İşçiler ölüyor gıda fiyatları uçuyor iktidar ise hamaset yapıyor

  • 12.06.2017 00:00

 Her zaman olduğu gibi  medyanın görmediği,gündeme giren ve girmeyenlerin kısa bir kronolojisini yaparak işimize başlayalım.

İş cinayetleri hız kesmeden sürüyor ama yandaş medya görmemeye devam ediyor siyasi iktidarında işçi ölümleri umurunda bile değil.

Havuz medyasının tetikçi takımının  görev alanlarında gazeteclik yok,  onların görevi meslektşalarını hedef göstermek,ihbar etmek ya bizden olursun ya işsiz kalırsın, ya da hapishaneyi boylarsın.

Demokrasi ve hukuku baypas eden,yargıyı ters köşeye yatıran,medya özgürlüğünü yokeden  OHAL’i yere göge sığdıramıyorlar.

OHAL ile ne grev ,ne direniş ne de gösteri yapılabiliyor  güvenlik bahane edilerek.

2017 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı 741’i bulmuş..

Türkiye’de her gün iş cinayetlerinde 4 işçi ölüyor, 6 işçi sakat kalarak iş göremez duruma düşüyor.

AKP’nin 14 yıllık iktidarında tam 18 bin 881 işçi ölmüş..

Türk-iş ve Hak-iş ise sanki bu ölen işçiler değilmiş gibi hiç umurunda bile değil.

Küçümsemek anlamında değil duyarlılık anlamında  söylüyorum;eğer  her gün İstanbul sokaklarında dört kedi ölse, altı kedi de sakat kalsa idi; hayvan sevenler ortalığı birbirine katar bunu medyada haber yaptırır  ülkenin de gündemine sokarlardı.

Sendikaları geçim kapısı olarak kullanan Türk-iş ve Hak-iş’li sözde sendikacılar temsil ettikleri işçi ölümleri karşısında,hayvan sevenler kadar duyarlı değiller..Olmadıkları gibi bir de iş cinayetlerini işin fıtratında var diyen iktidar mensuplarını ayakta alkışlamıyorlar mı?

İşçi ölümleri ile ilgili yandaş medyanın yazılı ve internet sayfalarını tarıyorum hiç mi hiç bir haber yok.

Nasıl bir gazetecilik bu  hiç mi vicdanınız sızlamıyor sizin?İş cinayetlerine AKP’e hükümetinden  rahatsızlık gelecek ki bunlarda haber yapsınlar.

Haber kanallarına bakıyorum haftanın yedi günü yapmıyorsanız bir veya iki ayda bir olsun;  bu iş cinayetleri tartışma konusu yapılmaz mı, işçi katliamlarının  durdurulması konu edilmez mi?

Devlet tarafından kollanan ve nemalanan  Türk-iş ve Hak-iş gibi işçi konfederasyonlarının kültürü, işçi sınıfının evrensel kültürüne evrilmediği sürece; ne sivil iteatsızlık ortaya çıkar ne de gerçek özgürlüğün sahipleri olan işçiler bu sendikal yapıyı  bertaraf etmeden, bir arpa boyu yol alınamayacağı gibi, iş cinayetleri de önlenemez.

Ya gıda fiyatlarına ne demeli?

Gıda fiyatları el yakıyor.

Kendi çapımda ikamet ettiğim semtten yola çıkarak alışveriş merkezlerinde ve marketlerde kolaçan ederek;internette de karşılaştırma yaparak gıda fiyatları üzerine küçük bir araştırma yaptım, gerçekten fiyatları yakalamak mümkün değil uçuyor.

Marketleri dolaşırken yoksulluk rakamları aklıma takıldı 17 milyon insanın günde iki dolarla geçindiği, 40 milyon insanın yoksulluğu yaşadığı,784 bin kişinin Gayri Safi Milli Hasılanın(GSMH) yüzde 54’nü aldığı  bir ülke de, bu hayır mübarek ayda  insanlar nasıl besleniyor diye kendime sormadan da edemedim.

Gıda Fiyatları inanılır gibi değil yanına yaklaşılmıyor fiyatlar uçuyor.

Kırmızı et ve türleri inanılmaz yükselişe geçmiş, Ramazan ayı ile  kırmızı et altınla yarışıyor desek abartmamış oluruz.

Kıymanın kilogramı  35 ile 40 TL arasında değişirken,kuş başı 45-50,sucuk 55-60,kavurma 60,kuzu prizola 75,pastırmanın kğ  105 TL’den satılıyor.En ucuz beyazet bütün tavuğun kilosu o da 13 TL.

Kahvaltı sofrasının  değişmezi zeytinin ortalama kilosu 15 TL,Peynirin kğ ise 20 Tl den,kolisinde 30 tane yumurta bulunan orta boy yumurta ise 9 Tl’den  müşteri buluyor.

Kuru gıdaların geri kalır yanı yok,kuru fasulye ve nohut’un kilosu 8 ile 9 Tl arasında değişirken..

Sebze ve meyveler ise başka bir kulvarda dört nala koşuyor kilosu 5 liradan marketlerde ve pazarlarda ne bir meyve var ne de bir sebze.Ya 7 milyonu bulan  işsizler ordusu nasıl geçniyor?

Enflasyon kesin ikili rakamda seyrediyor ne kadar resmi olarak enflasyonun  yüzde 12 olduğu açıklansa da;enflasyon  yüzde 25 ile 30’larda seyrediyor;pazarcılarınn tezgahları,marketlerin manav reyonu  bunu çok rahat gösteriyor.

İsterseniz sabahları fırınlara bir uğrayın bayat pide soranlar, bizim dile getirdiklerimizi canlı dinlersiniz.. Sıcak pide 2.5 TL’den satılırken bir gün sonra bayat olarak 1 Tl den satılıyor aynı fırında.

Farkındaysanız AKP’den başta da  partili Cumhurbaşkanımız olmak üzere temel tüketim maddeleri üzerine hiç mi hiç konuşmuyorlar..Ekonomiyi köprü,duble yol,metrolarla,hava limanları ve  tünellerle anlatıyorlar.

 2011 yılına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan her ortamda kendi iktdarlarında asgari ücreti ballandıra balandıra anlatırdı, şimdi aklına bile gelmiyor asgari ücret.

Soralım islami kesime ve iktidar çevresine, sizin için bu kadar kutsal olan on bir ayın bir sultanı Ramazan ayında, neden bu gıda fiyatların artışına tepki göstermiyorsunuz,yoksulluğu ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe niçin suskun kalıyor sunuz?

Hani komşusu açken tok yatan bizden değil di?

Bunları hatırlattıktan sonra gelelim  Katar kuşatmasına ve Ankara’ının açmazına!.

Basında bir deyim vardır bütün yollar Roma’ya çıkar diye..

Orta Doğu da ve islam ülkelerinde Arap Baharından sonra rüzgar ters esse  Türkiye  fırtınaya yakalanıyor.

Dış politikada hamasete dayalı değerli yalnızlığın efelenmelerinin sonucudur bu yaşadıklarımız.

Suriye’de Esat’a karşı mezhep ittifakı yaptığımız Sudi Arabistan ve Katar ortaklığının nasıl bir düşmanlığa dönüştüğü, dış politikada ebedi dostluğun olmadığını göstermiyor mu?

Suudi Arabistanın öncülüğünde yedi ülkenin Katar’ı kuşatma ile kalmayacağını bunun Türkiye’ye yansıyacağının tartışmaları yapılıyor.

Ankara’nın dost ilan ettiği Mülüman kadeşler örgütünü bu yedi ülke,  İHVAN olmak üzere IŞİD’i terör örgütü ilan eden ülkeler, Katar’ı da bu örgütlerin finansmanını sağlamakla suçluyorlar,bu iddialara hatırlanırsa Ankara’da çok muhatap olmuştu IŞİD konusunda.

Öngörüsüz siyasetin sonuçları bunlar.. Bir adım önünü göremeyenlerin gelecek üzerine söyleyecek sözü mü olur kim ciddiye alır.Orta Doğu siyasetinde ülkelerini yönetenlerin hamaset lüksü yok.

Türkiye hiç bir dönemde  buna askeri darbelerde dahil görülmemiş dış politikada bir  kriz ve yalnızlık  yaşıyor ve  açmazlar içinde.

Katar kuşatması  dileriz başımıza  bir çorap örmez ama yazılan çizilenlere ve gelişmelere  bakılırsa bize bir fatura çıkartılacak ama nasıl bir fatura onu da zaman gösterecek,çok ta gecikmeyecek gibi.

İnşallah korkulanı yaşamayız.

Korkulan ne derseniz, sınırımızdaki süren savaşın ülke topraklarına sıçraması..

Suriye iç savaşının yansımalarını 3 milyon mülteciyle uğraşırken bir de nur topu gibi Katar sorunumuz doğdu.

Hamasetin hiç geçerli olmadığı alan dış politikadır bir de; Orta Doğu ülkesiyseniz kırk kere ölçüp bir kere biçmelisiniz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums