NEDEN HDP

  • 26.05.2018 00:00

 Bu seçimlerin  anahtar partisi hiç tartışmasız  HDP’dir.

Neden derseniz,HDP’e barajı aşamazsa aşacağı kesin gözükmekle birlikte  ya  aşamazsa; HDP’nin en az kazanacağı 60 ile 65 milletvekili direk Akp’ye geçecek.

Burada demokrasiden yana olan seçmen kitleleri bu tehlikeyi bertaraf etmek istiyorsa, ki öyle olmalı ve Akp saltanatına tamam demek için;  aileden oy kullanan dört kişiden biri mutlaka  Hdp’ye oy vermeli.

Bu riski belirttikten sonra HDP’yi diğer partilerden ayıran özelliğine dikkat çekelim.

Bir kere kadınları siyasette erkeklerle eş tutarak görev paylaşımı yapması ,eril  iktidar yönetiminin karşısına  dişil bir yönetimle ülkeyi ortak yönetmeye talip olmak için, ortaya çıkmasıdır.

24 Haziran seçimlerine  giderken  HDP’nin  kadın milletvekili aday sayısı da  bunu ortaya koymuyor mu?

Akp’nin kadın milletvekili aday sayısı 126.

CHP’nin kadın milletvekili aday sayısı  137.

HDP’nin kadın milletvekili aday sayısı  ise tam 230.

Hem de HDP’nin  aday gösterdiği kadınların kazanabilecek yerlerden sıralama da yer almasıdır.

Diğer partilerin kadın milletvekillerinin çoğu kazanma şansları sıfır durumda..

HDP’de kadınlar erkeklerle partilerinde görev talebinde  eşit yarışmaktadırlar.

Parti örgütlenmesi ve teşkilat yapısına  baktığımızda, HDP’e de  kadınların i yer aldığı Eş Başkanlık sistemi bunu çok belirgin bir şekilde ortaya koymuyor mu?

HDP’nin Belediye başkanlıklarında kadınlarla ortak yönetimi paylaşması,  bizim siyasi geleneğimizde olmayan yeni  pozitif olan  bir göstergedir.

Hdp’yi diğer partilerden ayıran başka bir özelliği ise çoğulculuk kavramını siyasi kültürümüze yerleştirmeye çalışmasının  hakkını da, teslim etmeliyiz.

Her çeşit siyasi,inanç,kimlik,sosyal ve kültürel farklılıkları  parti anlayışına yerleştirmeye çalışması.

Eşit vatandaşlık talebini evrensel hukukla siyasette gündemde tutması, vazgeçilmez ilkelerinden birisi olmasıdır.

Laikliği din ve devlet işlerini birbirinden ayırması ve evrensel anlamda bir Laikliği savunurken Hdp; tek dine ve tek mezhebe  hizmet eden,Diyanet İşleri Başkanlığını(DİB) kaldırılmasını,devletin bütün dinlere karşı eşit mesafede davranmasını, kamuoyuna açıklaması önemli bir duruş olarak görülmeli.

DİB’lığının kaldırılmasını isteyen tek parti HDP’dir.

Yine HDP devletin her türlü,ideoloji ve inançlardan arındırılarak devletin nötr hale gelmesini ve devletin  evrensel hukukun ilkeleriyle yönetilmesini ortaya koyması.

HDP’nin temel hak ve özgürlükleri evrensel boyutta bakması ve insan odaklı sorunlara duyarlılığı  bir başka demokrat yanını ortaya koyuyor.

Hdp,Çoğunluk karşısında azınlıkları ezdirmemesi ve bireyin özgürlüğünü öne alması,farklılıkları ayrıştıran değil de, birer zenginlik olarak görmesidir.

Demokrasinin kuvvetler ayrılığını savunurken,medyanın dördüncü kuvvet,üniversiteleri beşinci kol olarak görmesidir.Medya ve düşünce özgürlüğü olmazsa olmazlarıdır.

Erdoğan boşuna HDP’yi sandığa gömün demiyor,ülkede en örgütlü ve ilkeli demokrasi ve hukuk mücadelesi veren HDP, onun kadroları ve seçmen kitlesidir.

Eğer OHAL’den sonra HDP kadrolarına,milletvekillerine ve Belediye başkanlarına binlerce sayı ile  ifade edilen üyelerine hukuksuz operasyonlar yapılmasaydı,16 Nisan referandumu kesin hayır çıkardı.

Gerçi milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasında Akp kadar  Chp lideri Kılıçdaroğlu’nun suç ortaklığını da burada belirtmeden geçemeyiz.

Türkiye’nin üçüncü partisi HDP’dir,7 Haziran genel seçimleri ve  3 Kasım’da yapılan erken seçim sandık sonuçları  bunu ortaya koymuştur.

İstanbul gibi ülkenin en büyük kentinde HDP’nin üçüncü partisi olması, HDP’nni bir bölgenin partisi olmadığının da  sandık resmidir.

HDP’yi sürekli PKK ile özdeşleştirilmek istenmesi  bir algı operasyonudur.

Sormazlar mı adama 6 Milyon seçmenin oyunu alan bir partiye, nasıl terör örgütünün uzantısı diyorsun diye?

Selahattin Demirtaş bizim  PKK’ya silah bıraktıracak bir gücümüzün olmadığını Erdoğan’a söyledik ve  çözüm sürecinde de, bunu çok konuştuk demesi manidar değil mi?

Selahattin Demirtaş’ın Sincan mahkemesinde açıklaması çok çok önemliydi:”Akil insanlar heyetini Abdullah Öcal’nın  önerdiğini, Erdoğan’da uygulamaya soktu.” Demirtaş’ın bu açıklaması hiçbir Akp’li tarafından tekzip edilmedi.

Daha somut bir örnek verelim analar ağlamasın diye başlatılan Barış sürecinde İmralı-Kandil hattında heyetlerin oluşması,12 Maddelik  Dolma bahçe bildirisi ile verilen fotoğrafın yanında; meşhur 21 Mart 2015 tarihinde 2 milyon kitlenin toplandığı  Diyarbakır meydanında Nevroz bayramında Abdullah Öcalan’ın Türkçe ve Kürtçe mektubunun okutulması ve tüm televizyonlardan başta TRT kanalları olmak üzere canlı yayınlanması, kimin talimatıyla yapıldı?Erdoğan’dan habersiz bunların  yapılması mümkün mü?

 Biz seçmenlere 24 Haziran’da  düşen görev;Tek adam rejimi olan  Tiranlık sistemin  önünü kesmenin yolu, HDP’yi güçlü bir şekilde parlamentoya yolcu etmektir.

HDP’nin  barajı aşması Akp’nin ve onunla ittifak içinde olan bütün yapıların  planlarını altüst edecektir.

HDP’e Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracak mevcut partilerin içinde tek partidir.

 Neden HDP  dediğimiz  anlaşılmıyor mu?

Not:HDP’e seçim sürecinde  ne yapmalı ve nasıl bir yol izlemeli  konusunda başta AB’liği, ekonomi olmak üzere, çok yönlü ayrı bir yazı yazacağımı da belirteyim.M.T.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums