“Durumlar kötü, IŞİD bize yaklaştı”

  • 17.02.2015 00:00

 “Biz de muhtacız, durumlar kötü IŞİD bize yaklaştı...” Dün Cumhuriyette yayınlanan “Cihatçılar silah pazarlığında” haberinde yer verilen tapelere göre bir “cihatçı” böyle diyor. IŞİD’in kendilerine yaklaşmasını durumlar kötü olarak anlatan cihatçı.

“Cihatçılara TSK'dan ‘topçu’ desteği” başlıklı ilk haberde de Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Lazkiye’de hem Esad’la hem IŞİD’le savaşan, pek çok kayıp vermiş Bayır Bucak Türkmen Cephesi cihatçı ilan edilmişti.

“Topçu desteği” denilenin de neredeyse her hafta TSK’nin açıkladığı Suriye'den Türkiye’ye düşen havan, tank atışlarına angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verilme vakalarından biri olduğu anlaşılıyor. Özellikle 2014 bahar-yaz aylarında Kessab’daki çatışmalar sırasında Esad güçlerinin 100’e yakın havan, top atışı Türkiye tarafına düşmüş, yaralananlar olmuştu.

Keşke Türkiye Özgür Suriye Ordusu’na daha fazla yardım yapabilseydi, hatta Kobani’ye IŞİD saldırırken birkaç top atışı da onlara yapabilseydi.

 

Ama yine o tapelere bakınca durum yine haberde anlatıldığı gibi gözükmüyor:

X: Cephane. Ankara’dan sizinle iletişime geçen oldu mu?

Y: Yok.

X: O... ç... bunlar ya. Bunlar var ya anasını .... ya.

Y: Yok yani cephane sıfır yani.

 

Zaten en ilginci de bu tapelerin IŞİD militanlarının Niğde’de düzenledikleri saldırıyla ilgili soruşturma dosyasından çıkması. Bahsi geçenlerin hiçbirinin IŞİD’le ilgisi yokken üstelik. Arada İHH, AKP delegesi de kayıtlara serpiştirilmiş.

Anlaşılan, elde patlamış IŞİD/El Kaide-AKP dosyası sızdırılıyor. Hem de adil bir biçimde. ÖSO komutanını Suriye’ye kaçıran Nusayri MİT’çinin itirafları ODATV’ye, cihatçılara top desteği tapeleri Cumhuriyet’e. Sızdırılan adrese bakınca sadece kullanışlı aptallık değil, Silivri Sendromu gibi yeni terimlere ihtiyaç duyuyor insan.

Hayaller Lahey’de yargılamak için dosya hazırlama, gerçekler kenarda köşede haber olma…

Ama bu dosyayla AKP’yi İrancılıktan sonra cihatçılıkla suçlamak için yanıp tutuşan abilere, savcılara, polislere esas kötü haberler IŞİD’den geliyor.

IŞİD, whatsuptan “topçu desteği” veren, tır kaldıran, “ciğercilerde ağırlayan”, “tren kaldırıp cephane taşıyan”, “İçişleri Bakanlığı’na ağırlanmaları için genelge yayınlatan” AKP’yi hiç sevmiyor.

Hem de en çok Peşmerge’ye koridor açıp Kobani’nin düşmesine sebep olduğu için.

Koridor açıldığından beri IŞİD’deki Türkiye karşıtlığı sertleşiyor.

Bugün Gazetesi ne kadar cemaate yakınsa IŞİD’e o kadar yakın olan TakvaHaber’in Aralık 2014’ten itibaren birkaç haberine bakalım:

“ABD müttefiki Türkiye, Peşmergeler için eğitim desteğinin yanı sıra askerî teçhizat ve donatım katkısı yapıyor. Ortaya çıkan görüntülerde ise ciddi cephane yardımı yapıldığı anlaşıyor.”

“Dünyadaki tek iki laik devlet Fransa ve Türkiye'nin arası, Selefilerin İslam düşmanı dergiye yaptığı saldırıdan sonra tekrar eski sıcaklığına kavuştu! Oy kullananların Başbakanı Ahmet Davutoğlu pazar günü, Charlie Hebdo saldırısına tepki olarak Paris'te düzenlenecek 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılacak.”

“ABD'nin sadık müttefiki Türkiye, İslam düşmanlarına desteğini her alanda sürdürüyor.”

“Ümmet ile Batı'nın savaşında haçlılardan yana tavır alan Ankara, kapsamlı mücadele için tüm bu önlemler alınırsa, Türkiye'deki üslerin de kullanılabileceği mesajını veriyor.”

“TSK resmen işgalcilerin lideri! NATO üyesi TSK, işgal altındaki Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nın komutasını Fransa’dan devraldı.”

“Oy kullanan demokrat halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Devleti'nin Ürdünlü bebek katili pilotu yakma görüntülerine sert tepki gösterdi.

Allah'ın yasak kıldığı zina, içki, faiz ve kumarın serbest olup devlet eliyle korunduğu ve Şeriat'ın reddedildiği laik Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanki kendi yaptıkları çok İslamiymiş gibi İslam Devleti'ni fütursuzca eleştirdi.”

“Yaptığı bombardımanlarda çocukları ve savunmasız sivilleri diri diri yakarak öldüren Ürdünlü katil pilot Muaz el-Kesasibe'nin kısas yoluyla öldürülmesini dünyadaki tüm tağut devletleri kınadı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da İslam Devleti'nin Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe’yi öldürmesini kınadı...”

Aylar geçtikçe haberlerdeki şiddet artıyor.

Sadece haberlerde de kalmadı bu öfke. Sultanahmet’teki saldırı çok muhtemelen bir IŞİD saldırısıydı.

Son olarak, yakılarak vahşice öldürülen Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe’yle infazından önce yapılan itiraf videosunda pilot, koalisyonun hava saldırıları için kullandığı havalimanlarını sayarken acil inişler için Türkiye’de ismini hatırlayamadığı bir havalimanının da kullanıldığını söyledi. Bir pilotun kullandığı havalimanının adını hatırlayamaması zor. IŞİD, itiraf videosuna pilotun hatırlayamadığını söylediği Batman Askerî Havalimanını, kuşbakışı görüntülerini de ekleyerek hatırlattı.

IŞİD, Türkiye’den Kobani’ye geçen lahmacun sayısını bile bildiğini söyleyecek kadar Türkiye’yi yakından takip ediyor.

IŞİD, Türkiye’nin koridor, teçhizat, mühimmat desteğiyle düştüğünü söyledikleri Kobani’den çekilen birliklerinin Süleyman Şah Türbesi yakınlarına kadar geldiğini gösteren fotoğraflar paylaştı. Bu arada medyada da Süleyman Şah Türbesi’nde bulunan 40 askerin altı aydır nöbet değişimi yapmadığı haberleri çıkmaya başladı. Herhalde yurt dışındaki tek vatan toprağı hamaseti bırakılıp, rasyonel adımlar atılır.

“IŞİD’e destek veren Türkiye”den nerelere geldik.

Gerisini de AKP-IŞİD dosyası elinde patlayan polis/savcı düşünsün…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums