“KOCAELİLİ TBKP'LİLERE ÇAĞRI

  • 8.09.2021 23:13

30 Ağustos 2021 tarihli FB paylaşımımda, Nabi Yağcıi'nın "El Ele Özgürlüğe" başlıklı kitabının 2. baskısının düşündürdüklerine ilişkin görüşlerimi, tartışılmasını önemli bulduğum şu soruyla bitiriyordum:

"TBKP'nin dört yıllık mücadelesinin yarattığı o muazzam sinerji Sosyalist Birlik Partisi'ne ve sonrasına niye taşınamadı?"

Değerli dostum ve yoldaşım Necati Kur burada bağlantısını verdiğim "Marmara Yerel Haber" sitesine yazdığı yazısını çok önemli ve değerli bulduğum bir öneriyle bitirirken şöyle diyor:

"Ahmet KARDAM’ın da belirttiği gibi TBKP’nin dört yıllık mücadelesinin yarattığı o sinerji 'Sosyalist Birlik Partisi’ne neden taşınamadı?' sorusuna yanıt vermek ve tartışıp konuşmak çok önemli. Örneğin Kocaeli ve diğer illerde bu konuda ne tür çalışmalar yapıldı? Ellerinde bilgi ve belge olanlar bunu tartışmalı. Kocaeli’nde bu konuda yapılanlarla ilgili bir çalışma yapabileceğimizi düşünüyorum. Yapmamız gereken de bu. Bu yüzden sosyal medyada laf yerine iş üretelim. İş üretenlerle her zaman bir arda olalım. Birlikte tanıklıklarımızı aktarmak önemli.'Söz uçar yazı belgedir.'"

Bu öneri ve çağrının adresi bence çok isabetli. 12 Eylül döneminin Konca cezaevinde cunta rejimine karşı direnişleriyle unutulmaz bir örnek yaratmış, Komünist Partisi üzerindeki yasağın kaldırılma mücadelesinin en güçlü dayanaklarından biri olmuş, bunları kolektif tanıklıklarıyla belgeleyerek tarihe mal etmiş Kocaelili TBKP'lilerin bu soruya da kolektif bir yanıt verebilecek en iyi adres olduğunu düşünüyor, Necati Kur yoldaşımın çağrısına tüm yüreğimle katılıyorum. Haydi, lütfen!..”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums