Bende güzelleşen kadın seni unutamadım

  • 13.05.2017 00:00

 Ev telefonlarının bile her evde olmadığı yıllarda, evinde telefonu olanların mahallede parmakla gösteirldiği bir dönemdi onların birbirlerine bakışarak yakınlaştıkları, aşkları böylesi  zor şartlarda başladı.

Kızın da çocuğunda aileleri yaşadıkları küçük  şehirde görevlilerdi yani memurlardı.Bu bir yerde de avantajdı o küçük şehirde onlar açısından, yerliler tarafından fazla tanınmıyorlardı onun için okul çıkışı biraz evlerine geç gitmelerine ve sokakta dolaşmalarına  mani yoktu.

Sık olmamakla arada sırada yaşadıkları küçük şehrin iki pastaneden  birinde  okul çıkışlarında  buluşur,birbirlerine dokunmadan gülümseyerek kısa sohbet ederler çaylarını yudumladıktan sonra, evlerinin yollarını tutarlar oradan da ayrılırlardı,bu  haftada ancak bir defa olurdu.

ikisi de yaşadıkları ilden ayrıldılar bu hiç hesasplarında yoktu;babalarının tayinleriyle ve bir uçtan bir uca savruldular,artık görüşmeleri mektublaşmaya kalmıştı.

Delikanlı,  kız arkadaşına sayısını hatırlamadığı kadar  mektup yazdıysa da,bir kere cevabı geldi.. Kız cevap mı  vemek istemedi yoksa mektup mu eline  geçmedi veya kız başka birine mi gönül açtı...Telefon da olmayınca bu gizemli aşklarını kalplerine gömümüp her ikisi de başka birirleriyle hayatları kesişti.

İkisi de aradan bir zaman geçtikten sonra  evlendiklerinden haberdar oldular ama bir daha hiç mi hiç birbirilerinden haber bile alamadılar.

Aradan yıllar geçtikten sonra aynı okuldan ilk aşkını da  iyi tanıyan  bayan arkadaşıyla tesadüf bir ortamda karşılaştı erkek, hal hatır sorduktan sonra unutamadığı ilk gözağrısını kız arkadaşına sordu, görüşüyor musun nerelerde, diye?

“Evet görüşüyorum evlenip ayrıldı ve falan şehirde yaşıyor dedi.”

İlginç dedi adam bende evlendim ve ayrıldım dedi, neyse önemli değil dedi ama adamı bir heyecan sardı,ilk aşkının adresini biliyormusun diye sordu,kız arkadaşına? ”Evet biliyorum ben de cep telefonu da var dedi” bayan, siz görüşmüyor musunuz  buna şaşırdım dedi.

Hem adresini aldı hem de cep telefonunu çok teşekkür edip görüşürüz diyerek ayrıldı bayanın yanından.

Bir anda cep telefonunu çıkartıp telefon etmek istedi unutamadığı ilk aşkına,sonra durakladı acele etmeyeyim mektup mu yazsam diyerek telefonunu cebine geri koydu,bir kaffeye oturup kendine  bir çay söyleyip düşünmeye başladı.Telefon  etmekten ve mesaj  mesaj da çekmekten vaz geçti, ilk önce mektup yazmaya karar verdi.. Aşklarının ilk başlangıncında mektuplaştıkları günlere dönmeye karar verdi,nasıl olsa adresi var,dedi.

Çantasından Kağıtı kalemi çıkarttı ve dolma kalemle yazmaya başladı ama bir türlü mektuba giriş yapacak çarpıcı bir cümle bulamadı, her yazdığı kağıdı buruşturup buruşturup çöpe  attı adam.

Kurşun kalemle bir müsvette  yazayım ondan sonra  dolmakalem ile temize çekerim deyip,nasıl bir sözle  başlasam diye düşünmeye başladı..Yırtıp attığı kağıtlara ne karalamışım deyip çöpe attığı kağıtları açarak yazdıklarını tekrar okudu,bu arada da sığaranın  birini söndürüp birisini yakmaya başladı.

Ama bir türlü mektuba giriş yapacak ve dikkat çekecek ona olan sevdasını hatırlatacak hatta kendine bağlayacak bir cümle bulamadı.

Sevgilim diye başlasam  olmaz,bana kendini unuturamayan kadınım desem, bu da hoş değil,seni çok özledim falan hiç olmaz diye mırıldandı bir türlü mektuba giriş yapamadı.Mektuba başlayamadı ama onunla tekrar görüşeceği için o kadar heyecanlnıyordu ki, sanki bir kaç saat sonra buluşacak veya onu karşılamaya gidecek gibi titryordu, kendine gel oğlum ortada daha hiç bir şey yok hayal kırıklığına d uğrarsın deyip  kendini frenledi.

Birden aklına şimşek gibi çakan kadını mest edecek ve kendine bağlayacak o söz  geldi; yıllar geçtikçe unutamadığım   “bende güzelleşen kadın” seni unutamadım,diye mektuba giriş yaptı.

Sana  kaç  mektup yazdım sayısını bilmiyorum eline mi geçmedi yoksa önemsemedin mi diyeceğim ama sadece bir defa cevap verdin, adresini yeni öğrendim ve tekrar mektup yazıyorum..Mektubu bitirirken umutsuz olmakla lütfen mektubuma cevap vermeni istiyorum, seni çok seviyorum,dilerim gönlün boştur veya ben öyle hayal ediyorum gönlünde bir tek ben varımdır.selam ve sevgilerimle en kısa zaman da görüşmek dileğiyle diyerek, mektubu bitirdi hemen postaya verdi,memura da mektubun  en hızlı gitmesini istedi ve ücretini ödeyip,büyük bir görevi yerine getirmiş gibi gelecek cevabı beklemeye geçti.

Aradan çok zaman geçmeden iş yerinde bir arkadaşı sana mektup var demesiyle ayağa fırladı; kimden diye seslenmesiyle arkadaşının elinden mektubu aldı ve beklediği mektuptu, hemen oradan uzaklaşarak heyecanla elleri titreyerek mektubu açıp okumaya başladı  uzun bir mektuptu..

İlk gözağrısı unutamadığı kadını içli bir mektup yazmıştı, sen de evlenmiş ayrılmışın bende..Sende de  çocuk yokmuş neyse boş ver öylesine yazdım diyordu.. Tekrar beni aradığın için çok sevindiğini belirtip şöyle diyordu mektubun bir bölümünde; mektupların eline mi geçmedi yoksa cevap mı vermek istemedin diye sitem ediyorsun? Mektuplarını aldım ama cevap veremedim..Şu soruyu bana sosrarsın diye korktum ‘benden daha iyisini mi bulamadın da’  mı beni aradın sorusunu sorarsın korkusuyla  cevap yazmamaya karar verdim.Aslında senden daha  iyisini değil, seni unutamadığım için sana döndüm diyecektim..

Bana seni seviyorum yıllar geçse de unutamadığım bende güzelleşen kadın cümlesi,  kalbimi yerinden çıkartacak kadar heyecanlandırdı.O ne kadar güzel bir söz her tarafımı tiretti ve bütün benlimi yerinden oynatttı.Sana olan aşkım bir anda depreşti ilk çıktığımız günleri yaşar gibi oldum,hatırlıyor musun sınıfta benim silgim düşmüştü yere, ben eğildiğim de sende eğildin ve silgimi bana verirken elimi tutumuştun,bir de şaka ile  durakta otobüs beklerken o kalabalığın arasında saçlarımdan tutup  ellerinle dudaklarımı sıkmıştın, bu söz onları hatırlattı tekrar bana.

Unutamadığım bende güzelleşen kadınımsın diyorsun, ben de soruyorum sana?

Bana  seni seviyorum deme uykudan uyanınca ilk aklına kim geliyor onu söyle?”

Ben her uykudan uyandımda ilk aklıma gelen sen oldun ve yıllar geçmesine rağmen bir gün olsun unutmadım,inanırmısın gerdek gecesinde bile seni düşündüm. Adamın koynuna giriyorum sen aklıma geliyorsun, koynundan kalkıyorum yine sen, yıllarca ve hala da öyle uyanıyorum. İtiraf edeyim en acı çektiğim zamanlar da bile   ağrımı unutan bir aşkla sana bağlandım, evlilğimi bitirmeme gelince; seni unutamadığım için evlendiğim erkeğe de dişiliğiimi veremeyince,ona olan  saygımdan dolayı ayrıldım ama bunları kocama söylemedim, söylemem de ahlaksılık olurdu. İnanırmısın bilmem  benim sana olan aşkım bir kadının hayali olan anne olma özlemimin bile önüne geçti.

Bundan sonra mektup değil mesajlaşalım, buluşana kadar telefonda görüşmeyeylim,seslerimiz dahi ilk buluşmamızı da okuldan çıktıktan sonra buluştuğumuz o küçük şehrin pastanesinde olsun, diye de bir önerisi vardı,uluşacakları tarihi ve saatini yazmıştı,kadın.Eğer bu tarih senin programına uygun olmazsa  mesajla bildirirsin yılların unutturamadığı tek erkeğim,senden başka hiç bir erkekten etkilenmedim, aslında çok ta yakışıklı değilsin şaka şaka yaptım prensim.

Mektubu bitiriken  not düşmüştü:Mektuba giriş yaptığın söz çok içli ve bir kadını mest eden,her kadına da nasip olmayan o duygulu ‘ yıllar geçse de unutmadığm ve bende güzelleşen kadın’ cümlesi burgu gibi işledi kalbime, tekrar  çok çok  teşekkür ederim. Benim sana olan aşkımın karşılığı olarak, unutulmaz bir pırlanta hediyesi gibi geldi bu söz bana. Harika bir söz ve aşkımızın sloğanı olsun derim, ne dersin?Buluşacakalrı  tarihe kadar geceleri sabahlara kadar mesajlaştılar.

Aşklarının temelinin atıldığı  o küçük şehre buluşmak için randevüleşip; ikisi de ayrı illerden gece otobüsle yola  çıktılar ve  sabah şehrin terminelinde buluşmak üzere.. Adamın otobüsü şehre erken geldi,adam  terminal de  aşkını beklemeye başladı..Aşkının otobüsü geçiktikçe iki de bir yazaneyi gidip soruyor otobüs niye geç kaldı diye.Bir de  otobüs gözüktü ve terminale yanaştı otobüsün etrafında iki üçkere adam tur attı göremedi aşkını, telaşlandı yoksa vaz mı geçti diye, en sonunda bağajını alırken yandan bakınca tanıdı arkasındna varıp gözlerini kapayarak kadına sarıldı,kadın bir çığlık attı ki terminalde olanlar ne oluyor demeye başladı, adama sarıldı valizini  bir tarafa koyup üç beş defa sarıldılar  bakıştılar, etraftaki yolcuların da dikktini çekti bu aşk buluşması  ama umurlarında bile  değildi.

Buluştuklarında ilk sarılmalarıydı bu hem de tam otuz yedi yıl sonra.

Hemen bir taksiye bindiler arka koltuğa oturdular elleri birbirine kelepçelenmişti liselli yıllarda buluştukları pastenenin ismini verdiler  ama taksici öyle bir pastane yok dedi.O  zaman bizi bir kahvaltı yapacağımzı restorana götür dediler taksiciye.Şehre şöyle bir baktılar ve bayağı değişmiş ve gelişmiş üniversite de var burada dedi kadın, kendisine aşkının adresini ve telefonunu veren kadın anlatmıştı.Masaya oturmadan tekrar birbirlerine sarıldılar ama bunda birbirilerini süzdüler kadın ağlamaya başladı, adam kadının göz yaşlarını silip, karşılıklı değil de okullu yıllardaki gibi yan yana oturdular kahvaltı masasına.

Kadın adama  çok değişmişsin saçların ağarmış ve dökülmüş ama hiç önemi yok hala seni ilk gördüğüm gibi seviyorum ve benim tek erkeğimsin dedi.Senin o meşhur sözün aklımdan çıkmıyor erkek kadını gözü ile kadın da erkeği kulağıyla sever diyordun ya bu sözünü hep çevremde anlatmışımdır.Adam, sen hala güzelliğinden bir şey kaybetmemişsin deyince,kadın çok değiştim kaz izleri belli olmuyıor mu yüzümde,gerdanımda sarkıklar var,  çok olmasa da biraz  ayva kadar göbüşüm, iltifatın için teşekkür ederim aşkım dedi kadın adama.Adam kadına hatırlarmısın ben sana okul da adını değiştirmiş Kumru diye çağırırdım ve seni hep kumrum diye hatırladım dedi.Ayy evet evet şimdi hatıladım nasıl unuttum ben bunu,dedi kadın.

Kadın, aşkım sana bir önerim var,buluştuk  ama buluşmamızın  evliliğe dönüşmesini istemiyorum.. Bir daha da ayrılmayacağımız üzerine sürecek, buna varsan ben varım yoksa bu buluşma ilk ve son olur diye sözü unutamadığı erkeğine verdi?

“Vallahi çok heyecanlıyım rüyada gibiyim ama söylediklerinden de bir şey anlamadım, hem buluşacağız ama bu evliliğe dönüşmeyecek, peki güzelim bu nasıl olacak ” dedi kendin de güzelleşen kadına?

Erkeklerin anlamadığı da bu.. Siz erkekler ille sonuca gideceksiniz tek derdiniz cinsellik dedi kadın ve devam etti..Aşk,hasreti,özlemi,korkuyu ve zoru da içinde taşıyan bir ilişkiyle kendini canlı tutan duygudur..Uykunun tutuğu yerde aşk yoktur,evllik bu heyecanı bitirir.Kimin koynunan girdiğin değil kimi düşündüğün önemli.Bu aşkımızın  plan ve programını  ben yapacağım ve her buluşmamız ilk buluşmamız gibi heyecanlı olacak, buna varsan ben varım,yoksa da yokum açık söyleyeyim.Bu yıllanmış şarap gibi olan aşkımızın  evliliğe dönüşerek monotonlaşmasına  müsade etmem prensim,dedi kadın.

Ben Duygu Asene’nin bir imza gününe katılmıştım,Duygu Asene  söyleşisinde aşklarınızı canlı tutacaksanız, ayrı evlerde yaşayın ve birbirinize program yaparak gidin diyordu,senin önerini dinleyince aklıma geldi, ben de varım buna ‘bende güzelleşen kadınım’ dedi adam.

Kahvaltılarından heyecandan olsa gerek bir kaç lokma ancak yiyebildler   otele yerleşmek için elele tutuşup kalacakları otelin yolunu tuttular..Yolda kadın adamın kulağına fısıldadı otel rezervasyonu yapılmıştır ‘sen de güzelleşen unutamadığın kadının’ süprizlerine hazırmısın, prensim dedi.!

Not: Bu tutkulu aşk makalemi  Anneler gününde başta Annem olmak üzere  tüm Annelere ithaf ediyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums