Kaçak Ak Saray tartışmalarına yayın yasağı getirilmesin?

  • 3.12.2014 00:00

 Bu kadarda olmaz diye düşünmeyin; kaçak Ak Saray konusunda Erdoğan kendine bağladığı yargıdan haber yasağı çıkartırsa kimse şaşırmasın..

Çünkü 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra yargıya yapılanın  bir darbe olduğunu Başbakanın baş danışmanı Etyen Mahçupyan’da itiraf etti: ”AKP’e 17/25 Aralık’ta hukukun dışına çıktı demesi”  başlı başına bir suçtur.

Artık yolsuzluk ve rüşvet öyle boyutlarda ki;AKP’nin parti müftüsü bile rahatsız olmuş  dayanamayıp itirafta bulunuyor; AKP’nin üst ve alt kadrolarında iyi insanlar da var ama yolsuzluğun olduğunu yazmak zorunda kalıyor. Yandaş tetikçi yazarlar da bu parti müftüsünü referans göstererek AKP yolsuzluğun üstüne gitsin demiyor da; yolsuzluğun önü alınmalı gibi imalı mesajlar veriyorlar.

Bir devlet, hukukun dışına çıkmışsa o devlet demokratik bir ülke kriterleriyle değerlendirilemez ve  yolsuzluğun,rüşvetin de önü alınamaz.

Türkiye’de hukuk bay pas edilmiş ve zor oyunu bozar kuralı işliyor..

Artık Türkiye’de hukuk diye bir şeyin olmadığına ve mahkemelerin vereceği her kararın uygulanması değil de uygulanmaması tartışılacak. Çünkü toplum ikiye bölünmüş yargı konusunda bu çok tehlikeli bir durum; bunun somut örneği ise kaçak bin odalı  Ak Saray binasıyla ayyuka çıkmış durumda.

Kaçak bin odalı Ak Saray için mahkemenin verdiği karar ve uygulanmaması balık baştan kokar sözü fiilen işliyor; yargının her aldığı kararlar artık tartışma konusu oluyor toplumun her kesiminde.

Onun içinde, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için TBMM’de kurulan komisyonun mahkemeden çıkarttığı yayın yasağına; yandaş medyanın dışında gazetecilik görevini yapan medya ve muhalefet partileri bu yasağa  uymayacaklarını  açıkladılar.

Yayın Yasağına  baş vurması  AKP’nin yeni baş vurduğu  bir durum da değil.

İşte AKP’ ’e son 5 yılda tam 149 konu da yayın yasağı getirmiş.

Getirdiği yasakların sayılarını yıllarına göre verelim:

2010 yılında 4,2011’de 36,2012’de 43,2013’de 42 ve 2014 yılının son altı ayında 24 olmak üzere toplam yayın yasağı getirdiği sayı 149.

AKP’nin Yayın yasağı getirdiği davalardan birisi askeri savaş uçaklarıyla 34 kişinin öldürüldüğü Uludere katliamı,Deniz Feneri davası,3 Temmuz olarak tarihe geçen futboldaki Şike davası,17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet davası; aynı zamanda yargıya  yapılan bir darbedir bu dava..17/25 Aralık davası eski dört bakan ve Erdoğan’ın oğlunun da içinde olduğu havuz medyasını oluşturan, ihale üzerinden zenginleşen müttehitlerden tutun da, Erdoğan’ın oğlu ve yakınlarının yönettiği TÜRGEV vakfına yatırılan milyon dolarları kapsıyor. Yine ,Adana’da MİT Tırlarının aranması, Reyhanlı’da bombalı araç saldırısında ölen 53 kişi olayı,6/7 Ekim Kobani destek eylemlerinde Bingöl’de iki polis şefinin öldürülmesi, Musul’daki 49 elçilik elemanlarının IŞİD tarafından kaçırılması ,Musa Anter cinayetindeki Jitem listesinin açıklanmaması,Dışişleri Bakanlığındaki toplantının ses kayıtlarının sızdırılması, gibi bir dizi davaların haber yapılması ve yorumda bulunulması kısaca kamuoyunun haber alma özgürlüğünün engellenmesidir bunlar.12 Eylülden sonra ilk defa böyle bir yayın yasağının uygulandığı bir süreci yaşıyoruz bu gidişat,demokrasiyi tek adam diktatörlüğü için kullanan  rejim olarak karşımıza çıkıyor.

Erdoğan, ne zaman bir sorunu çözmekte veya bir olayı aydınlatmakta  zorlansa; kestirme yol olarak hemen bir yargı kararı çıkarttırıyor ve o konun kamuoyunun bilgilenmemesi için medyaya yayın yasağı getiriyor.

Artık Erdoğan’ın demokrasinin kuvvetler ayrılığı ölçülerinde bir ülke yönetme diye anlayışı yok;gündeme sık getiriyoruz ama bir daha hatırlatalım, onun tek sığındığı, benim milletim  sandıktan bana yetki verdi,ben ne yaparsam destekliyor, mahkemenin kararlarına da, medyanın haberlerine de ve muhalefetin itirazını itibar etmiyor diyerek; millî irade gibi faşist Hitler’in ideolojisini çağrıştıran bir mantalite içerisinde.

Kaçak bin odalı Ak Saray orada durdukça veya yargının verdiği karar uygulanmadıkça; bu ülkede hukuk kuralı ve yargı kararları hep tartışma konusu olmaya devam edecek; çünkü yargı kararları Erdoğan’ın  beğenip beğenmemesine bağlı işlediği sürece; belirsizlik ülkeyi kaos ortamına itecek bunun çıkış yolu;AB standartlarında yöneten ve yönetilen çağdaş bir demokrasiden  geçiyor.

Erdoğan’ın mahkeme kararlarını uygulamaması ve tanımaması,harcamalarını denetlettirmemesi; yeminine sadık kalmayarak tarafsızlığını yitirmesinin ardından;  artık Erdoğan’ın meşruluğu kamuoyunda  tartışmaya açılacak gibi gözüküyor.                                                                                                                                                                                     

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums