Bağdadi öldürüldü mü?..

  • 4.02.2017 00:00

 Afrin'e operasyon" tansiyonu düşürülmüyor!.. Gaziantep'te hava sıcaklığı 43, Afrin bölgesinde 50 derece... Ver coşkuyu gitsin!.. Nasıl olsa, Mehmetçiğin anası ağlar gerisi de yalan ağlar!..

Elimizden geldiği, dilimizin döndüğü kadar yalancı pehlivan savurmalarının arasından sıyrılıp acı da olsa gerçekleri anlatmak için uğraşıp didiniyoruz. Algı operasyonu manyağı haline getirilmiş kamuoyunda kimse de çıkıp sormuyor, "İyi güzel Afrin'e gireriz de El Bab'da tutunabilir miyiz. Bizi orada bırakırlar mı?", "acaba biz kendi kendimize gelin güvey mi oluyoruz?" diye...

Yine bölgedeki Türk devleti kaynaklarından en son, sıcağı sıcağına yaptığım görüşmelerin ardından bölge gerçeklerini yansıtmaya çalışacağım. Bıkmadan usanmadan!.. Fakat, önce, İran'ın açıkladığı, Rusya'nın "kuvvetle ihtimal" dediği bu yazının flaşını vermek istiyorum. Bölgedeki askeri ve istihbarat kaynaklarımız, terör örgütü IŞİD'in lideri Bağdadi'nin öldürüldüğüne inanmıyor ve açıklamalara şüpheyle bakıyor. Kaynaklara göre, ABD, diğer kirli işlerde kullanmak üzere Bağdadi ile birlikte diğer IŞİD üst düzey yöneticilerini Ürdün'e geçirdi.

Devam edelim:

El Bab'a girdik ne yaptık? ÖSO'nun yüzde 85'i kaçtı gitti. Ya ABD'ye, ya YPG'ye, ya Esad'ın ordusuna katıldılar. Kiminle yapacaksın o zaman bu operasyonu?.. Kendi askerinle yapacaksın. Kaç gün orada kalabileceksin?.. ABD, Rusya, BM, "çıkın gidin" derse ne yapacaksın? Uçak uçuramıyorsun zaten. Hava desteği olmadan ezbere oralara giderim, gelirim ha!..

Bölgede saha gerçeklerinin acımasızlığına rağmen Türkiye'nin güvenliği ve namusu için gecesini gündüzüne katan Türk devleti yetkilileri bakın ne diyor? Ve bu denilenleri mutlaka bir köşeye not edin..

"Rusya izin verse bile Türkiye akıllı davranmalı. El Bab'a gitti koridor kapandı. Sıkıştık kaldık. Nasıl yapacaksınız operasyonu? Havadan desteğin yok, sana uçuş izni vermiyorlar. Yetiştirdiğin elemanlar, orada birlikte hareket ettiğin adamlar seninle birlikte hareket etmiyor. ÖSO'nun yüzde 70'i ABD'ye çalışıyor. Yüzde 100'ünün ise seninle ilgisi yok, bunlarla mı savaşacaksın? Suriye dediğiniz yer küçük bir yer değil. Kaç askerinizi oraya götürmeniz lazım, kaç şehit vereceksiniz? Bir ülkeye gitmek kolay da çıkmak çok zor. ABD yıllar önce Vietnam'da bunu denedi, beceremedi. Kendi askerini getirmiyor. Kürt'ü, Arap'ı kullanıyor, istediğini kullanıyor. Tutturduk,'Afrin'e gireriz.' Münbiç'e de girecektik ne oldu? Sokarlar mı seni oraya? Hayal dünyasında yaşamamak lazım. Çocuklarımızın canı bu kadar ucuz değil. Vallahi susuzluktan ölürler. Öyle bir yer orası. El Bab'a yaptığımız operasyon zamanı gibi değil. Korkunç bir sıcak var, uçuşa yasaklısın, oradan uçarsan seni düşürürler, biliyoruz. Rusya bir şey demese de Esad'ın S-400'lerini nasıl engelleyeceksiniz? Lazkiye bölgesinde S-400'leri var, menzili de yeterli, vurursa, iki uçağını düşürürse ne yapacaksın? Suriye'ye komple savaş mı ilan edeceksin? Türkiye bu hayallerinden vazgeçmeli, Suriye'nin ulusal bütünlüğü, üniter yapısı bozulursa Türkiye zarar görür.

ABD üsleri

Deyr ez-Zor ile Ürdün arasında bir hat var Orayı kontrol altına alacak ABD. Orada bir üs kurma planı da var. 2 üs düşünüyor. Ürdün ile Rakka arasındaki yer su havzası açısından da önemli. Fırat'ın denetimini de sağlamış oluyor. Fırat oradan devam edip gidiyor aşağıya doğru, orayı kontrol etmek istiyor. Bir de Kürt bölgesinde kurmak istiyor. Kürt bölgesindeki çalışmalar sürüyor. Çok sürmez, uçak indirirler oralara.

Şimdi sorun El Bab'a kadar Türkiye'nin bu denetimi nasıl sağlayacağı? Yani biz orada kaç yıl kalacağız? Yarın ABD, Rusya, BM "çıkın oradan" dediğinde ne yapacaksınız? Koridor kendiliğinden oluşacak. Buranın güvenliğini sağlayacak ekibi yetiştirirse Türkiye, yani burada deniz kenarında keyif yapan Suriyelileri orada kendi ülkelerini koruyan adamlar haline getirebilirse başarılı olur. Bu da mümkün değil, şu anda gözükmüyor. Suriye hükümeti müsaade eder de Kürt devleti kurulursa ne yapabilirsiniz? ABD Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurulmasına izin verdi. Bizimkiler referandumu kabul etmeyiz demeye başladılar.

Referandumu yaparlar, yüzde 99.99 çıkar. Bu yapıldıktan sonra ne zaman uygulayacağı onlara kalıyor. Fiili devlet var orada. Barzani ile Talabani arasında rekabet var ama halk ikisini de seviyor. Halkın gönlünde Talabani var, Barzani var, ayrı gayrı yok. Kanlı bıçaklı değiller. İkisini de seviyorlar. Çok net bir şey var, referandumdan sonra demokratik adımlar atılacak, seçimlere birden fazla parti girecek. ABD'nin kontrolünde olacak. ABD'nin orada üniversitesi, yatırımları var, oradan petrol alıyor. Dolayısıyla bir günde tekme vurup devrilecek değil, bir günde yıkılmaması için kontrollü, planlı yapıyorlar. Kurulacak bir Kürt devleti emsal teşkil eder. 50 yıl sonra olur ama başımızı ağrıtır bir Kürt devleti. Suriye'de kurulacak Kürt devleti ile Kuzey Irak'takinin savaşması mümkün değil, birbirlerine destek olacaklar, bir millet, iki devlet diyecekler onlar da."

Buraya kadar sıraladığım görüşler sadece bölgedeki kaynakların değil Ankara'daki devlet koridorlarının düşüncelerini de yansıtıyor. En acı gerçeklerden biri de; işler, "ver kavurmayı gör savurmayı" politikası ile yürümüyor!..

.......

NOT: 12 Temmuz'a kadar müsaadenizle. A.T

Kaynak: Bağdadi öldürüldü mü?.. - Ahmet TAKAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums