MHP AKP’yi iktidara taşırken, PKK’da HDP’yi az daha parlamentonun dışına itiyordu

  • 6.01.2015 00:00

 MHP, AKP’nin nasıl iktidara gelmesinin yolunu açan bir parti olarak tarihe geçti ise; 1 Kasım seçimlerinde de, 7 Haziran seçimlerinde iktidarı kaybeden AKP’yi tekrar ayağa kaldırarak, AKP’nin kara gün dostu olduğunu kanıtlamış oldu.

MHP  2002 yılında DSP ile koalisyon ortağı oldukları hükümeti, daha normal seçimlerin yapılmasına 16 ay var iken, aniden Bursa’da parti kurullarına danışmadan Devlet Bahçeli erken seçim istedi ve koalisyonu bitirdi.

AKP’de 2002’de girdiği ilk genel seçimde oyların yüzde 34’nü alarak, parlamentonun sandalye sayısının  yüzde 65’ne sahip olmuş, CHP yüzde 18 ile parlamentoya giren ikinci parti olurken;Devlet Bahçeli eştiği kuyuya düşerek; MHP,DSP,DYP VE ANAP barajı aşamayarak parlamento dışı kaldı.

Devlet Bahçeli’nin siyasi öngörüzlüğü ve tek başına karar alması hep hüsranla sonuçlanmıştır.

7 Haziran Seçimlerinin sonucu AKP’nin 13 yıllık iktidarına halk  son verirken, muhalefete de koalisyon iktidar fırsatı vermesine rağmen;yine devreye giren Devlet Bahçeli,iktidardan düşen AKP’nin siyasette cansuyu  olarak, muhalefetinde  koalisyon hükümeti kurmasının önünü keserek, AKP’nin  gizli müttefiki olduğunu kanıtlamış oldu.

Erken seçime giden süreci Bahçeli TBMM başkanlığını AKP’ye vererek seçimi hızlandırmış, muhalefeti de Erdoğan’a bloka ettirmekle kalmadı, Erdoğan’ın elini güçlendirerek  iktidardan düşen Erdoğan’ın elinden tutarak ayağa kaldırdı.

1 Kasım Seçimlerinin en başarısız partisi tartışmasız  MHP’dir; yüzde 16’dan yüzde 4 puan kaybederek yüzde 11.9’a düşmüş ve tam  2 milyon oy kaybederken;milletvekili sayısını 80’den 40’a indirmiş,58 ilde milletvekili çıkartamayan, marjinal bir parti konumuna getirirken, Erdoğan’ın Başkanlığa giden diktatörlüğünün yolunu  açmakta, geçmişte olduğu gibi  yine  Devlet Bahçeli’ye nasip olmuştur..

MHP sadece Erdoğan’a muhalefet ediyormuş gibi gözükürken; HDP’ye oy veren 6 milyon seçmene Devlet Bahçeli hakaret ederek  ‘hain’ demesi, HDP’nin meclisteki sırasını gri alan olarak görmesi, bu da yetmezmiş gibi; Erdoğan ile HDP’yi terör örgütünün uzantısı diye kamuoyuna  lanse etmesi; Erdoğan’ın iktidar rekorunu yine Erdoğan’a kırdırarak ekarte ettirdi.

1 Kasım seçimlerinin galibi tartışmasız  AKP’nin büyük bir zaferiyle sonuçlandı, aldığı oy da yüzde 49.4.

İki seçmenden birinin oyunu aldı AKP.

Başta şunu belirtelim hiçbir araştırma şirketi ve siyasetçi  bu seçim sonuçlarını bilemedi ve kısacası çuvalladı.

Peki beş ayda ne değişti de AKP oylarını yüzde 40’dan yüzde 49’a çıkardı.

7 Haziran seçimlerinde iktidardan düşen AKP’e karşısında yüzde 60 bir muhalefet ortaya çıkmasına rağmen, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin daha seçim gecesi her türlü koalisyona ve özellikle de HDP’yi yok sayması, siyasetin çözüm olacağı yerde umutsuzluk yayması; Erdoğan’ın istemediği kurulacak koalisyonun da önünü keserek ve parlamentoyu  beş ay çalıştırmayarak AKP ile ittifak yapması sonucu; tekrar AKP’yi yeryüzünde rastlanmayan bir seçim başarısıyla Erdoğan’ı tekrar iktidara taşıdı.

 AKP’yi tek başına MHP’e  iktidara taşımadı, PKK’da MHP kadar AKP’nin iktidar olmasında  payı var.

Nasıl oldu bu?

PKK,HDP’ye ne alan açtı ne zaman tanıdı ne de, HDP’nin  kamuoyuna kendini anlatması için fırsat verdi..

HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bize verilen emanet oyları biliyoruz, onları mahcup etmeyeceğiz demesine,hemen Kandil’den yanıt geldi ne emanet oyu, bunu nereden çıkarttınız diye,ilk fırçasını bastı HDP’ye..

Kandil HDP’nin seçim başarısı bizim başarımızın sonucudur demeye getirdi ve meşru zeminde kabul edilmeyecek bir anlayışla, Kandil,HDP’nin üstünde olduğunun fotoğrafını verdi kamuoyuna.

IŞİD’in Suruç katliamına karşılık ,PKK’nın Ceylan pınarda iki genç polisi, polis lojmanlarında uyurken kafasına kurşun sıkarak öldürmesi ve üstlenmesi çatışmanın fitilini  ateşlerken;HDP’yi özellikle batı da çok zor duruma düşürdü,meşruluğu yok sayılmalı gibi terörle özdeşleşir tartışmalara neden oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş;PKK’ya çağrı yaparak silahla bu işin çözülemeyeceğini,PKK sınırsız ateş kes ilan etmeli ve bize fırsat tanımalı,alanımızı genişletmeli çağrısına çok sert yanıt verdi Kandil;”sen işine bak, silah  bizim işimiz diyerek” HDP’nin söylemlerinin içini boşaltarak,AKP’e ile MHP’nin kucağına atarken,Kürt sorununu yok , terör sorunu var diyenlerin ekmeğine yağ sürdü.

 IŞİD’in toplu Suruç ve ANkara canlı bombalı katliamlarını ne kadar IŞİD yapsa da; PKK’nın işi gibi kokteyl terör eylemi olarak kamuoyuna anlatıldı,Erdoğan bu terör  eylemlerini PKK,IŞİD,El Muhaberat (Suriye istihbaret  örgütü) ve Dev- Sol gibi örgütlere yükledi,IŞİD’e ortak suç örgütleri aradı.

PKK ile çatışmada hayatını kaybeden askerlerin Ve polislerin cenazeleri ülkenin batısında toplumsal gerginliklere ve olaylara  dönüştü..

Onlardan birisi 7-8 Eylül’ de HDP’nin başta genel merkez binası olmak üzere tüm il ve ilçe örgütlerine silahlı, sopalı saldırılara hatta ateşe vermeleri, Kürtlerin iş yerlerinin yakılması,Kırşehir’de Gül Kitap evinin MHP ve AKP gençliğinden oluşan derin devlet organizeli Kürtlerin yaşadığı il ve ilçelerde terör estirilirken; HDP’nin propaganda alanını da daralttı hatta bitirdi demek daha doğru olur. HDP eşittir PKK’dır gibi algı toplumda karşılık gördü.

7-8 Eylül olayları HDP’nin meşru alanda siyaset yapmasının önünü kesen bir olaydı.

 Erdoğan’ın diktatörlüğünün yolunu açan ve AKP’nin iktidara uzanmasını MHP ve PKK’nın yanlış politikaları taşıdı.

PKK neredeyse HDP’yi parlamento dışına itmişti,HDP’inin imdadına yurt dışı oyları yetişti ve futbol tabiriyle HDP’e direkten döndü.

AKP’nin seçim kazanmasında ekonominin payı küçümsenemez,seçimlerde ekonomi belirleyici bir faktördür.

Bundan sonra neler olacağını söylemeye gerek var mı?

Eğer Erdoğan bu dil ve kutuplaştırıcı bir anlayışını sürdürür,yargıyı yürütmeden çıkartmaz,hukuksuz bir şekilde medyaya ve muhalif olanlara operasyonlardan vaaz geçmez,güçler birliğini yok saymaya devam ederse,geçmişi arar bir duruma düşeceğimizi bilmek için kain olmaya gerek yok.

AKP’e yolunu değiştirmez Erdoğan’ın kıskacından çıkmazsa, çıkacak gibi de gözükmüyor; bizi bekleyen tehlikeyi söyleyelim o zaman: ”ülkenin geleceği Mısır’da seçimle iktidara gelen Müslüman Kardeşlerin Partisi (İHVAN) ve onun lideri Mursi’nin evrensel değerleri yok sayması ve toplumu ikiye bölmesi sonucu, askerlerin yaptığı darbeyle ülke yönetimine el koymasını hatırlatıyor.”

Dileriz böylesi bir askeri darbeyle karşılaşmayız ama Erdoğan’ın hukuk tanımaz uygulamaları darbecilerin iştahını kabartıyor ve AKP’e darbecileri haklı çıkartan yolda gidiyor.

Bu ülkenin 55 yıllık  askeri bir darbe geleneği olduğunu da kimse unutmasın!.

İşte dakka bir gol bir.

 Nokta Dergisi Genel Yayın yönetmeni Cevheri Güven ile Yazı İşleri müdürü Murat Çapan’ın 3 Kasım 2015 tarihinde   tutuklanması felaketin işaretlerini vermiyor mu?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums