FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINI ANCAK BAĞIMSIZ YARGI ORTAYA ÇIKARTIR

  • 18.02.2020 00:00

 Yargı şuan muktedirin iki dudağının arasından çıkacak söze göre karar veriyor.

Fetö’nün siyasi ayağını çıkartsanız ne değişir ki yargı bağımsız değilse!.

Ülkenin ivedi olarak demokratik bir anayasaya ihtiyacı var.

20 Temmuz 2016 tarihinde OHAL ilan edilerek sivil darbe yapıldı, Hukuk devletten çıkartılarak KHK ile ülke yönetilmeye başlandı..

Ardından 16 Nisan 2017  Tarihinde eşit yarışılmayan referandumda  yüzde bir oy farkı ile evet çıktı ve  ülke Tiranlık bir sisteme geçti.

Haziran 2018 Tarihinde yapılan genel seçimler sonucu, Cumhur İttifakın seçimi kazanarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildikten sonra, kuvvetler ayrılığı kuvvetler birliğine dönüşüp tek adama bağlandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildikten sonra  parlamento devre dışı kaldı ve muhalefet etkisiz hale geldi.

OHAL ilanından ve çıkartılan KHK’lılarla muhalif olan ne kadar gazete,dergi,dernek,televizyon kanalı,radyo ve internet sitesi varsa hepsi kapatıldı, kapatılmayan muhalif olan medya ise tek kanatlı kuşa çevrildi.

Muhalif olanlar muhafazakar ise FETÖ’cülükle ,solcu  veya Kürt ise PKK’lı olmakla  yaftalamaya başlandı.

Fetö Terör örgütleriyle hiç alakası olmayan gazeteciler, yazarlar, siyasiler  ve akademisyenler işinden atıldı, atılmakla kalmadı cezaevlerine konuldu.

Hukuk, gücü denetlemek için vardır başta iktidar, sivil ve silahlı bürokrasiyi kontrol altında tutar.

 Bir devletin içinden hukuku çıkartırsanız o ülkede, ülkeyi hukukun denetimine girmeyen  güçler yönetmeye başlar ve devlete çeteler hakim olur.

Bizde OHAL kalktı ama OHAL komisyonları  yargı kararlarını tek adamın talimatı doğrultusunda uyguluyor.

Kocaeli HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Meclis OHAL  komisyon başkanına KHK ile işlerinden uzaklaştırılan 10 bin kişi berat etti, mahkeme kararı var niye işlerine iade etmiyorsunuz diye sordum, başkan mahkemenin kararı önemli değil bizim kararımız önemli diye cevap verdi, diyor.

 Fetö’nün siyasi ayağını çıkartsanız da bir şey değişmez, yargı bağımsız değil ve  kararları tanınmıyor.

İtalya’da temiz eller operasyonunu bir savcı ortaya çıkartmadı mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Fetö’nün siyasi ayağını 21 soru ile kendine göre belgeler göstererek, Fetö’nün siyasi ayağının partili Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan  olduğunu açıkladı.

Erdoğan’da Kılıçdaroğlu ve ekibini Fetö’nün siyasi ayağı diyerek 11 soru ile karşılık verdi.

Bizce Kılıçdaroğlu’nun en önemli sorusu Akp’e tarafından Yargıtay’a ve  HSYK’ya atanan 160 hakim ve savcı  olayı idi..Kılıçdaroğlu,ben o zaman siz Yargıtay’a 160 hakim değil militan atadığınız  dedim;

 Yargıtay’a atanan o  hakimlerin yarısı tutuklandı yarısı da yurtdışına kaçtı diyordu.

Erdoğan bu soruya hiç cevap vermedi ve pas geçti.

Yargıdan Fetö’cü oldukları için 3 bin hakim ve savcı atılmış.

OHAL’den sonra alınan 2 bin hakimden 90 hakim  ve savcının avukat olarak   Akp’ de yönetici ve üye olduğunu;HDP  İstanbul Milletvekili Ahmet şık isim isim, il il ve ilçe ilçe açıkladı, hiç bir Akp’li de  yalanlamadı.Bu da yargının ne kadar siyasallaştığını gösteriyor.

Fetö’nün siyasi ayağını ortaya çıkartmaya gerek yok ki, suyun yüzünde duruyor.

Fetö’yü biz terör örgütü olarak ilan ettik ama,Erdoğan’ın dost dediklerinin başında gelen ABD olmak üzere ,bir çok ülke terör örgütü olarak görmüyor.

Fetö’nün ele başı nerede, ABD’de.. Neden iade etmiyor?

Fetö  küresel bir sivil toplum örgütü, beş kıtada 158 ülkede  örgütlenmiş  ve çok yönlü  faaliyet gösteren bir örgüt.

Fetö’nün yıllık gelirinin  900 milyon dolar olduğunu Erdoğan Eylül 2018 Tarihinde BM’lerde yaptığı konuşmada dile getirdi.

Böylesi devasa bir küresel gücün ayağı sadece ülke içinde yok, yurtdışı ayağını yok sayarak bertaraf edemez siniz.

Erdoğan  İzmir’de tutuklu papaz için ABD’ye ver papazı al papazı diyordu, ABD papazını aldı ama,Erdoğan’ın istediği papazı vermedi.

İşte Yargının Türkiye’de bağımsız olmadığının itirafı.

ABD başkanı Papazın serbest bırakılmasından dolayı Türk yargısına teşekkür etmedi,Erdoğan’a teşekkür etti, bu da Türkiye’de yargının  talimatla karar verdiğini gösteriyor.

Fetö’nün siyasi ayağının çıkartılması için muhalefet partileri TBMM’ne,soru 50 önerisi vermiş ama öneriler  Akp ve MHP’nin oylarıyla rededilmiş.

Fetö’nün siyasi ayağı tartışmaları Erdoğan’ın  içerideki ekonomik kriz ve dış politikadaki açmazları açısından, gündemde kalması  geçici de olsa,Cumhur İttifakına  nefes aldırıyor.

15 Temmuz darbesini eniştesinden öğrenen,darbeyi haberdar etmesi gereken  kişi, görevden alınması gerekirken MİT müsteşarı hala görevde  ve  sır küpüm diyen.. Darbe kalkışmasında etkisiz kalan  ve rehin alınan Genel Kurmay başkanı olan kişiyi Savunma bakanı yapan..Darbecilikten tutuklu Genelkurmay Başkanını derdest eden subay Mehmet Dişli’nin kardeşi Davut Dişli’yi elçi olarak atayan..Abisi Fetö’den tutuklu öğretim görevlisinin kardeşini Tarım bakanı yapanla, Fetö’nün siyasi ayağını ortaya çıkart demek, ne kadar komik değil mi?

Darbe kalkışmasında görevde olan ve hala görevlerini sürdüren MİT müsteşarı ve eski  Genelkurmay başkanı şimdiki Milli Savunma bakanı,  Mecliste kurulan darbe komisyonuna ifade vermeye gelmemişlerdi, bunu da hatırlatalım.

Fetö’nün  siyasi ayağı ortaya çıkartılsın tartışmaları sürerken,  birden iktidarın besleme medyasından yeni bir darbe haberlerinin gündeme bomba gibi düşmesi,manidar değil mi?

Yoksa bir kontrollü darbe daha mı geliyor?

Neden olmasın, bu ülkenin altmış yıllık bir darbe geleneği yok mu?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums