Gerçek özgürlüğün sahipleri olan Kürtlerin yok sayıldığı on maddelik master planı

  • 15.02.2016 00:00

 Başta şunu söyleyelim AKP’nin 5 Şubat 2016 Tarihinde Mardin’de adına  “Kardeşlik buluşması” verdiği on maddelik master planı, kıymasız köfte, yumurtasız omlet  yapmaya benziyor.

Gerçek özgürlüğün sahipleri olan meşru zeminlerde Kürtleri TBMM’nde temsil eden HDP’nin yok sayıldığı; Kürt sorununu çözmek için silahla devletin karşısına çıkmış ve 32 yıldır  güvenlik güçleriyle çatışan, Kürt halkından destek gören,on bin orduyla savaşan   PKK’yı yok sayarak, Kürtlerin muhatap alınmadığı ve yok sayıldığı,on maddelik master planıyla mı, bu savaşı sonlandıracaksınız?

PKK, iki buçuk milyon oy veren bir Kürt seçmen kitlesinin üzerine oturmuş ve  destek gören,  Kürtlerin içinden çıkmış,Kürtlerin Ordusu olarak görülen bir örgüt. Bu gerçeği görmeden sorunun etrafında dolaşmanın bir anlamı yok.

PKK’nın 2.5 milyon oyu afaki bir rakam değil,seçim barajını aşmak için iki dönem bağımsız milletvekili listesiyle seçime girmiş ve kazanmış, TBMM’de grup kurmuş bir güce sahip;ve bu oyu da Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından teyit edilmiştir.Nasıl bir tane terörist kalmayana kadar operasyona devam edeceksiniz,temizlik yapacağım deme cesaretini nereden alıyorsunuz,iki buçuk milyon PKK’ya oy veren seçmen on milyon nüfusa tekabül eder.

HDP’ye gelince; 7 Haziran’da girdiği seçimde yüzde 13 ile 6 milyon,1 Kasım seçiminde de yüzde 11 oy ile  5.5 milyon seçmenin oyunu almış,parlamentoda üçüncü parti olarak temsil edilen bir  partiye, terör örgütünün Parlamentodaki uzantısı diyerek ve yok sayarak, kardeşlik projesini nasıl hayata geçirecek ve  Kürt sorununu çözeceksiniz?

 On maddelik planın içinde bir cümle şöyle dursun, bir kelime olarak bile Kürt sözcüğü, temel hak ve özgürlükler geçmediği gibi hukukun esamisi yok.

Birde Davutoğlu elinde silah olanla masaya oturmayız diyor.

Silahsız savaşan örgüt mü var?

Savaştığın kesim silahsızsa sen niye barış görüşmesi yapasın ki!.

Oslo sürecinden bu tarafa on yıldır görüştüğün örgütün (PKK’nın) elinde silah yok muydu?

 

TBMM’in de 59 milletvekiliyle Kürtlerin büyük bir  kesimini temsil HDP ve  103 Belediye Başkanlığını kazanmış,kazandıkları il ve ilçelerde ortalama  yüzde  75 ile seçim başarısı olan bir partiyi muhatap almamak, aslında kardeşlik projenizi ciddiye alınmamasını gösteriyor. Adına ‘kardeşlik buluşması’ verdiğiniz on maddelik master planınız ,iki gün sonra Davutoğlu tarafından adı değiştirilerek “Birlik, demokrasi ve huzur planı” oldu.

Günlerdir başta savaşın sürdüğü bölge de  insanların umudu olan AKP’nin kardeşlik projesi deyim yerindeyse “dağ fare doğurdu.”

Nasıl dağ fare doğurdu demezsiniz ki, yıllardır süren bin yıllık kardeşlik geyiği bir daha gündeme geldi ve “kardeşlik buluşması” olarak karşımıza çıktı.

Davutoğlu Mardin’de ki toplantıda, Kürtler’de karşılığı olmayan söylem ve Kürtleri temsil etmeyenlere hitap etti .

2002 yılına kadar Güneydoğu için  tam 17 paket açıklanmış ve hepsi de fiyaskoyla sonuçlanmış.Çünkü açıklanan paketlerin hepsi güvenlik öncelikli, demokratikleşme ve Kürtlerin demokratik haklarını yok sayan paketlerdi;AKP’de on maddelik master planıyla bu yolu seçti.

Bir kere Kürtler bin yıllık kardeşlik lafından da nefret eder oldular.

Kürtlerin istedikleri çok açık ve net “biz evrensel vatandaşlık hukuku istiyoruz.”

Artık hamasetten başka bir işe yaramayan AKP’nin  manileştirdiği; aynı dağın yeliyiz/aynı bağın gülüyüz/ aynı safa duruyoruz/ aynı duaya el kaldırıyoruz, doğaçlamalarla bu sorun çözülmüyor.

On maddelik Master planın da gerçekten dişe dokunur ve üstünde durulacak ve tartışılacak bir tane maddesi yok.

-Millet ile devlet arasındaki farklar kalkacak, birleştirici anlayış yerleştireceğiz.

“Sormazlar mı adama on dört yıldır iktidarda olan kim; yeni mi farkına vardınız da millet ile devlet arasında farkı kaldıracaksınız.” Güldürmeyin insanı.

-Kamu düzen inşası,kamu düzenini engelleyeni etkisiz hale getireceklermiş ve engellenecekmiş.

“Sanki AKP kamu düzenini düzenlemişte toplum karşı çıkmış, bu kadar komik açıklamalar olur mu?”

-Demokratik reform süreci varmış ta Kürtler bunu kullanmıyorlarmış.

Kürtlerin Ana dilde eğitim talebini yok sayacaksınız, güvenlikçi politikalarınızla da demokratik talepleri asker ve polisle operasyon yaparak bastıracak, şiddet kullanıp insanları iki aydan fazladır evlerine hapsedeceksiniz, sokağa çıkanları da kurşunlayarak veya gözaltına alarak tutuklayacaksınız,ardından da; bunun adına da  “devlet -millet buluşması kamu düzenini sağlama” diyeceksiniz.

Sokağa çıkma yasağı ilan ettiğiniz şehirlerde yaralıları hastaneye taşıtmıyor, cenazeleri yakınlarına teslim etmiyor ve defin işlemleri yaptırmıyor,yaptırmadığınız gibi  nasıl öldürüldüğü bilinmeyen bir kadını çırılçıplak soyarak sokağa atıp fotoğrafını çekerek sosyal medya üzerinden servis edilmesinde,bu insanlık suçu karşısında   sesiniz soluğunuz çıkmıyor?

“özgür basını olmayan,özgür düşüncenin ifade edilmediği,bağımsız ve tarafsız bir yargısı devre dışı bırakılan ülkenin, kendini övme ve başkalarına bir şey öğretme hakkı yoktur.”

Bunların yaşandığı yerde, açıkladığınız hiçbir paket ve planların iç ve dış dünyada  demokrasi güçlerine inandırıcı gelmez.

Gerçek özgürlüğün sahiplerini muhatap almadan ne plan yaparsanız  yapın sorunları  çözemezsiniz.

Güneydoğu’da sürem savaşın adı bir Kürt sorunudur muhatabı da Kürtlerdir ve siyasi bir sorundur.

Başbakan Davutoğlu: ”Elinde silah olanla barış olmaz” diyor. Savaşan insanların elinde silah olmaz mı?Barış, savaş yapanların arasında yapılan bir anlaşma olduğunu birileri başbakana anlatmalı.

Kiminle savaşıyorsanız onunla barışacaksınız.

Ülkeyi demokratikleştirmeden Kürt sorununu çözemezsiniz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums