize söver gibi bunu da çıkıp gözümüzün içine baka baka söylüyorlar.

Akıl almaz çelişkiler yumağı içinde yuvarlanıp gidiyoruz. Etrafımıza ateş çemberi örülmüş, son derece haklı ama çok geç kalınarak başlatılan Barış Pınarı Harekatı neye hizmet ettiği hala anlaşılmayan 2 mutabakatla sona erdirildi. Dış politikada  “kazan kazan” (!) stratejisinden 1 ileri 5 geri metoduna geçiş yapıldı. Şu hale bir bakın;

Suriye’de, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları ile sahada kazanılan askeri başarılar hiç edilmek üzere… İktidarın sözcüleri, hala “verilen sözler tutulmadı”, “YPG/PKK bölgeden çekilmedi” diye ağlaşıyor. El silahı ile alana girersen böyle olur!..

Doğu Akdeniz’de gemi dolaştırıyoruz ama masada kazandığımız hiçbir şey yok. Hatta masada bile değiliz…

Ege’de Türk adaları işgal altında. Dışişleri istikşafı masalları ile milleti uyutuyor…

FETÖ’cülerin ardından, süzme AKP’li badem bıyıklılara teslim edilen hariciyemizi, dünyada dikkate alan neredeyse kimse kalmadı. Hatırı geçen bir damat efendi bulunursa, onun yüzü suyu hürmetine kapalı kapılar arkasında özel münasebetler icra ediliyor!.. Sonra da çıkıp, yandaş medya üzerinden ver mehteri millete… Ver mehteri millete!..

Elektriğe, doğal gaza, benzine, mazota, köprüye, otoyola veriyorlar zammı, veriyorlar zammı… 7 milyon Suriyeli bakıyorlar!.. Pasaport veriyorlar, vatandaşlık veriyorlar… Sağlık ve eğitim hizmetleri beleş… Şirket kurmaları çocuk oyuncağı gibi… Bizim esnafın vergi ödemekten anası ağlar, onlar muafiyet cennetinde yaşar. Mehmetçik onların topraklarında şehit olur, Suriyeli delikanlılar, genç kızlar bizim nargile kafelerde duman tüttürür.

Eyvallah!.. Tarih boyuna hep mazlumların yanında olduk… Olmaya da devam edelim, itirazım yok. Amma velakin, az bir şey de vefa beklemek hakkımız değil mi?.. Şu, askerimizin devreye görevleri sırasında, araçlarımıza yapılan saldırılar sadece YPG/PKK sempatizanlarımızdan mı geliyor. Bölgede görev yapan askerlerimiz hiç de öyle demiyor. Üstelik sadece, Mehmetçiklere taşlarla sopalarla saldırmakla kalmıyorlar. Hemen hemen her gün kontrol altında tuttuğumuz bölgelerde Türkiye aleyhtarı büyük gösteriler düzenliyorlar. Bu gösteriler YPG/PKK terör örgütü tarafından organize edilirken diğer etnik kökenlerden de taraf ve destek buluyor. Maalesef böyle!..

Mutabakatlar masal oldu… Teröristler yerli yerinde duruyor.  YPG/PKK ağır silahlarla  faaliyetlerine devam ediyor. Terör örgütünün ana üslerinden biri olan Tel Rıfat’tan Azez bölgesine düzenlenen füzeli saldırı sonucunda ağır kayıplar yaşandı. Sözde mutabakat imzaladığımız  taraflar, “YPG çekildi” diye bizimle kafa buluyor!..

Peki bu ne?…

Gördüğünüz bu fotoğraf karesi Mehmetçik tarafından bana gönderilen bir video çekiminden. Dakikalarca izledim. Nasıl bir ihanet ve aldatmaca ile karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha belgeleyebilmek adına köşeye koydum. El Bab’da toplanan ihanet şebekeleri yerli halkı kışkırtmışlar, Kürtçe, “Bab özgür özgür, Türk dışarı çıksın gitsin” sloganları atıyorlar. Mehmetçiğin kan verdiği, can verdiği toprakda… Biz,7 milyon Suriyeliye bakarken!..

★★★

İhanetle sadece Suriye’de karşı karşıya değiliz. Kendi sınırlarımız içerisinde de oldukça çirkin tezgahlar döndürülüyor. Güvenilir kaynaklarından, sınır kapımızdan bazı günlerde 200-300’e varan Suriyeli mültecinin geçişi sağlandığına dair bilgiler aldım. Kişi başı 3 bin dolara varan rüşvetten bahsediliyor. İsmi bende saklı, bu trafiğe hükmeden kişinin  genelde Kilis’te ikamet ettiği ve Antalya’da otelleri olduğu iddia ediliyor. Muhterem, korumalarla dolaşıyormuş kimse de ses edemiyormuş!.. Yetkililerin bu iddialara kulak tıkamaması ve harekete geçmesi şart. Ateş olmayan yerden duman tütmez. Ben, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteci sayısının 4 milyon olduğuna inanmıyorum. Gerçek rakamların gizlendiğini düşünüyorum. Çünkü bu Suriyeli mülteci işi FETÖ borsasına benzedi. Meğerse, SUMÜB (Suriyeli Mülteci Borsası) kurulmuş!.. Birileri fena halde köşe dönüyor…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums