Amirim 54 kişi öldü 100 yaralı var ama asayiş berkemal

  • 26.08.2016 00:00

 Ben yazının başına oturduğumda  ‘siyasetin Türkiye’de nasıl bir zenginlik yarattığını’ ve ekonominin son geldiği yerinin kısa bir tomografisini çekecektim.

Ekonomimiz  son beş yılın en zor yıllarını yaşıyor.

İşsizlik,gelir dağılımındaki adaletsizlik,yolsuzluk,rüşvet,ihaleye fesat karıştırmak,adam kayırmak ve Turizm gelirindeki çöküş her taraftan görünüyor ama terörden başımızı kaldırıp göz yaşlarımızı silmekten  ve yaralılarımızı sarmaktan ve hastaneye yetiştirmekten, ekonomiyi konuşacak  zamanımız yok gibi.

Kısaca ekonomiyi hatırlatalım işsizlik yüzde onlarda seyrederken, enflasyonda ikili rakamlarda dolaşıyor..Turizmde ki gelir kaybının ise yıllık  12 milyar dolarla ifade edilirken, yabancı sermayenin ülkeden kaçışı  bunu daha da azdırıyor.

En tehlikeli olan ise milli gelirdeki adaletsizlik, yoksulluğun ötesinde ,açlık toplumun her kesiminin üstüne karanlık gibi çökmüş durumda.

2002 yılında AKP iktidara geldiğinde milli gelirin yüzde 40’nı nüfusun yüzde 10’u paylaşırken,bugün aynı yüzde 10 milli gelirin yüzde 55’nin paylaşıyor.Ve bu makas gittikçe de açılacak gibi  görünüyor.

Böylesi bir ekonomik sıkıntıyı başka bir yazı konusuna bırakıp, can güvenliğimizi tehdit eden iç barışımızı bozan ve gündemimizden düşmeyen teröre geçelim.

Cumhuriyet gazetesinde 23 Ağustos 2016 tarihli bir röportajda verilen haberde  okudum, toplumun yarısının IŞİD’i desteklediği haberi bana şaşırtıcı gelmedi.

IŞİD’in bu toplu katliamlara dönüşen eylemleri dikkatli bir medya okuruysanız süpriz değil..

Suriye iç savaşıyla kendini gösteren IŞİD’in kadro devşirmede potansiyelini Türkiye’den aldığı haberleri yabancı medyada çarşaf çarşaf yayınlanıyor ve IŞİD’in güçlü olduğu  illerin adı veriliyordu..Hatta dış basında IŞİD’in Türkiye’deki uyuyan hücrelerinin yakında  devreye gireceğine dikkat çekiyorlardı ama bizde Müslüman insan öldürmez,ölen de Müslüman değilse  zihniyeti bunu dikkate almadı.

IŞİD terör örgütünün canlı bombalı  saldırılarından sonra AKP hükümetinin ilk açıklaması şu oluyor dikkat ederseniz: ‘istihbarat zafiyeti yok’ deyip IŞİD’i başka terör örgütleriyle ittifak içinde olduğunu vererek buna ‘koktey terörü’ gibi ipe sapa gelmez inandırıcı olmayan açıklamalar yapıyorlar.

IŞİD Ankara Gar katliamında 107 kişi öldürmüş dönemin Başbakanı Davutoğlu biz IŞİD terör örgütünün canlı bombacılarını takip ediyorduk ama Türkiye bir hukuk devleti olduğu için eyleme geçmediklerinden tutuklayamıyoruz demişti.Ama düşüncesinden dolayı gazetecileri ve yazarları terör örgütüne destek veriyorlar diye rahatça  tutukluyorsunuz?

Zafiyet var deseler hesap verecekler,hesap vermek ya istifa getirir ya da ihmali olanlar yargı önüne çıkartılacak, bunu bildikleri için zafiyet yok diye geçiştiriyor AKP ve havuz medyası.

İstihbarat zafiyeti yokta bu terör olayları nasıl hız kesmeden sürüyor?

Hatırlanırsa Erdoğan bizim terörde  birinci önceliğimiz  konusunda PKK demiş, IŞİD’i gündemine bile almıyordu..IŞİD’in terör eylemelerinin TBMM ‘de araştırılması için verilen tüm önergeleri AKP’liler reddettiler.

Çok açık söyleyelim IŞİD devlet içinden ciddi destek alıyor ve toplumun muhafazakar dinci kesiminde de karşılık buluyor.

İslami muhafazakar kesimden IŞİD’e karşı  hiç tepki gelmiyor, kitlesel gösterirler ve kınamalar yapılması şöyle dursun; 15 Temmuz darbe girişiminden sonra demokrasi nöbeti tutan kitleler IŞİD’in sloganlarını attılar..IŞİD’e  olan bu desteği havuz medyasının yayınlarında da görüyoruz televizyon programlarında da.

Hatta bazı şehirlerde mesela Konya’da  yapılan bir mili maçta Ankara Gar Katliamı için saygı duruşunda; IŞİD’in sloganları tribünlerden koro halinde binlerce kişi tarafından söylendi ’ya Allah bismillah Allahu ekber’ diyerek tekbir getirdiler.IŞİD  terör örgütünün  destekleyen  taraftarlar için hiçbir hukuki işlem yapılmadı ve münferit olay olarak görülerek  kapatıldı.

IŞİD 20 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep’te iki Kürt ailesinin düğününde 14 yaşında bir çocuğu canlı bomba olarak kullanarak tam 54 kişinin katledilmesine bu ölenlerin 29’u çocuk olmak üzere 100 kişinin de  yaralanmasına neden oldu.

IŞİD,o kadar rahat terör eylemleri gerçekleştiriyor ki insanın aklı almıyor.

Ülkenin içişleri bakanı da çıkıp terör örgütünü eyleme geçmeden  haberdar edecek ve önlem aldıracak olan; MİT’te çalışan 7000 bin elemanın 6.500’nün FETÖ terör örgütünün adamları,81 ilin emniyet müdüründen 74’nin FETÖ’nün adamları olduğunu anlatıyor canlı yayında hikaye anlatır gibi.

Bu emniyet müdürleri kendileri mi kendilerini atadı?MİT’in 6.500 elemanı kendisi mi yerleşti; yoksa bunların atanmasının ve işe alınmasının altında  AKP hükümetlerinin imzalarıyla gerçekleşmedi mi?

İşin tuhaf yanı AKP’liler ve havuz medyası muhalefetten daha çok ağlıyor sanki iktidarda olan AKP ve Erdoğan değil.

İstihbarat zafiyeti yoksa bu terör olayları niye hız kesmiyor,istihbarat zafiyeti varsa ki zafiyetin  olduğu tartışılmaz bir vaka ve her şey ortada, o zaman  yetkililer neden görevden el çektirilmiyo, istifa müessesi niye işlemiyor?

 Bu terör katliamlarının  muhatabı ve sorumlusu kim?

OHAL’e dayandırılarak hukuk devletini ortadan kaldırıp parlamentoyu yok sayarak,çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle(KHK) yargıyı bay pas edip, muhalif olanların suçlu ilan edip,yazarları tutuklayıp,gazeteleri kapatıp,televizyon ekranlarını karartarak, insanların mal varlıklarına el koymak terörü önlemez hatta terörü azdırır.

Kamu personeline yönelik yüz bini bulan tavsiye hareket ise  tam bir sürek avı.

FETÖ bir terör örgütü ise;ne istediler de vermedik diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözünün karşılığı ne olacak?

Yazıyı toparlayalım,amirim 54 ölümüz, 100’ de yaralımız var ama asayiş berkemal!..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums