FETÖ raporuna ekleme ortalığı fena karıştırdı...

  • 14.07.2017 00:00

 Hoppalaa!.. Bir de baktık ki önceki gün akşam saatlerinde, TBMM 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonu son dakika eklemeleri yaparak raporunu başkanlığa teslim etti. "Bunda garipsenecek ne var?" diyeceksiniz.  Komisyon Başkanı AKP'li Reşat Petek, nihai raporu açıklarken duymadığınız görmediğiniz şeyler araya sokuşturulmuşsa bu bir de iktidar ve yancısının çok şiddetle tepki gösterdiği "adalet" yürüyüşünün ardına denk getirilmişse sizin aklınıza kurt düşmez mi?..

Ne var eklemede?.. Kabaca; CHP'nin FETÖ ile amaç birliği içinde olduğu ve cesaretlendirdiğine yönelik çok ağır suçlamalar... Nihai raporun son dakika  ekleri duyulur duyulmaz CHP yönetiminden gelen ilk tepkiler,"adalet" yürüyüşü sırasında bu eklemelerin yapıldığı, kendilerine haber bile verilmediği şeklindeydi. CHP yöneticileri, AKP'yi "üç kağıtçılık"la da suçladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eklemeye tepkisini merak ettim. Yakın çevresine şu değerlendirmeyi yaptığını öğrendim:

"Adalet Yürüyüşü'nün halkta bulduğu karşılık sonucunda böyle bir hamle yapıldı."

Objektif gazetecilik gereği büyük tartışma yaratan eklemelerin safahatını tüm taraflara sormaya çalıştım. Komisyon Başkan Yardımcısı AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'a eklemeleri sordum. "Bunları ben dile getirdim biliyorsunuz darbe komisyonunda" diye söze başladı, benzer ifadeleri tekrarladı. Eklemelerden kendisinin de haberdar olduğunu kaydetti. Bu yöntemin komisyon çalışmalarına uygun olup olmadığı sorusuna, "Tabii tabii. Önceki taslaktı. Taslaktan CHP, MHP muhalefet şerhini yazdı, onlar da taslaktı. HDP muhalefet şerhi takdim etti. Ardından da biz nihai hale getirdik. Nihai hale getirdikten sonra TBMM Başkanına teslim ettik. Bundan sonrası Meclis'in" diye cevap verdi. AKP'li Selçuk Özdağ, "Ne zaman yazıldı bu ek, CHP yürüyüş sırasında yazıldı diyor" soruma ise şöyle cevap verdi;

"Öncesinden. Benim orada 3 şeye itirazım oldu. Zaten her milletvekiline taslağı gönderdiler, eklenmesi ve çıkarılması istediğiniz bölüm var mı dediler. Mesela ben bir Muhsin Yazıcıoğlu'nun bölümünün çıkartılmasını, kabul edemeyeceğimi söyledim. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin parçasını sökenlerle, Cumhurbaşkanının oteline baskın yapan askerler, aynı askerler."

Sorumun cevabını daha da açık hale getirmek için "Bu sonradan eklenen CHP-FETÖ bağlantılı ilgili bölüm CHP'li üyelere de gönderildi mi gönderilmedi mi, ben onu netleştirmek istiyorum" diye yineledim. Selçuk Özdağ, "Elbette, onlara da bu rapor herkese gönderildi. Komisyon çalışmalarımızın hepsi açıktır. Bütün milletvekillerine açıktır" şeklinde konuştu.

CHP cephesi

Komisyonun CHP'li üyesi, İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a partisinden gelen ilk tepkilere karşı Selçuk Özdağ'dan gelen yanıtları sıraladım. Ne cevap vereceklerini sordum. Çıray, önce eklemelerle ilgili görüşünü anlattı:

"Bu ne hukuki, ne ahlaki ne de hiçbir şeye sığmayan bir şey. Herkes raporunu yazdı, onlar raporunu yazdı kamuoyuna açıkladı. Biz de muhalefet şerhimizi verdik sonra başkanlığa verirken içinde değişiklik yapmışlar. Ve içinde yazılan şeyler de bu 15 Temmuz hain kalkışmasının aydınlanması ya da içeriği ile ilgili hiçbir şey yok. Tamamen uyduruk bir şekilde Ana Muhalefet Partisine ve onun liderine bir saldırı niteliğinde. "

Aytun Çıray, AKP'li Selçuk Özdağ'ın"Biz nihai raporu herkese gönderdik açıklamasına" ve diğer sorularımıza şu cevapları verdi;

"Madem size haberim vardı diyor. O halde bize de haber vermeliydi. Çünkü ben kendisi ile zaman zaman görüşürüm."

--Ortaya şimdi garip bir tablo çıktı.

"Kesinlikle bu bir nevi evrakta sahteciliğe dönüşmüş bir mesele bu."

--Reşat Petek'le görüştünüz mü?

"Hayır. Tek bir cümle göndermiş bir gün önce yetişmeyecek bir şekilde, yarın bunu vereceğiz isteyen gelsin gibi başkanlığa o kadar. WhatsApp'tan mesaj attı. Hiçbir şekilde içinde bir değişiklik yapıldığına dair bize bilgi verilmedi."

--Yürüyüş sırasında yazılıp yazılmadığına dair bilginiz var mı?

"Benim orada kanaatim var. Kanaatim bu yürüyüşün aldığı büyük desteğe karşı bunu örtbas etmek için yapılmış hamle bu."

--Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisi ne oldu?

"Bizim düşüncemize katılıyor. Bunu hem hukuki, hem siyasi etik açısından doğru bulmadı ve cevaplandırılması gerektiğini düşünüyor. Ama kendilerine zarar veriyorlar. Bu nasıl bir siyaset, nasıl bir şey? Artık sürekli kendilerine zarar veren bir siyaset uyguluyorlar. Kim yiyor bunları ayakta bilemiyorum. Fethullah Gülen sempatizanı Reşat Petek'ten beklenen buydu. Çok da sürpriz saymıyorum."

Aytun Çıray, söylediklerini belgelemek amacıyla Komisyon Başkanı Reşat Petek'in WhatsApp'tan kendisine gönderdiği mesajı da  paylaştı.

"Değerli Komisyon Üyeleri,

Raporumuz yarın (12.07.2017) saat 17:00'de TBMM Başkanlığına arz edilecektir. Komisyon olarak Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'ı ziyaretimize tüm Komisyon üyelerimizin katılımı rica olunur. Saygılarımla.

Reşat PETEK

Komisyon Başkanı"

***

MHP cephesine gelince... Komisyon üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, hafta başında TBMM Moldova dostluk grubu faaliyetleri çerçevesinde Moldova'ya gitmiş. Kendisine ulaşamadım. Yakın çevresinden aldığım bilgiye göre, onun da eklemelerden haberi olmamış.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Meclis'in tepesine bir de evrakta sahtecilik bombası düştü!..

Kaynak: FETÖ raporuna ekleme ortalığı fena karıştırdı... - Ahmet TAKAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums