Siyasete giren zenginleşirken vatandaş niye fakirleşiyor

  • 15.10.2016 00:00

 Bir ülke demokrasiyi, hukuku ve  kuvvetler ayrılığını yaşama geçiremediği sürece ne yoksulluğu yenebilir ne de özgürlükleri hayata geçirebilir.

Yoksullukta adaletsizlikte  sistemden kaynaklanır,sistem değişmedikçe de  hiçbir zaman değişmeyecek.

Yoksulluğu yaratan Kader  değil, kendi alın yazısını toplum kendisi yazıyor bu sistemin değişmesinin mücadelesini göze alamayanlar buna kader diyor.

Toplum olarak niye bu kadar siyasete çok meraklıyız ve içinde siyaset geçmeyen bir cümle kuramıyoruz?

Çünkü siyaset zenginlik yaratıyor bizim ülkemizde de ondan.

Yaşadığınız il ve ilçe de  siyasi görüşüne bakmaksızın  siyasete girip de Milletvekili olmuş,Belediye Başkanlığı yapmış, yoksullaşan bir tane etrafınızda Belediye Başkanı ve Milletvekili var mı?

Yoktur.

Siyasetin bir rant olarak uygulandığı yerde bu değişmeyecektir.

Lider sultasının milletvekillerini  belirlediği,seçmenin de onayladığı var olan siyasi partiler kanunu değişmediği sürece,seçim barajının bu kadar yüksek olduğu yerde kaderimiz hiç değişmeyecek.

Çünkü toplum olarak biz demokrasinin çoğulcu, katılımcı ve parti içi demokrasi ayağını savunmuyoruz.

 Avrupa’dan veya  ABD’den bahsetmiyoruz; Türkiye’nin dışında dünyanın hiçbir ülkesinde iki yıl milletvekilliği yapıp ta emeklilik hakkı kazanan ve ömür boyu 3 bin dolar emekli maaşı alan başka bir ülke siyasetçisi yok.

Neden bu kadar siyasete meraklı olduğumuz ortaya çıkmıyor mu?

 Muhalif olanlar var olan  sisteme karşı değil, sistemden yararlanmak için nöbet değişimi istiyorlar.

Birazdan geleceğim ekonomik verilere, siyaset nasıl siyasetçiyi zenginleştirirken toplumun azınlık bir kesiminin dışında  bütün katmanlarının nasıl yoksullaştığını ve açlıkla boğuştuğunu yorumsuz devlet kurumu TÜİK’in  verdiği rakamlar ortaya koyuyor.

Son yedi yıldır Erdoğan’ın tarım,hayvancılık,ekonominin durumu,yoksulluk,gelir dağılımındaki bozukluk, işsizlik ve dibe vurmuş eğitim  konusunda hiç  ciddi bir konuşmasına rastladınız mı?

Yok.

Konuşamaz Erdoğan ,ekonomik veriler her gün önüne konuluyor,  rakamlar olumsuz geldiği için konuşmuyor,olumlu bir gelişme şöyle dursun pozitif bir sinyal gelse anında ekranlarda olur.Yandaşlar kalemlerine sarılır gazeteleri manşetten verir.

TÜİK’in 2015 yılı verileri bunu ortaya koyuyor:

*Aylık geliri 520 TL’den az olan yoksulların toplamı 11 milyon 200 bin  kişi.

*Aylık geliri 624 TL’den az olanlar göreli yoksul vatandaş sayısı 16 milyon 700 bin kişi.

Toplam nüfusun üçte birine tekabül eden 27 milyon 900 bin kişi ülkemizde sefilleri oynarken.

Türkiye’de beş kişiden ikisi yardıma muhtaç durumda.

Yoksulluk can yakıyor.

Erdoğan iktidara geldiğinde yoksul insan sayısı 11 milyon kişiydi.

Toplumun böylesi bir yoksulluk ve gelir dağılımdaki adaletsizlik varken..

Siyasete üç ‘Y’ i yok edeceğim diyerek adım atan Erdoğan ‘yoksulluğu,yasakları ve yolsuzluğu’ ortadan kaldıracağım diyerek ortaya çıktı.

Erdoğan,1994 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazanarak profesyonel olarak siyasete girdi..Göreve başlamadan parmağındaki alyansı gazetecilere göstererek benim servetim bu, eğer bir gün Erdoğan zenginleşirse bilin ki Recep Tayyip Erdoğan haram yemiştir diye  açıklama yaparak koltuğa oturdu.

Yıl 2015,  Erdoğan’ın mal varlığının  1 milyar dolar olduğunu açıkladı ünlü iş adamı Rahmi Koç.

Erdoğan Rahmi Koç’un bu açıklamalarını yalanlamadı,şöyle kısa bir açıklama da bulundu; ‘bizim aile gıda şirketlerimiz var’ diyerek geçiştirdi ama ardından  Koç grubunun şirketlerine polis eskortlarıyla vergi operasyonları başlattı.

Erdoğan’ın çocuklarının mal varlığı ise ne kadar olduğu konusunda net bir rakam bilinmemektedir.Bir oğlunun 6 gemisinin olduğunu Erdoğan kendisi söyledi ve her bir geminin 30 milyon dolar değerinde olduğunu, bunlara gemi denmez gemicik denir dedi.

Demokratik hiçbir ülkede bir siyasetçinin böylesi kısa bir sürede, dolar milyarderi olduğuna rastlanmamıştır.

Birde Erdoğan kalkıp; Hz. Muhammed’i örnek göstererek biz üç beş Hurma ile açlığını bastıran Muhammedlin ümmetleriyiz diye kafa yaparcasına, kamuoyuna açıklamada bulunmuyor mu?

Siyasetin nasıl bir zenginlik yarattığının somut rakamlarını Erdoğan’ın mal varlığı bunu ortaya koymuyor mu?

Toplum yoksullaşıyor ama siyasetçi zenginleşmede sınır tanımıyor.

Ya hayvancılık ve Tarımın durumu:

*Hayvan sayısı nüfusun iki katından yarısına inmiş.

*Hayvan sayısı sürekli azalıyor 1980’de 83 milyon hayvan var iken nüfus 45 milyondu, bugün 53 milyon hayvan var nüfus 80 milyon.

*Mera alanları 46 milyon hektardan önce 21’e sonra 14.6’ya indirildi üstelik de belediyelerin kullanım alanına girdi.Büyük şehir statüsüne geçilince.

* Buğday ekim alanları 14 yılda 16 milyon dönüm azaldı.

*Şeker pancarı ekimin de 2000 yılında 408 bin hektar olan pancar üretim alanı,272 bine indi.

Türkiye 2010 yılından itibaren önce canlı hayvan,ardından kırmızı et  sonra ise Gürcistan’dan saman ithal etti.Kaynakça:Cumhuriyet Gazetesinden Olcay Büyüktaş 16 Eylül 2016 sayısında detaylandırıyordu tam bir sayfa bu konuyla ilgiliydi.

Böylesi bir ekonomik çöküntünün olduğu,yoksulluğun ve gelir dağılımı uçurumunun yaşandığı tabloyu kim gündeme getirecek ve gündem de tutacak,toplumu haberdar edece,kitleleri  yönlendirecek,baskı kuracak olan güçler kimlerdir?

“Muhalefet,sivil toplum örgütleri, medya ve Aydınlar.”

Saray’a tabi olmayan sivil toplum örgütleri abluka altına alınarak sokağa çıkartılmıyor.

Evrensel anlamda mesleğini yapmak isteyen haber peşinde olan, soru soran gazeteciler tutuklanıyor veya  işsiz bırakılırken,muhalif gazete,dergi,yayınevi,radyo ve TV’ler   yasaklanıp kapatılarak, ekranlar  karartılıyor.

Aydınlar ise üniversiteden atılıyor,açlığa mahkum edilmeleri yetmiyormuş gibi  bir de hapse mahkum ediliyorlar.

Muhalefet ise içgüveyinden hallice.

Yandaş, havuzdan beslenen tetikçi gazeteci geçinen güruh takımı ise itirafçılık yapıyor, meslektaşlarını ihbar ediyor, şu niye tutuklanmadı bu gazeteci niye işten atılmadı, diye muhbircilik yapıyorlar.

Yandaş gazeteci geçinen esnaf takımı bu arada malı da götürüyorlar her biri otuz kırk bin lira havuzdan maaş alıyorlar.

Siyasete girip de fakirleşene rastlamıyoruz aksine  zenginleşenin sürürsüne bereket gırla gidiyor, yoksulluk ise  kader olarak kuşaktan kuşa tekabül ediyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums