Özveri Yarışı ve 16. Yıl dönümü

  • 14.02.2018 00:00

 Dün ( 11 Şubat 2018 ) Partimiz,  Hak ve Özgürlükler Partisinin 16. Kuruluş yıl dönümünü kutladık.  Dile kolay 16 yıl Türkiye’de Hazine yardımını, her hangi bir sermaye grubunun, veya bir devletin desteğini almadan, üye ve sempatizanlarının aidat ve bağışlarıyla ayakta kalmak başlı başına bir başarıdır.

Bu parti ne rant dağıtıyor ne de yakınlarına iş yada başka bir fırsat ve olanak sağlayor.  Hiçbir üye ve mensubuna maddi bir menfaat taahhüt etmiyor. Kimseye endüljans da vermiyoruz. Hiçbir grup ya da sınıf, zümre ya da çıkar odağının etkisine de girmiyoruz. Sabit fikirlilik ya da ön kabullerin  yeri yok bu partide.  

HAK-PAR  Kürt sorunun çözümünü programının merkezine almıştır. Bu partide siyaseti belirleyen temel ilkeler, Kürt halkının ulusal demokratik çıkarları, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıdır. Bu çerçevede parti kararlı bir şekilde, Kürt sorunun çözümünün eşitlik temelinde federal bir sistemden geçtiğini savunuyor.

Parti, demokrasinin gelişimi, İnsan haklarını ve hukukun üstünlüğünü açık, demokratik , şeffaf bir siyasetle savunuyor. Her türlü ayrımcılığı, şiddet ve  hoşgörüsüzlüğü ret ediyor. Bu partide siyasi aktiviteler gönüllülük temelinde ve özveriye dayanıyor. Herkes özveride yarışıyor. İnsanlar zamanlarını, emeklerini ve ekonomik imkanlarını bu partide seferber etmekte yarışıyor. Kimi arkadaşımız hiç ara vermeden bu 16 yıl boyunca ilk gün ki heyecanını yitirmeden görev almış, gecesini gündüzüne katarak bu partinin gelişimi için çalışmıştır.

Parti Kürtlerin en ufak kazanımını heyecanla karşılamış. Her türlü başarısıyla gururlanmış. Her türlü demokratik gelişmeyi desteklemiş. İnsan Hakları alanındaki her gelişmeyi olanakları çerçevesinde desteklemiş. Güneyde Kürtlerin Federe bir yönetim kurmasını coşkuyla karşılamış. Türkiye de Kürtçe konusunda yapılan ufak tefek açılımları desteklemiş. 2005- 2009 arasında yapılan reformlara destek vermiş. 2010 Anayasa değişikliğini olumlu bulmuş, “yetmez ama evet “ diyerek desteğini sunmuştur. 25 Eylül Bağımsızlık referandumunu heyecanla karşılayıp, sonuna kadar desteğini sunmuştur.

Öte yandan Kürtlerin karşı karşıya bulunduğu zarar ve tehlikelere gücü oranında karşı koymuştur. Gerek İran’da Kürtlere uygulanan ayrımcılık, gerekse İran, Irak ve Türkiye’nin Referandum sonrası Güney Kürdistan’a karşı takındığı tutum için itirazını yüksek sesle dile getirmiş. Başta Kerkük olmak üzere Güney Kürdistanlı kardeşlerimiz için kaygı duymuşuz.

Dün olduğu gibi bu gün  de PKK’nin şiddetine ve Kürtlere zarar veren eylemlerine açıktan itiraz etmişiz. YPG’nin Dıhok mutabakatına uymaması ve yüzbinlerce  Suriyeli Kürdün kendi vatanını terk etmesine neden olan yanlış siyasetini onaylamamışız. Ama bugün Afrin için kaygı duymaktayız. Türkiye’nin anti Kürt , Kürtten al Araba, Aceme hasıl kelam başkasına ver politikası yanlış, hasmane ve ayrıştırıcıdır…

Demokratik alanın daraltılması, fikir ve düşüncelerin ceza soruşturmasına uğraması Biz HAK-PAR’lıları endişelendiriyor. Gerek sosyal medya paylaşımlarından gerekse medya mensuplarının  fikir ve düşüncelerinden dolayı insanların takibe uğraması anti demokratiktir.

Her gün kadınların şiddette, suikaste, cinsel taciz ve istismara uğramaları kabul edilemez. Artan işsizlik ve enflasyon bizi düşündürüyor. Biz oy veya başka hiçbir kaygı duymadan halkımızın sorunlarına karşı duyarlıyız. Özverimiz bunun içindir. Bizi burada tutan sahip olduğumuz yüksek sorumluluk duygusudur.

Dün olduğu gibi, bugün de Türkiye’de Kürtlerin seçime girme yeterliliği olan kendilerine ait, vesayet altında olmayan demokratik bir partiye ihtiyacı vardır. HAK-PAR bugün tüm enerjisini böyle bir parti olmak için harcıyor. Yarınlarda Kürt sorununu çözmeye adayız. Türkiye’de gerçek bir demokrasiyi tesis edecek Parti de partimizdir. Çünkü biz ister bireysel ister kollektif olsun hiçbir itirazi kayıt ileri sürmeden İnsan haklarını güvence altına almak istiyoruz. Bizi en çok heyacanlandıran ve motive eden şey ,Partimizin insana insan olduğu için değer veren politikasıdır.

Nice nice yıllara HAK-PAR diyor ve yola devam ediyoruz.
12.02.2018

Av.Abdulmenaf KIRAN

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums