Seçmen 7 Haziran’da ya Selocanı ‘tavsiye’ edecek ya da Erdoğan’ı ‘tasfiye’

  • 28.04.2015 00:00

 Toplumun her kesimini seçim heyecanı sarmış durumda..

Sarması kadar da doğal bir şey olamaz.

Bu seçimlerin sonucu daha önceden yapılmış seçim sonuçlarından çok farklı olacak;bu seçime heyecanı katan da HDP’nin barajı aşıp aşmaması;  bir dönemin kapanıp bir dönemin de  kapısını aralayacak HDP’e barajı aşarsa.

7 Haziran’da  seçmensadece kendi çıkarı için  değil ülkenin geleceğinin de kaderini değiştirecek.

Seçmen 7 Haziran’da Erdoğan’ı “Tasfiye” etmez ise  ya ülkenin geleceğini karartacak, ya da  Selocanı“Tavsiye” ederek HDP’nin  barajı aşmasıyla  ülkenin özgürlükçü ve aydınlık yolunu açacak.Bunun başka çıkış olarak üçüncü yolu yok.

7 Haziran’da Erdoğan’ın tek adamlığa uzanacak yolu,HDP’nin yüzde 10 barajını  geçip geçmemesine bağlı..CHP ve MHP’nin oylarını birkaç puan yükseltmesi AKP’nin ve Erdoğan’ın çok umurunda de bile değil.

HDP’nin barajı aşması durumunda Erdoğan’ın bütün planları  çöküp suya düşecek,suyadüşmekle kalmayacak ve 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ülkenin ve TBMM’nin birinci maddesi olurken,Erdoğan’ın ve yakınlarının yargılanmasının da  önünü açacak.

İşte Erdoğan’ın istediği,AKP’nin kamuoyundan  gizlediği ve seçim bildirgesine yazmadığı  inanılmaz yetkiler:

-Başkan yürütmenin başıdır iç ve dış siyaseti yürütür.

-Bakanları atar  ve görevden alır.Bakanlık Kurabilir.Bakanlıkları Kaldırabilir.Bakanların görev ve yetki dağılımını belirler.

-Anayasa Mahkemesi,Yargıtay,Danıştay,ve HSYK üyelerinin yarısını atar.

-Tüm kamu yöneticilerini atar,görevlerine son verebilir.

-YÖK üyelerinin yarısını ,rektörlerin tamamını atar.

-Büyükelçileri atar,uluslararası anlaşmaları imzalar.

-Başkomutan olarak savaş kararı verebilir.

-Ülkede istediği zaman sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edebilir.

-Hastalık,sağlık ve kocama nedeniyle kişilerin cezalarını af edebilir.

-İhtiyaç halinde kanun hükmündebaşkanlık kararnamesi” ve yönetmelikler çıkarabilir.

Erdoğan’ın istediği bu yetkiler hayata geçerse demokrasinin kuvvetler ayrılığı bertaraf edilmiş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  neden il,ilçe,belde  demeden dolaşıp,anayasal suç işleyip  halktan AKP’e adına  dört  yüz milletvekili istediği, şimdi daha iyi anlaşılmıyor mu,yukarıdaki yetkileri okuyunca?

Dikkatle okuyun Erdoğan’ın istediği yetkiler tek adamın istediği ve diktatörlüğe göre formüle edilmiş talepler.

Savaş kararı verebiliyorparlamento devre dışı kalıyor.

İşte bunun için 7 Haziran’da seçmen “Erdoğan’ı“ya  tasfiye edecek ya da edecek”, başka bir çıkış yolu yok; toplum eğer çoğulcu,katılımcı bir demokrasi istiyorsa buna dur demenin tam fırsatı,yoksa gelecek günler bugünleri aratır ve son pişmanlık ta  fayda etmez.

Seçmen 7 Haziranda dur demezse Erdoğan’a; elle gelen düğün bayram misali hepimiz tek adamın vereceği iki dudağının arasından çıkacak her söz, bir kanun olarak  uygulanacak ve hayatlarımızı karartacak.

Erdoğan’ın başkanlık yetkileri içinde geçen kanun hükmünde kararname çıkartma yetkisi, temel hak ve özgürlüklerin önünü kesme keyfiyeti verirken,başının belası olan  sosyal medya, bundan  en fazla nasibini alacak.

Bir başka konuya  dikkat çekelim; başkanlık yetkileri içinde yargı ile ilgili, hiçbir ibare yok; yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve kararlarının uygulanması şöyle dursun yargının ‘Y’ si bile geçmiyor.

Çoğulcu,katılımcı,çağdaş, yönetilebilir,şeffaf  hesap veren bir demokrasi için Selocan’a ve HDP’yi “Tavsiye” et, oyunu HDP’ye ver barajın altında bırakma.

Çoğulculuğu ve  cinsiyette eşit temsil hakkını  HDP’nin milletvekili adaylarında görebiliyorsunuz.

Farklı kimliklerin kendine yer bulduğu,yetkilerin kadınlarla  eşit bir şekilde görev dağılımı yapıldığını,HDP’den başka bir partide göremezsiniz.

Parlamento da grubu olan partiler içinde “demokrasi,barış ve laiklikten” bir tek ilke olarak meydanlarda söyleyen ve  seçim bildirisine koyan HDP.

HDP,YÖK’ü,MGK’lunukaldıracağını,temel hak ve özgürlükleri istisnasız uygulayacağını  hatta ilk defa bir parti bunu da HDP  yaptı “vicdanı ret” bir insan hakları olarak seçim beyannamesine aldı;Diyanet İşler Başkanlığını (DİB) kapatacağını ve cemaatlere bırakacağını kamuoyuna  ilan etti..

Tarihin cilvesi olsa gerek;Erdoğan’ın da  içinde olduğu Refah Partisinin(RP) kapatılma gerekçelerinden biri,DİB’ını tasfiye edeceklerini söylemeleriydi, şimdi DİB’ını büyüten, savunan ve toz kondurmayanın,hatta kutsayanın Erdoğan’ın  olması ne garip değil mi?

Tabi bizim HDP’ye bir dost önerimiz var; nedense seçim bildirgelerinde AB ile ilgili tartışmaya konu olacak ve  ciddi alınacak bir cümle söz etmemeleridir.

AB üyesi olan bir ülkede toplumun hiçbir kesimine ve kendi gibi düşünmeyenlere, muhalif olanlara  ben Milli iradeyim diyerek, insanları darbeci ve vatan haini diye yaftalayamaz, yargı kararlarını  yok sayıp,yargıyı yürütmeye bağlayamaz.

AB’nin içinde olmayan veya AB müktesebatını ilke olarak siyaset edinmeyen hiçbir parti vaatlerini yerine getiremez, yüzde kaç oy alırsa alsın;askeri vesayetten de milli irade diyen sivil vesayetten de ülkeyi kurtaramaz. Bu ülkede Başbakanların, bakanların ve ağzında süt kokan çocukların  asıldığı unutulmamalı.

AKP, ilk dokuz yılında AB reformlarına hız verip askeri vesayeti araladı ama AB’den uzaklaşınca da, sivil vesayetini dayatıp, Milli Ordumuza  kumpas kurdular diyerek, darbecilerle iş tutmaya başladı.

Erdoğan’a muhalif olan herkes, yargı da dahil darbeci,vatan haini  oldu ama bir tek ordu darbeci olmadı.

İktidarını uzatmak için şimdi askerlerle  ittifak yapan,AKP’yi partiler mezarlığına göndermeyen  AB’nin olduğu da unutulmamalı, onun için AB çok önemli diyoruz.

Dikkat:Bu seçimde sandık başında muhalefetin  parti  görevlilerine çok iş düşüyor.İşin garip yanı, sandık görevlisi olarakHDP’yi temsilen  sandık görevlilerinin olmaması düşündürücü değil mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums