GELECEK AY BU AYDAN DAHA İYİ OLACAK

  • 31.12.2019 00:00

 Bu söz her ay enflasyon, işsizlik rakamları, büyüme, TÜİK istatistik verilerini ve  cari açığı açıklayan adeta klişe haline getiren; Hazineden ve Maliyeden sorumlu Bakan Saray’ın damadı Berat Albayarak’a ait.

Damat Albayrağ’ın bu açıklamaları bana ABD’de  uyanık meyhanecinin sloganını hatırlattı. Kısaca anlatayım: Uyanık meyhaneci birahanenin  önüne büyük bir pankart asar ve pankartta ”Yarın bu meyhanede bira bedavadır” diye yazar.

Bir anda  meyhane dolup taşar bira sevenler  yer bulamazlar  mekan  ful çeker, yeterli kadar içip kafayı bulanlar   kapıya yöneldiklerinde  badigard kapıyı tutar, hesabı ödediniz  mi, diye?

“Ne hesabı diye şaşırır  bira sevenler ve  sitem ederler badigarda, pankartta bira bedava diye yazıyor”,  badigard ise, “bugün değil yarın yazıyor” iyi okuyun der…

Damat bakanın her ay açıklamalarına balarsanız, ben bu ay demedim gelecek ay dedim dercesine.

Cumhuriyet tarihinin işsizlik,yoksulluk,yolsuzluk hayat pahalılığını yaşıyoruz ama  asrın Reisi ve ekonominin patronluğunu yapan   damat bakan bize;gelecek ay bu bu aydan daha iyi olacak diyor.

Olmayacak duaya amin çektirmek istiyor.

Ülkenin gerçek gündemi işsizlik,yoksulluk,hayat pahalılığı ve gelir dağılımdaki adaletsizlik ve hukuk olması gerekirken;Sarayın sahibi  sanal iki  gündem yaratarak,besleme basını ile algı operasyonu yaparak   ülkenin gündemini işgal ediyor.

Sanal gündem  “Kanal İstanbul projesi ve Libya’ya asker gönderme.”

Bu Kanal İstanbul projesini gündemden çıkartmanın tek yolu; İstanbulluların iradesine baş vurup, referanduma giderek sanal tartışmayı gündemden  çıkartmaktır.

Böyle bir referandumla  demokratik bir yol izlerken   demokrasinin katılımcı ayağını da ilk defa  yerel bazda hayata geçirmiş oluruz.

Ha bu arada milyonlarca çalışanın beklediği Asgari ücrette açıklandı; 2.020 TL olan Asgari ücret, 1 Ocak 2020 yılından geçerli olmak üzere 2.324 TL oldu.Aman Türk-iş ve Hak-iş öfke ile kalkıp üretimden gelen gücünü  ve örgütsel potansiyeline baş vurarak hayatı durdurmaya kalkmasın!. Gül gibi geçinip gidiyoruz kimin mezar taşında açlıktan öldü yazıyor.

Toplumsal sorunlarımız olan ve gündemden düşmemesi gereken ama gündeme  iktidar ve onun besleme basını tarafından getirilmeyenler üzerinden;  biz fikri takip etmeye devam edelim.

*İş cinayetleri ve kadın cinayetleri hız kesmeden devam ediyor.Hergün bu ülkede 5 işçi cinayet ekonomisi sonucu ölüyor,daha 25 aralık 2019 Tarihinde Zonguldak’ta kaçak bir maden ocağında 2 işçi daha ölürken, bir işçi de  ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.Türkiye’de hergün  7 işçi de sakat kalarak iş yapamaz durumuna  düşüyor.Akp’nin 17 yıllık iktidarında 21 bin işçi iş kazası altında hayattan koparılmış, buna 2019 yılı dahil değil.2019 yılının ilk 10 ayında iş cinayetinde ölen işçi sayısı 1477.

*Bir de hiç gündeme gelmeyen, medyaya yansımayan Suriyeli işçilerin kayıt dışı ve ilkel şartlarda karın tokluğuna  çalıştırılması, iş cinayetlerinde ölen Suriyeli işçilerin sayısının bilinmemesi.25 Aralık 2019 Tarihinde sosyal medyada   gördüm bu vahşi olay Adana’da oluyor içim parçalandı; bir Suriyeli işçi fabrikada ölmüş ve iş yeri sahibi ve iki kişi ölen işçiyi battaniye sararak yol kenarına atmışlar. Bu nasıl bir insanlık, insan insanlığından utanıyor.

*2019 yılının ilk 11 ayında  430 Kadın erkekler tarafından katledilmiş ve bu sayı gittikçe artarak devam ediyor.

*Resmi işsizlik  4 milyon 563  bin ama işçi sendikalarının ve özel kuruluşlarının açıkladığı rakamlar 8 milyonu gösterirken,gençler arasında işsizlik daha vahim  ve yüzde 27.4.Son bir yılda çalışan bir milyon 130 bin işçi işini kaybetmiş, işsizlik tam bir krize girmiş durumda  ama, damat Bakan hala gelecek ay bu aydan  daha iyi olacak diyor.

 *2002 yılında Akp’e iktidara geldiğinde toplumun en varlıklı kesimi Milli Gelirin yüzde 39’nu alırken,aynı kesim 2018 yılında  milli gelirin yüzde 54’nün alıyor. Böyle bir gelir dağılımının adaletsiz olduğu ülkede,  nasıl iç barışı sağlayacak ve toplumsal  huzur ortamını yaratacaksınız?

*Toplumun 65 milyonu yoksullukla boğuşurken, 20 milyon insan açlık sınırında yaşıyor.

*12 Milyon emeklinin 8 milyonu bin 500 TL ile geçiniyor,6 milyon çalışan asgari ücretle hayatını idame ediyor.

*Ya hepimizim en son sığınağı olan HUKUK ise tam bir ürpertici durumda;Yargıya olan güvenin yüzde 30’larda olması kadar,korkutucu bir şey olur mu?Bunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Yargıtay Başkanı söylüyor.

*Türkiye’nin  uluslararası Hukuk devleti olma sıralaması 117 ülke arasında 108’ci sırada  yer alması, Yargıtay başkanını ve Cumhurbaşkanı yardımcısını  teyit ediyor.

Hani demokrasi hukuk çeşmesinden beslenir di?

*Türkiye demokratik bir ülke olsa bu kadar cezaevi olur mu?

*381 cezaevinin 139’u Akp iktidarının son 10 yılında devreye sokulmuş.

*Akp’e iktidara geldiğinde cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısı 52 bin iken..

* 2019 yılı Ekim ayı itibarı ile şuan cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısı 280 bine çıkmış.

 *Hukuk devletinde  olmazsa olmaz kriterlerinden biri de basın ve düşünce özgürlüğüdür; Türkiye yeryüzünde basın özgürlüğü sıralaması 180 ülke arasında 155. sırada yer alırken, Türkiye, Çin’den sonra en fazla cezaevinde gazeteci tutuklayan ülke.

* Özgür basının ve düşüncenin özgür olmadığı ülkede özgür bir muhalefet olur mu?Yok.

*Muktedir Kendine muhalefet olan toplumun her kesimini potansiyel suçlu ilan ediyor; hedef gösterip, dış güçlerin uşağından tutun da, vatan hainliğine kadar  her kesimi yaftalıyor.

*Kürtlerin seçtiği 30 belediye başkanlarını hukuksuz bir şekilde görevden alıp, yerlerine kayyım atamalarının yapılması kabul edilir bir durum değil.

Hani sandık demokrasinin namusuydu?

Erdoğan hukuktan uzaklaştıkça topluma devlet mi, beka mı, özgürlük mü-güvenlik mi diye ayrıştırarak toplumu kutuplaştırıyor.

Muktedir iktidar ömrünü uzatmak ve ülke gündemini değiştirmek için toplumsal sorunumuz olmayan,  Kanal İstanbul Projesi ile dikkatleri başka bir yere çekip; buna bir de Libya’ya asker göndermesini gündeme getirmesi tesadüf olmasa gerek.

Toplum olarak ekonomik kriz nasıl aşılacak diye soruyoruz?

Ekonomi ve Hazineden sorumlu damat Bakan Berat Albayrak “Gelecek ay bu aydan daha iyi olacak” diyor.

Not: Yeni yılın tüm insanlığa, okurlarıma barış ve huzur getirmesini diliyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums