Ankara'yı kırmızı alarma geçiren gece...

  • 8.02.2017 00:00

 Terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerimiz, askeri ve polisi ile takdire şayan  bir mücadele sürdürüyor. Kahramanlarımız, bu mücadelede yeni teknoloji ile desteklenince sahada çok etkili sonuçlar alıyoruz. Terör bölgesi ve sınır ötesinde devreye sokulan İHA ve SİHA'lar, son model askeri mühimmat, PKK'nın korkulu rüyası haline geldi. İHA ve SİHA'larımızın uçuş yaptığı operasyonların neticesinde kahpeler darmadağın oluyor, ağır  kayıplar veriyor. Tek bir operasyon sonunda PKK'ya verdirilen kayıplar artık  10'lu rakamlarla ifade ediliyor.

Hal böyle olunca da kış kışlığını elbette yapacak!.. Emniyet ve istihbarat birimlerimizden edindiğim bilgilere göre, terör örgütleri IŞİD ve PKK, militanlarının moralini düzeltmek ve sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için ortak stratejiler belirliyor. Bu yüzden, ülkemizin modern silah üretmesinde lokomotif görev üstlenen stratejik kuruluşlarımız hedef alındı. Eli kanlı kahpelerin, TAI, ASELSAN, ROKETSAN gibi modern silah sanayimizin öncü tüm kuruluşlarına eylem hazırlığı içinde olduğunu tespit eden MİT bir yazı ile ilgili kuruluşları uyardı. Güvenlik önlemleri artırıldı. Terör örgütlerinin eylem hedefleri arasında İHA ve SİHA üreten özel sektöre ait kuruluşlar da var.

Gelelim başlıktaki, "Ankara'yı kırmızı alarma geçiren gece"ye... Olay, 1 Aralık Cuma gecesi Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TAI) tesislerimizin Ankara yerleşkesi üzerinde meydana geldi. Gece saatlerinde yerleşke üstünde uçan bir drone tespit edildi. Derhal teyakkuza geçen güvenlik güçleri TAI üzerinde fotoğraf ve film çeken drone'u düşürmek için havaya ateş açtı. Ancak başarılı olunamadı, drone kaçtı... Güvenlik ve istihbarat birimleri, hava aracının kuvvetle muhtemel PKK'ya ait olduğundan şüphe ediyor ve operasyonlar devam ediyor. Bu olayın ardından silah sanayiinde faaliyet gösteren tüm kurumlarda güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı.

Terör örgütlerinin içinde bulunduğu panik ortamını anlayabilmek için sadece Kasım ayı verilerine bakmak yeterli. Asker ve polisimiz, hainlere karşı geçtiğimiz ay içinde toplam 5 bin 943 operasyon düzenledi. Bin 106 PKK terör örgütü şüphelisi, 634 IŞİD terör örgütü şüphelisi, 2 bin 589 FETÖ şüphelisi gözaltına alındı. 128'i yurt içinde ölü, 169'u yurt dışında ölü, 22'si sağ olmak üzere; 340 PKK terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. 21 hava harekatı düzenlendi. 205 adet çeşitli çapta silah, 47 bin 822 adet muhtelif mühimmat, 6 bin 898 kg. patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan madde ele geçirildi. 111 EYP imha edildi, 137 el bombası ele geçirildi, 232 sığınak imha edildi.

Terör örgütünün para kasası olan uyuşturucu darbe ticaretine de Kasım ayı içinde büyük darbe vuruldu;

2 bin 543 kg. eroin, 13 bin 805 kg. esrar ve  32 bin 107 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Terör örgütü propagandası yapan bin 773 sosyal medya hesabına işlem yapıldı.

Aranan teröristler listesinde yer alan, kırmızı kategoriden 1, turuncu kategoriden 3, gri kategoriden 8, sözde bölge sorumlusu 2 PKK'lı kahpe etkisiz hale getirildi.

Geçtiğimiz Kasım ayı içinde terör saldırılarında, 14 askerimiz, 2 güvenlik korucumuz, 1 polisimiz, 1 vatandaşımız şehit oldu. 21 askerimiz, 9 polisimiz 1 vatandaşımız yaralandı.

METİS füzesi

Burada, güvenlik güçlerimizin geçtiğimiz ay terörle mücadelede sergilediği büyük başarıya ayrı özel bir parantez açmak istiyorum:

12 Kasım tarihinde Şırnak'ın Besta ve Bestler-Dereler bölgelerinde teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda, Rus yapımı METİS tanksavar füzesi ele geçirildi. Daha önce PKK terör örgütü yanlısı sosyal medya hesaplarında görüntüleri paylaşılan METİS tanksavar füzesinin kartuşu, 2015 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ele geçirilirken, Şırnak bölgesinde silahının ilk kez ele geçirildiği belirtildi. Sovyetler Birliği tarafından 1992 yılında geliştirilen, yarı otomatik güdümlü tanksavar füzesi sınıfında olan METİS, tanklara ve helikopterlere karşı kullanılıyor. Omuzdan veya tripod üzerinden ateşlenen füzenin, 13.8 kilo ağırlığında ve 98 santimetre uzunluğunda olduğu belirtilirken, füzede 10 kg. TNT'ye eşdeğer nitelikte HEAT harp başlığı kullanılıyor. 2 kilometre etkili menzili bulunan füzenin başlığı, saniyede 200 metre hızla seyrederken, değerinin ise 70 bin dolar civarında olduğu belirtiliyor. METİS tanksavar füzesinin Rusya, Suriye, İran, Bulgaristan, Kuzey Kore, Ermenistan, Hırvatistan, Bangladeş, Macaristan, Ukrayna ve Lübnan Hizbullahı tarafından kullanıldığı biliniyor.

Merkezi Avustralya'nın Sidney şehrinde bulunan Ekonomi ve Barış Enstitüsü (The Institute for Economics & Peace /IEP) tarafından 15 Kasım 2017'de yayımlanan Küresel Terörizm Endeksi'ne göre; Türkiye ilk kez terörden en çok etkilen ilk 10 ülke grubuna girdi. Türkiye 2015 Küresel Terörizm Endeksi'nde 27'nci sırada, 2016 endeksinde 14'üncü sırada iken 2017'de 9. sıraya çıkmıştır ki bu Türkiye'de terör tehdidinin giderek yükselmekte olduğunu da gösteriyor.

Şimdi!.. ABD'nin Türkiye'yi parçalamak isteyen teröristlerle çektiği halaya, Rusya'nın Suriye'de PKK/YPG ile fotoğraflara bir daha bakın. PKK, Ankara'da drone uçurmaya cesaret ediyorsa...

Kaynak Yeniçağ: Ankara'yı kırmızı alarma geçiren gece... - Ahmet TAKAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums