AYNI ZARFTAN ÇIKAN DÖRT OYDAN ÜÇÜ DOĞRU BİRİ YANLIŞ

  • 13.05.2019 00:00

 Baştan şunu belirtelim YSK’nın kararını şöyle okumakta bir sakınca yok :

Her parti özgürce seçimlere girme hakkına sahiptir yalnız seçime giren partiler,birinciliğin  Akp’nin olduğunu kabul etmek şartı ile.”

6 Mayıs 2019 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını “4’e karşı 7 oy” ile seçimin yenilenmesine karar verirkenTürkiye’de  ‘sivil bir darbe’ yaptı.

Seçimin iptali doğrultusunda karar veren 7 hakim resmen Akp’nin temsilcisi olduklarına karar vermiş oldular.

YSK’nın bu kararı aynı zamanda bu zamana kadar YSK’nın  aldıkları içtihatlarla da tezat oluşturmaktadır.

20 Nisan 2019 tarihinde İyi Parti’nin Bursa Mustafa Kemal Paşa ilçesinde sandık kurullarında bulunan görevlilerin devlet memuru olmadıkları itirazını, YSK oy birliği ile reddetmiştir.

YSK hala İstanbul için gerekçeli kararını açıklamadı ama, iptal açıklamasında 202 sandık kurulunda görevlilerin  kamu memuru olmadığına karar vererek, oylara müessir yani etki yaptığını varsayarak ve gerekçe gösterip  seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Peki aynı sandıkta görevli kişiler atılan oylarda aynı  zarfta olan dört oyun üçünün,İlçe belediye başkanlık tercihini,belediye meclis üyeliklerini ve Muhtarlık için kullanan pusulaları  YSK doğru bulurken;İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için kullanılan  oyları nasıl  geçersiz sayıyor?

Aynı kişiler üç oyu doğru sayıyor ve hile olmuyor da, bir oy üzerine nasıl hile yapıyor?

İşin daha garip yanı  202  sandıklarda kullanılan oyların yüzde 50.5’ni Binali Yıldırım’a , yüzde 47’si Ekrem İmamoğlu’na çıkmasına rağmen,YSK iptal kararı veriyor,İlçe Başkanlıklarının  ve meclis üyeliklerinin seçiminin iptaline  ihtiyaç duymuyor..

Çünkü İstanbul’un 39 ilçesinin 25 Belediye Başkanlığını   Akp’li adaylar kazanmış.

Çoğunluk ilçeleri Akp’de  eksik olan İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanlığını da, Akp’ye verelim kararıdır YSK’nın kararı.

YSK’nın bu kararı,hiç bir yönü ile hukuki bir değerlendirmeye ve yoruma gerek yok, tamamen siyasi bir karar olduğu tartışılmaz bir vaka.

YSK’nın böyle bir siyasi karar  alacağının işaretini Erdoğan bir yıl önce,YSK’da yaştan emeklisi gelmiş 6  hakimin görevini bir yıl uzatması, önceden planlanmış tesadüf olmayan bir karar olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor.

 Görevleri bir yıl uzatılan YSK’a üyesi hakimler şu isimlerden oluşuyor;YSK başkanı Sadi Güven başkan seçimlerin yenilenmesine karşı oy kullanmış,diğer hakimler Nakiddin Bugday,Faruk Kaymak,Refik Eğri,Zeki Yiğit ve İlham Hanagası’ndan oluşuyor.

7 üyenin Erdoğan’ın çağrısını dikkate alarak seçimlerin yenilenmesi doğrultusunda oy kullanırken,hiç bir görüş belirtmediklerini öğreniyoruz.

Erdoğan İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi de kaybeder diyordu.

Erdoğan İstanbul’u aşkı  Ankara’yı da evi görüyordu.

Aşkını ve Evini  kaybeden Erdoğan adeta çıldırdı ..

Erdoğan sonunda YSK’nın  İstanbul Belediye Başkanlığı seçimler üzerine kararını, vereceği tarihi açıklayınca:

”YSK’a bu seçimi yenileyerek suçunu bertaraf etsin diye açık çağrı da bulundu.”

YSK seçimleri iptal etmeseydi, seçimin iptaline karşı çıkan hakimler kesin FETÖ’cülükle suçlanır ve görevden anında uzaklaştırılır, geçmişi masaya yatırılır ve hedef gösterilirdi.

İstanbul seçimlerinin iptali sonrası çok farklı görüşten olanların bile buluştukları;hukuki olarak yapılan eleştiri ve yorumlarda birleştikleri tek cümle “bu karar hukuki değil siyasi” olduğu konusunda  görüş birliğinin ortaya çıkmasıydı.

YSK’nın kararları üstüne iç ve  dış kamuoyundan gelen tepkiler düşündürücüydü.

46 İlin Barosu ortak bir açıklama yaparak YSK’nın kararının hukuksuz olduğu üzerine bildiri kaleme alarak; bu bir siyasi karar ve sivil darbe diye açıkladılar...

En rasyonel,düşündürücü ve çarpıcı radikal görüş  Avrupa Birliğ(AB) den geldi:

YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi Erdoğan’ın seçimle görevini bırakmayacağının işareti,olarak açıklamada bulunuyordu.”

AB’nin  bu açıklaması Türkiye’nin demokrasi liginden düştüğünün itirafı gibiydi.

23 Haziran’da yapılacak seçim bir İstanbul Belediye Başkanlık seçimi olmayacak;demokrasi güçleri ile muhalefetin iktidarını tanımayan ve  seçimle görevi bırakmayacağını ortaya koyan,  parti devletinden yana olanlar arasında geçen  bir referandum olacak.

Aynı zarftan dört oy çıkıyor üçü doğru bir iptal bunu anlatamazsınız, bu bir sivil darbedir.

Hani sandık demokrasinin namusuydu?

Mücadeleye devam ya demokrasi ya faşizm, bunun pazarlık payı yok.        

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums