Enflasyon rakamları "Reis"in bekasına bağlandı!..

  • 4.07.2019 00:00

 Açıklanan Haziran ayı resmi enflasyon rakamlarını gördünüz... Nasıl böyle düşük çıkar diye şaşırmamışsınızdır herhalde!.. Acı acı güldüğünüzü görür gibiyim. A Haber'e bağladılar TÜİK'i de... Memur ve emekli, alacağı komik maaş zammı ile geçinebilmek için A Haber izlemeye devam etsin. Başka türlü mutlu olmanın yolu kalmadı!..

"TÜİK enflasyonu böyle düşürüyormuş" başlığı ile 5 Ocak 2019 tarihinde kamuoyunda epeyce ses getiren bir yazı kaleme almıştık. Tezgahların perde arkasını aralıyordu. Bu referans yazısına tekrar başvurduktan sonra aşağıdaki satırları okumanızı öneririm. Kusura bakmayın, şimdi sizleri biraz zahmete sokacağım... TÜİK'in internet sitesine girin. "Tüketici Fiyat Endeksi Haziran 2019"u tıklayın. Karşınıza, sayfanın en sonunda tablolar ile ilgili başlıklar çıkacak. Orada da,"İstatistiki Bilgilere Göre Tüketici Fiyat Endeksi ve Değişim Oranı" başlığını tıklayın. Karşınıza çook önemli bir tablo gelecek.


takan-017.jpg

Ne var bu tabloda?.. İşin sırrı bu tabloda... Çarşıya pazara gidiyorsunuz alev alev yanan rakamlar karşısında hoplayıp zıplıyorsunuz ya!.. Yakından bakın o rakamlara... Haydi, ben sizi zahmetten kurtarayım;

TÜİK'in 26 bölge temsilciliği ve onların başında oturan koca koca adamlar var. Ne yapar bu insanlar?..Veliaht  damattan gelen buyruklara göre, kuruma enflasyon verileri girerler. A 101'lerden BİM'lerden toparlayarak!.. Veri alınacak dönemlerde belirli ürünlerin fiyatları düşürtülerek. Karşınızda duran excel tablonun "Bir önceki aya göre değişim oranı(%)" başlığının altındaki rakamlara dikkat kesilin, özellikle önünde eksi olanlara... Hangi kentte ikamet ediyorsanız da orada enflasyon rakamlarındaki değişimi görün. Bir önceki aya göre nerelerde enflasyon rakamı ne oranda  düşmüş?..

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli: Eksi 0,07... Balıkesir, Çanakkale: Eksi 0,23... Adana, Mersin: Eksi 0,44... Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye: Eksi 0,45... Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir: Eksi 0,15... Kayseri, Sivas, Yozgat: Eksi 0,17... Zonguldak, Karabük, Bartın: Eksi 0,02... Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli: Eksi 0,13... Gaziantep, Adıyaman, Kilis (en başarılı ve verilen hedefleri en iyi tutturan bölge müdürü): Eksi 1,14... Şanlıurfa, Diyarbakır: Eksi 0,77... Mardin, Batman, Şırnak, Siirt: Eksi 0,30...

Haziran ayı enflasyon hedefini tutturan (!) yukarıda sıraladığım illere bağlı bölge müdürleri gelecek aya kadar koltuklarında rahat oturacaklar. Verilen talimatları, nasihatleri çok iyi kavrayıp değerlendirmişler!.. Diğerlerinin durumu biraz sıkıntılı galiba... Bu ay da derslerine iyi çalışmazlarsa başlarına ne gelir bilemem!..

TÜİK çalışanları üzerinde kurulan baskıyı anlatan üst düzey yetkili, YENİÇAĞ' a şunları söyledi:

Bölge müdürlerini çağırdılar. Önlerine hedef koydular. O hedefi tutturan  bölge müdürleri belli. Yerleri sağlamlaştı. Hedefi tutturmayan bölge müdürleri değiştirebilirler.

Bakan danışmanı Ertuğrul Altın, TÜİK başkanı haricinde  bölge başkanlarını çağırıyor, 'Herkes ayağını denk alsın medya ile konuşanların hepsine istediğimizi yaparız.Türkiye'nin ekonomik yapısının geleceğe yönelik zarar etmemesi lazım.  Devlet için, vatan için, reisimiz için fiyatlar sayın bakanın dediği gibi kontrol edilecek ve çıkacak' diyor. Tehditler savuruyor.

Temmuz ayını da şimdiden konsolide etmeye çalışıyorlar.Temmuz ayı rakamı yüzde 2,5 ile 3 arasında sınırlandırılacak. Şimdiden konuşuluyor. Yoksa sepet patlar!..

Eskiden enflasyonun açıklanacağı gün sistem açılır başkan o zaman öğrenirdi. Kurumun bugün geldiği durum bu. "Beka" için pirincin fiyatını düşük gösterin!..

"Beka"için şekerin fiyatıyla oynayın!..

Mahalli seçimler nasıl "beka"ya bağlanıyor diye garip garip düşünüyorduk. Hayretlere düşmüştük. Enflasyon rakamlarının da "resi"in "beka"sına bağlandığını öğrenince merak içinde beklemeye başladım. Acaba sırada ne var?..

Kaynak Yeniçağ: Enflasyon rakamları "Reis"in bekasına bağlandı!.. - Ahmet TAKAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums