AK parti ideologlarıyla aramızdaki fark

  • 10.11.2014 00:00

 BAKIN, ÇOK BASİT,   BÜTÜN MESELE OLAYLARA VE SÜREÇLERE NEREDE DURARAK BAKTIĞINIZLA İLGİLİ!..ALIN İŞTE SİZE SON DERECE SOMUT BİR ÖRNEK..AK PARTİ İDEOLOGLARIYLA ARAMIZDAKİ FARK  TAM BU NOKTADAN KAYNAKLANIYOR!.

Bugünkü makalesinde sayın Aktay diyor ki:

http://www.yenisafak.com/yazarlar/YasinAktay/nerde-islam-dunyasi-nerde-siyonizme-karsi-direnis-hatti/56843   

".. 2014 yılı, birinci dünya savaşının yüzüncü yıldönümü. Bugün Ortadoğu'da yaşamakta olduğumuz bütün sorunlar bu savaşın neticeleri. Bu savaşın sonucunda hepsi de Osmanlı toprağı olan ve belli bir uyum içinde bir arada bulunan kavimlerden birer ulus devlet yaratılarak bölge paramparça edildi. Her bir parça bir Avrupalı büyük devletin nüfuz alanı olarak paylaşıldı..”

Yanlış birşey var mı bu paragrafta? Bana göre yok, objektif bir gerçekliği dile getiriyor yazar..

Şimdi, Davutoğlu'nun dünkü konuşmasına dönelim o zaman, Davutoğlu da  diyor ki:

''Bundan bir kaç sene önceydi, Yüce Meclisimize bizim politikalarımız dolayısıyla bir gensoru verilmişti ya da bir bütçe görüşmesiydi. Anamuhalefet partisi milletvekillerinden, ismini zikretmeyeyim, birisi kalktı ve benim Kudüs'le ilgili bir ifadem üzerine 'Niçin Kudüs'le bu kadar ilgileniyoruz, neden Araplarla, İsraillerin arasına giriyoruz, neden Kudüs'ü bu kadar öne çıkarıyorsunuz, risk alıyorsunuz?' dedi. Hala hatırımdadır. Şimdi ona verdiğim cevabı bir kez daha burada zikrediyorum. Kudüs'ün son özgürlük dönemi bizim dönemimizdir. Kudüs bize Hazreti Ömer'in emanetidir. Kudüs bize Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın emanetidir. Kudüs bize son Osmanlı askerinin emanetidir. Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır, bizim davamız olmaya ebediyen devam edecektir. Kimse bir Türk'e dönüp de 'Kudüs senin davan değildir' diyemez. Kimse bize dönüp de 'Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım, Kudüs'le ilgilenmeyelim' diyemez. Kimse, Kudüs'ün, Mekke'nin, Medine'nin, Bağdat'ın, Şam'ın, Kahire'nin olduğu Ortadoğu'ya 'bataklık' diyemez. O Ortadoğu'yu bataklık haline getirenler eğer varsa bu işgalci, bu zalim yönetimlerdir. İsrail yönetimidir..''

Burada da durum çok açık, onun da gene durduğu yer aynı, öyle değil mi?.Burada da çıkış noktası gene Osmanlı gerçeği, ve  Birinci Paylaşım Savaşıyla birlikte  ortaya çıkan durum..Aslında aynı bakış açısını sayın Erdoğan da dile getirdi birçok kez..

Peki sonuç, yani, ne yapmak gerekiyor bu durumda?  Davutoğlu bunu-yani ne yapmak gerektiğini- bütün politikalarının hedefinin "Restorasyon" olduğunu ifade ederek açıkladı..Bütün o emperyalist paylaşım savaşının sonuçlarını ortadan kaldırarak Osmanlı gerceğini  ihya etmek, onun ruhunu bugünün gerçekliğinde “Yeni Türkiye” sloganı altında yeniden maddi bir zemine kavuşturmak olarak açıkladı!. ''(öyle, “yeni yetme  Anadolu burjuvaları" falan diyerek onları küçümsemeye çalışanlara söylüyorum, bakın sizin beğenmediğiniz o Anadolu burjuvaları-aç tavuk rüyasında darı görürmüş misali de olsa-“Osmanlı  mirası” falan diyerek ne türden rüyalara soyundular!!.. Siz halâ  Oryantalizmin yarattığı o statik dünyanızda uyumaya devam edin!!.)

Ben de diyorum ki, tamam, bütün bu söyledikleriniz doğrudur,  bugünkü durumun nedeni gerçekten de  o “paylaşım savaşıdır”!..Ancak,  aynı zeminde durarak, olayları ve süreçleri geriye doğru hareket ettirerek  çözemezsiniz artık bu problemi!. 20.yy'ın güçler dengesiyle oluşan  statükoyu (bugün artık "yükselen bir güç" olsanız da) gene bir 20 yy gücü olarak  eski durumu ihya etme yoluyla-geriye yönelik bir şekilde- çözemezsiniz!..Çünkü, eskiden paylaşım savaşları sermaye+ulus devlet gücüyle  yürütülüyordu. Şimdi ise bu itttifak yok artık ortada!..Ulus devletler arasındaki çatışmalar sizi aldatmasın sakın!. Bunlar eski dünyanın güçleri olarak kendi varoluş kosullarını kurtarmak- iyileştirmek için didişip duruyorlar o kadar; ama artık treni kaçırdı hepsi de!..Bugünün  paylaşım savaşı-buna artık dünya pazarlarında daha fazla yer kapma mücadelesi diyelim-  ulus devlet gücünü arkana alarak yapılmıyor! (yani artık Amerika bile olsan fayda etmiyor!!) Daha iyi kalitede malı daha ucuza üreterek yapılıyor!. Bunun için de arkanda güçlü bir devlet aygıtına, onun topuna tüfeğine falan  ihtiyaç yok artık!. Bilgi üretmeye, ürettiğin bu bilgileri üretim faaliyetinde kullanabilmeye ihtiyaç var!..Bu nedenle, gücünüzü eski dünya zemininde verilecek    bir  "anti emperyalist" mücadeleye falan harcamayın!!.(bakın, o çok özendiğiniz Güney Kore hangi “anti emperyalist mücadele” sonucunda ulaştı ki bugünkü konumuna!!..)  Tamam, emperyalistlerin yarattığı sonuçlara karşı duyulan tepki haklı bir tepkidir, bunu dile getirmek de bizim görevimiz olmalıdır, bu doğru, ama o kadar..Ancak, sadece bu türden bir tepki ve reaksiyonla problemi çözebileceğimizi düşünürsek yanılırız!. Bütün gücümüzü üretici güçleri geliştirmeye vermemiz gerekiyor artık, ilişkilerimizi bu zeminde geliştirmeye çalışmamız gerekiyor!. Bakın o zaman göreceksiniz eski dünyayı ayakta tutan o kabuklar nasıl parçalanıyorlar, toplarla tüfeklerle parçalamaya gücünüzün yetmeyeceği o kabuklar nasıl parçalanıyorlar (soruyorum şimdi, var mı bu alanda önünde bir engel bugün, mesele burada..hangi emperyalizm  engelliyor sizi bugün üretici güçlerimizi geliştirme konusunda?..yok böyle birşey değil mi! O halde nedir derdimiz!!) Öyle fazla bir toprağa sahip olmak falan da birşey ifade etmiyor bugün artık! Hani o “bir çakıl taşı için bile kanımız canımız feda olsun” dönemi vardı ya, o da sona erdi artık!..Bilgiye sahipsen, onu üretim faaliyetinde kullanabiliyorsan bütün dünya senindir bu yeni süreçte..O ulus devlet sınırlarının önemi falan hep ulusal pazar soruyla ilişkiliydi..bitti artık bu dönem..”ulusal pazar” falan diye birşey kalmadı ortada!! Bakın Ülker’e, İngiliz devini nasıl fethetti (!!) 21.yy da fetih savaşları böyle yapılıyor artık! Hangi top ve tüfekle elde edebilirdiniz Ülker’in satın aldığı o mülkü?..

Ne demek istediğimi daha iyi anlatabilmek için Venezuella devlet başkanının konuşmasının linkini veriyorum aşağıda,  onu  bir dinleyin hele!..

https://www.facebook.com/video.php?v=356307067860358

Sanki Davutoğlu, ya da Erdoğan konuşuyor gibi değil mi!..Yanlış mı peki söyledikleri? Hayır, kesinlikle doğru; ama sonuç ne peki? Sonuç: İçi boş bir Chavez solculuğu, Chavez "anti emperyalizmi"..yani petrole dayanarak yapılan-ayakta kalabilen- bir 20.yy delikanlılığı!!.. Peki, bizim Venezuella gibi öyle petrolümüz falan da yok,  biz kime, neye dayanacağız bu türden bir delikanlılık gösterisi için!!  Yani, demek istiyorum ki, "haklı olmak", "doğruları söylemek" yetmiyor!. Bunlar hep izafi kavramlar..21.yy’ın doğruları 20.yy’ınkilerden çok farklı!..Nerede durduğumuz önemli. Hak arama mücadelesini nasıl bir zeminde-paradigma içinde- dile getirdiğimiz önemli..Yoksa bir yere varamayız..

1.Dünya Savaşı öncesi buraların-yani, Orta Doğu’nun- Osmanlı mülkü olmasını 21.yy kafasıyla bugün artık nasıl yorumlamalıyız? Buraları elimizden zorla alınmış VATAN TOPRAĞI olarak mı göreceğiz halâ?..Davutoğlu’nun dediği gibi "buralara Yavuz Sultan Selim Han’ın, Kanuni Sultan Süleyman’nın bize mirası" gözüyle mi bakacağız! Bu mudur şimdi sizin yeni Türkiye anlayışınız? Osmanlı buralari fetih yoluyla ele geçirmişti..Tamam, o zaman için bunun bir mantığı vard, bu ayrı bir konu; ama, fetih yoluyla ele geçirilmiş olan bu topraklar üzerinde bugün hala miras hakkı iddia etmek ne anlama gelmektedir?

Bakın, siz istediğiniz kadar aksini iddia edin, istediğiniz kadar "anti emperyalist mücadeleden" bahsedin, "bize kalan Osmanlı  mirasına" sahip çıkmaktan bahsedin, bütün bunların tek anlamı var; sonunda bu işin ucu "yükselen" yeni bir ulus devlet gücü olarak sizin  (Osmanlı’yı falan bahane ederek) oradaki petrole-doğal gaza sahip çıkma çabanıza varır!..Yani, azıcık biti kanlanan bir ülkenin eski hesapları karıştırarak eski zeminde durduğu yeri genişletme çabasına varır!..İşte tam bu noktada ben diyorum ki, bu duruş doğru değildir, buradan bir yere varamazsınız!. Bu duruş sizi "Dimyad’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmaya " götürür!..Bütün hikaye bundan ibaret!..Isterseniz bu perspektifle asagidaki yaziya bir kez daha göz atın:

http://www.duzceyerelhaber.com/Munir-AKTOLGA/28986-Nereye-geldik-nerede-duruyoruz1

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • faruk tuncay
    faruk tuncay
    5.01.2014 02:07

    Laçkalığın müsebbibleri laçkalıktan şikayet edince komik oluyorlar.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums