DÜNYA GELİRİNİN YÜZDE 82’SİNİ DÜNYANIN EN ZENGİN 40 KİŞİSİ PAYLAŞIYOR

  • 2.02.2018 00:00

 İnsanın inanası gelmiyor ama maalesef rakamlar yalan söylemiyor.

Biz TSK Afrin operasyonundan sonra  dünyadan kopuk bir gündemle kendi içimizde tartışa duralım ama dünya farklı bir gündemi tartışıyor.

Toplum olarak  dünyadan bi habersiz yasakların altında iç sorunlarımızla yüzleşemeyen,haklarını aramasını bilmeyen ve sorumluluklarımızı yerine getiremeyen,hesap sormaktan    korkan bir toplum olduk.

23-26 Ocak 2017 Tarihinde DAVOS’ta bir toplantı oldu ama bizim medya görmedi..  

Türk medyasında pek yer almayan siyasetçinin de üzerinde durmadığı; çok önemli 48 yıldır süren ve gelenek haline gelen ekonominin nabzının attığı ekonominin çok yönlü masaya yatırıldığı,gelir dağılımın öne çıkartıldığı  bir toplantı yapıldı..

Davos zirvesine 70 üst düzey devlet ve hükümet temsilcisi olmak üzere 3 bin kişinin katıldığı açıklandı.

Bildiğiniz gibi Davos toplantılarına Türkiye’de katılıyor.

Birazdan  aşağıda okuyacağınız  dudak uçuklatan,kabus gibi insanın tüylerini ürperten rakamları okuyacaksınız.

İnanmamakta zorlanacağınız rakamlar  hayali değil gerçeğin ta kendisi..

Eğer bu ekonomideki adaletsizlik devam ederse,edecek gibi gözüküyor insan oğlunun barış içerisinde yaşaması imkansız olduğu gibi, savaşlar silsilesine de  herkes hazırlıklı olsun..

Yazıya attığımız başlıkta bunu çağrıştırmıyor mu?

İşte Davos’ta insanın küçük yutturacak kadar tehlikeli rakamlar.

- “ÇalışmayıÖdüllendir  ZenginliğiDeğil” adlı İngiliz yardım kuruluşu OXFAM dünyanın en varlıklı yüzde 1’lik kesiminin geçen yıl yaratılan küresel servetin yüzde 82’ine sahip olduğunu ancak, nüfusun en yoksul yüzde 50’sini oluşturan 3 milyar 700 milyon kişinin ise bu pastadan hiç bir pay almadığını açıkladı.

-815 milyon kişi açlık çekiyor.

Dünya geliri 2015 yılına göre 113 trilyon dolardan olduğuna göre, 92 trilyon doları dünyanın en zengin 40 kişisi paylaşıyor.

-Dünyanın en büyük 5 moda markasının genel müdürlerin maaşlarının sadece 4 günlük toplamının Bangladeş’teki tekstil işçilerinin bir hayat boyu kazandığından daha fazla olduğu açıklandı.

-Aynı raporda 2010 yılından bu yana milyarderlerin serveti sıradan çalışanlara göre altı kez daha hızlı büyürken,Mart 2016 ile Mart  2017 arasında her iki günde bir yeni dolar milyarderi ortaya çıktı ve milyarderlerin sayısı rekor seviye olan 2043’ulaştı.

- Davos’ta zirveye sunulan raporu hazırlayan  OXFAM  direktörü İngiliz Winnie Byanyima yaptığı açıklamada: “milyarder patlaması gelişen bir ekonominin işareti değil,başarısız olan ekonomik sistemin belirtisidir” dedi.

Birde dolar Milyarderlerine bakalım:

-FOBRES  Dergisinin verilerine göre dünya da ABD’den sonra en fazla dolar milyarderi  Rusya’dan çıkıyor.

-100 milyarder içinde 10 Rus zengin bulunuyor.

-10 Milyarderden 9’nun erkek olduğu..

Dünyanın en çok dolar milyarderi çıkaran  ülkelerin sıralaması ise şöyle:

- 1.ABD-563 kişi.

-2.Çin- 318 kişi.

-3.Almanya -117 kişi.

-4.Hindistan-100 kişi.

-5.Rusya-96 kişi.

-6.Hong Kong-69 kişi.

-7.İngiltere-55 kişi.

-8.İtalya-42 kişi.

-9.Fransa-39 kişi.

-10.İsveç-35 kişi.

-11.Japonya-33 kişi.

-12.TÜRKİYE-30 kişi. Fobres Dergisinin verilerine göre Türkiye’nin 2002 yılına kadar 4 dolar milyarderi varmış..

-13.İspanya-25 kişi.

-14.Singapur-21 kişi ,dolar milyarderi var.

Türkiye’de dolar milyarderi olanlardan birinin de Akp Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın olduğu iddia edildi..

İddia edenlerden birisi iş adamı Rahmi koç Erdoğan’ın 1 milyar dolar mal varlığının olduğu basında  haber olarak çıktı.Erdoğan’da, hatırlanacağı üzere bu iddiaya bizim aile  gıda şirketlerimiz var diye açıklama yapmıştı.

Erdoğan’ın dolar milyarderi olduğunu Erdoğan eski hasmı şimdiki kara gün dostu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 21 Mayıs 2015 Tarihinde  Kütahya’da yaptığı açık hava mitinginde halka şöyle seslendi: “sizler yoksullaşıyorsunuz ama Erdoğan’ın dolar milyarderi olduğunu söylüyordu.” Devlet Bahçeli’nin Bu iddiasını Erdoğan yalanlamadı.

-Dünya da gelir dağılımı bozuk beş ülkeden birisinin  Türkiye olduğunu biliyor musunuz?

-Türkiye’de 750 bin aile yani 3 milyon kişi  GSMH’lanın yüzde 51’ni alıyor.

-Türkiye’de 17 Milyon kişi günde iki dolar ile geçiniyor.

Böylesi  bir gelir dağılımın bozuk olduğu ülkede iç barışı nasıl  sağlanır ve terörün kökü nasıl kazınır?

İnsanın aklının alamayacağı böylesi bir gelir dağılımın  olduğu   dünyada halkları çatıştırmadan  barış içerisinde,yaşatma imkanı olabilir mi?

Yoksulun daha yoksullaştığı,zenginin daha zenginleştiği,hukuksuzluğun,yolsuzluğun ve yoksulluğun diz boyu olduğu bir düzen de, iç savaşların ve terörün biteceğine aklınız yatıyor mu?

Küreselleşmenin Hukuku olmayacak mı?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums